Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

dijous, 8 d’agost del 2013

Marc Francolí: polivalència, qualitat i experiència al servei del Manlleu

Francolí en el partit contra el Badalona del Torneig dels Històrics / Viu el Manlleu

A finals de juliol l’AEC Manlleu anunciava la incorporació d’un segon jugador. El seu nom, Marc Francolí. Arriba amb l’etiqueta de jugador de banda, peça important en la plantilla de l’Olot campió de la temporada passada. Parlant amb ell, hem descobert que darrere seu s’amaga la història d’un futbolista que ha viscut professionalment d’aquest esport, però també en situacions de tensions i impagaments. Les dues cares del futbol es resumeixen en l’historial d’aquesta nova incorporació per a l'equip a Jordi Dot.


Com juga Marc Francolí?


La polivalència és una de les principals virtuts del vigatà. “L’any passat vaig jugar de lateral a les dues bandes, extrem per les dues bandes, migcentre i mitja punta” afirma Francolí, encara que la seva posició més habitual és la d’extrem per qualsevol de les dues vessants, o bé de migcentre. Tot i això, també es pot adaptar a la posició de lateral i, amb la baixa de Masoliver en l’inici de la temporada, pot ser un recurs útil per a Jordi Dot.

Amb aquesta polivalència també hi conviu un excel·lent toc de pilota. La capacitat de generar bones centrades li dóna protagonisme en la pilota aturada, fet que ja vam comprovar al Torneig dels Històrics en alguna falta lateral. Marc Francolí es defineix com “un jugador diesel, que treballa els 90 minuts i al que li agrada molt la pilota, intervenir en el joc”.


Trajectòria: “He tingut la sort de viure el món professional i al moment potser no ho valores”


Plantilla Espanyol B 2004/2005, amb Marc Francolí sent el primer (per l'esquerra) dels asseguts / granperico.comoj.com

D’aquesta manera obríem el viatge en el temps per una trajectòria molt llarga. Format a les categories inferiors de l’Espanyol, va fer el pas a l’Espanyol B on, l’any 2004 i davant les poques perspectives en el primer equip, l’Almeria es va interessar en ell: “Vaig tenir sort que em van veure en partits que vaig jugar bé i no em va costar decidir”. Francolí va agafar direcció cap a La Unión, on hi va passar dues temporades. La primera alternant participacions amb l’Almeria B, i en la segona ja membre de pla dret de la primera plantilla, a Segona Divisió A. “És /una gran etapa de la meva carrera on vaig aprendre molt amb entrenadors com Paco Flores, Fabri o Anquela”. Una lesió greu a l’espatlla, de cinc mesos de durada, li va restar la continuïtat i oportunitats necessàries per seguir formant part d'una primera plantilla en la que s'havia fet una important inversió econòmica per fer arribar el club a Primera Divisió.

La temporada 2006/2007, Francolí va marxar per gaudir de minuts a la Segona Divisió B. L’Águilas de Múrcia el va acollir i posteriorment el Benidorm. Dues campanyes on va recuperar la regularitat necessària per un futbolista. El vigatà recorda especialment l’any de Benidorm:  “Un gran any. Vam disputar playoff d’ascens a Segona A, on ens va eliminar el Rayo Vallecano”. Després d’aquesta campanya, Francolí explica que no va tenir la sort de trobar cap proposta ferma a Segona B on encaixés i es va agafar al bon projecte que presentava l’AEC Manlleu, a Tercera Divisió. Era la temprada 2008/2009 . El seu pas va ser temporal, ja que el mes de desembre la directiva va decidir no comptar més amb els seus serveis. Motius personals el van empènyer a acabar la temporada al Comarca de Níjar andalús, també a Tercera.

Francolí vestint la samarreta del Conquense, l'any 2009 / http://www.conquense2010.galeon.com

De nou, canvi d’aires. Després d’una bona campanya a Segona B amb, curiosament, l’últim rival de playoff de l’AEC Manlleu, el Conquense, Marc Francolí va viure la cara més amarga del futbol semiprofessional. Jumilla, també a Segona B, seria el seu destí l’any 2010 on no va viure un bon any: “Em vaig trobar el que han viscut molts jugadors semiprofessionals, que és jugar sense cobrar. Vam estar 8 mesos sense cobrar i encara ara arrosseguem aquests problemes”.

Com era d’esperar, Francolí va deixar enrere Jumilla la temporada següent, el 2011, quan li va arribar l’interessant projecte de l’Olot: “Vaig veure que era un club seriós, amb bones perspectives i bones instal·lacions” narra el jugador, que no va tardar a dirigir-se a La Garrotxa. Després d’un primer any un pèl irregular on “no vam acabar on esperàvem”, l’any passat va ser la temporada perfecte. L’equip va quedar campió, va assolir l’ascens i Francolí va disputar un total de 39 partits, tots d’ell des de l’onze inicial.

Francolí va portat l'Olot a l'ascens assolit l'any passat / ueolot.com

I aquí és on topem amb el present. Planificant el nou projecte a Segona B, l’Olot va comunicar a Marc Francolí que no comptava amb ell. Una decisió purament esportiva que el jugador entén però, tal i com comenta, “les maneres potser no van ser les més educades”.  Aquesta és el que el jugador considera com “una de les millors etapes esportives”, la qual el seu final va suposar un cop dur. Francolí explica que fins i tot li havia passat pel cap la idea de penjar les botes, però una trucada i les converses amb Jordi Dot el van fer canviar ràpidament d’opinió: “Vaig parlar amb en Jordi, sabia que a Manlleu s’estan fent les coses bé i ja coneixia a molts jugadors de la plantilla” arugumenta un Francolí il·lusionat amb el projecte manlleuenc: “Si fas les coses bé se’n parla. Tothom parla del Manlleu, del bon grup que hi ha i només cal veure que és l’únic equip que ha repetit playoff en dos últims anys”.


Esforç és el que promet un autèntic rodamón del futbol, que torna a Manlleu per posar el seu gra de sorra a la bona feina gestada en els últims anys i seguir fent de l’AEC Manlleu una entitat de la que se’n senti a parlar.


Per a més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada