Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

divendres, 3 de gener del 2014

J.19, Anàlisi del rival: UE Rapitenca, per Hernan Subirats (@nitgolfa)



Va de xifres

Des que segueixo des de més prop la Rapitenca no havia viscut cap temporada tant numèrica com aquesta. Aquesta nova campanya a Tercera Divisió està sent la que s’està treballant més amb la calculadora al costat de totes les darreres temporades.
Segur que moltes directives i secretaries dels clubs de futbol actual treballen amb centenars de papers, fulles de càlcul i calculadores per intentar quadrar unes xifres que poden ser escandaloses a finals de temporada, sempre pensant en no hipotecar el Club a l’estar a l’elit del futbol català. I la Rapitenca no n’és una excepció.

La Directiva de la Rapitenca, com de ben segur que la majoria de les directives esportives catalanes, fa mans i mànigues per quadrar unes xifres difícils en aquests temps. Treballar des de les oficines en bé del futbol base i del primer equip per poder traslladar aquesta feina al terreny de joc és l’objectiu que es marca cada Club a principi de temporada, i cada jornada els números ballen i s’han de revisar. Calculadora en mà, sí, però tenir unes bones xifres a finals de temporada no garanteixen l’èxit esportiu.

Antoni Teixidó, entrenador de la Rapitenca / Claudio Chaves - MD

La mateixa calculadora amb la que la directiva treballa a les oficines és amb la que Antoni Teixidó ha de treballar cada jornada per seguir amb la bona línia de l’equip. L’entrenador rapitenc, sobretot aquesta temporada, ha de seguir jornada a jornada repassant les xifres que li permetin assegurar la categoria a finals de temporada. De moment, els números li surten.
La Rapitenca, situada a la part mitja de la taula, sap que ha de mirar les xifres que el separen de la zona perillosa de la classificació i, per tant, calcular la diferència que hi ha per estar a la zona tranquil·la, la que, per exemple, ocupa l’equip en aquests moments. Xifres que passen per tornar a fer-se fort a La Devesa, després de dues golejades doloroses, però refent-se a la part final de la primera volta amb la victòria a casa contra la Montañesa i l’empat contra l’Europa, dos dels equips més forts de la categoria que han rebut els rapitencs al seu camp.
Quan s’uneixen les dues calculadores també poden donar lloc a situacions difícils per a l’entitat. Els números en forma de gol, per exemple, van propiciar la marxa de Javi Ramos (del qui encara no s’ha donat una explicació prou clara de la seva baixa) i els fitxatges de Miguel i David Pino, que sumats als minuts que Teixidó ha donat a Pol Bladé, han fet que el número de gols, poc a poc, vagi augmentant. I quan els número no són generosos, també es propicia la sortida de jugadors importants com la de Raül Jiménez, porter de l’equip i peça important que Damià, fitxatge per substituir-lo, s’ha encarregat de cobrir amb bons números per a l’equip.

11 de la Rapitenca davant l'Europa / Àngel Garreta - ceeuropa.cat

Sumant i restant, mirant de reüll i, jornada a jornada, pas a pas, tornant a agafar la calculadora per calcular els objectius. Aquesta temporada tota la Rapitenca està agafada a la calculadora, tots revisen els números per complir els objectius marcats, aquesta temporada potser més que cap altra. La crisi, la baixada de socis i d’afluència al camp, la reducció dels sous dels jugadors, la falta d’ajudes, l’augment de les quotes d’arbitratges, les despeses dels desplaçaments... Tot suma i el més complicat serà trobar la fórmula per acabar la temporada dintre les xifres marcades, tant esportives com administratives. ‘Solament’ queda una volta del campionat i cada setmana es resta una jornada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada