dilluns, 27 de gener del 2014

"Gran esforç sense recompensa"
Crònica del UE Cornellà 2-0 AEC Manlleu

El Manlleu s'ho va creure, i molt, però no va tenir premi. El gran esforç defensiu de la primera meitat va permetre fer un pas endavant a la segona. Moltes arribades sense encert, que va aprofitar el Cornellà per, en dues accions, sentenciar un partit on Ricard Seuma va acabar de porter.

Els dos davanters de la primera part van ser els primers en defensar / Viu el Manlleu

El partit
1a part
El Manlleu va sortir a la gespa de Cornellà amb les idees ben clares: defensar-se amb ungles i dents i intentar sorprendre el rival amb accions al contraatac. Jordi Dot va treure un equip amb tres centrals i dos carrilers, per intentar donar molta solidesa defensiva però sense renunciar a extrems.
Tot l'equip va fer una gran primera part. Fortet era el primer en defensar i Iván González l'últim. Es va veure un bloc compacte, fent que el Cornellà només aportés perill a pilota aturada.
Després d'uns primers 35 minuts de la primera part on el Cornellà tenia la pilota però sense crear un clar perill, el Manlleu es va estirar una mica i van arribar en forma de xuts llunyans de Seuma i Fortet. Aquest segon, va tenir la més clara en un u contra u davant el porter local Íñigo que va tapar molt bé i va refusar el perill.
El partit arribava al descans amb un Manlleu molt ben posat dins el camp i un Cornellà que es sentia superior però no les tenia totes.

11 del Manlleu a Cornellà / Viu el Manlleu

2a part
Si al final de la primera meitat el Manlleu es va començar a estirar, a la segona ho va fer quasibé del tot. Sense perdre l'ordre defensiu, els manlleuencs mica en mica agafaven el control del partit i arribaven de forma continuada a l'àrea rival, això si, sense tenir ocasions molt clares de gol. Al descans reapareixia Uri Martínez després de dos mesos sense jugar, i al minut 10, entrava al terreny de joc Manel Sala ja recuperat de la lesió.
Després d'uns bons moments del Manlleu i amb un Cornellà perdut, va arribar el gerro d'aigua freda. Centrada de Joel a la banda dreta i rematada de cap (si, de cap), de Baruc que feia el primer gol del partit. Semblava un cop dur per un Manlleu que no va deixar de creure i, just dos minuts després, Manel Sala va tenir la més clara del partit quan després d'un córner, es trobava la pilota a l'àrea petita i sense porter, però el seu xut el treia un defensa local sota pals.
A partir d'aquí si que el Manlleu li va costar arribar amb freqüència a la porteria local i el Cornellà va sentenciar. Penal clar del porter Iván González que a més veia la targeta vermella directa.
Amb tots els canvis fets, era Ricard Seuma l'encarregat de posar-se sota pals, però no va poder aturar el xut de Cazorla que feia el 2 a 0 definitiu.
A partir d'aquí el Cornellà va tenir alguna altre ocasió però no va fer més gols.

Putxi va fer un gran treball a la zona del mig del camp / Viu el Manlleu

Derrota injusta per un Manlleu que mereixia sumar algun punt. Es queda desè a la classificació amb 10 punts, un pèl despenjats de les zones de privilegis. La setmana vinent el Manlleu rebrà el Santboià al Municipal, sense Sergio Ginés que va veure la cinquena targeta groga ni tampoc amb Iván González. Això si, el Manlleu recuperarà els sancionats Barragán, Archi i Masó.

Fitxa tècnica

Cornellà: Íñigo, Joel Marín (Israel, 85'), Dani Martí, Pelegrí, Cazorla, David Garcia (C), Juvenal (Enric Vallès, 62'), Pep Caballé, Òscar Muñoz, Baruc i Juli (Chemi, 62')

Manlleu: Iván González, Marc Francolí, Juanjo (Masoliver, 73'), Gely (C), Fran Erencia, Manu Moreno, Seuma, Putxi, Iván Fernández (Uri Martínez, 45'), Sergio Ginés i Fortet (Manel Sala, 60')

Gols: 1-0, Baruc (70'); 2-0, Cazorla -p- (81')

Àrbitre: Vicente Muñoz Baquero. Regular. Va amonestar amb targeta groga els locals Juvenal (28'), Enric Vallès (74'), Joel Marín (84') i Pep Caballé (86'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Sergio Ginés (17'), Iván Fernández (27'), Manu Moreno (51'), Juanjo (56') i Marc Francolí (79'). Va amonestar amb targeta vermella directa el visitant Iván González (79')

MMVP del Cornellà - Manlleu
Els dos integrants de Viu el Manlleu donem punts a:

3 Punts a... GELY: Superlíder. Novament gran partit de Gely que es troba en un gran moment de forma. Liderant aquest cop l'eix de la defensa, ell era l'entrenador dins del camp. Manant als centrals i els carrilers, així com el mig i els de davant. Ell veia molt bé la disposició tàctica i va fer el que havia de fer: manar i defensar.

2 Punts a... JUANJO: Segur. Juanjo ha tornat de la greu lesió a un nivell molt bo. Molt segur en defensa, té una gran característica com és no complicar-se la vida. Sempre intenta sortir jugant, però a la mínima que està apretat no es complica. Important per un central. Molta seguretat al tall i també al joc aeri.

1 Punt a... SEUMA: Complementari. Tant Seuma com també Putxi tenien un paper complicat amb homes com Juvenal, Enric Vallès o Baruc. Però no es van amagar. Van començar el partit amb una mentalitat totalment defensiva però mica en mica entre ells dos van fer que el Manlleu anés guanyant terreny. Seuma, peça clau, va recuperar moltes pilotes tant amb els peus, com amb les mans quan va haver de fer de porter a falta de 10 minuts per acabar.

Gely no li va donar cap opció al màxim perill del Cornellà, Òscar Muñoz / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot

·"Sabíem que veníem en un camp molt difícil. Hem quedat 2 a 0 però penso que el Manlleu ha estat superior. Sobretot a la segona meitat hem tingut més ocasions, hem tapat molt bé el seu joc, estàvem bé a darrera, i a la segona part fins que no ha marcat en Baruc, el Cornellà estava nerviós i nosaltres si haguéssim estat més llestos i tècnics a la contra, el resultat hagués tombat a favor nostre."

·"Els he dit als jugadors que estiguin tranquils, que hem tingut el partit i que han treballat molt bé. La diferència ha estat que a dalt no hem estat fins. Si ho haguéssim estat, crec que el resultat hagués estat diferent."

·"En el tema dels àrbitres, prefereixo no dir res perquè perjudicaria a l'equip i al club. El mateix que vaig dir l'altre dia, ser de comarques és molt difícil, allà no coneixem a ningú i aquí es coneix molta gent. Em sentirà tothom, i més val no dir res. Felicitar-los per l'arbitratge que han fet."

·"En Manel Sala es veia en bon estat, ell ha decidit, esperem que hagi aguantat bé la mitja hora, que entreni bé i que la setmana que ve podem disposar d'ell."