diumenge, 24 d’agost del 2014

'Derrota justificada'

Crònica del FC Ascó 1 - 0 AEC Manlleu

El Manlleu cau per la mínima al camp d'un dels 'grans' de la categoria, l'Ascó. Un solitari gol d'Edu Vives al principi de la segona meitat decideix un partit més digne d'un torneig de Wimbledon que no pas de futbol. Les reduïdes mesures del terreny de joc han condicionat totalment el joc de tots dos equips. El Manlleu, però, mor a la costa amb el cap ben alt i demostra que per sobre de tot mai es rendirà.

Imatge del partit amb la central nuclear al fons / Viu el Manlleu

El Manlleu arribava a Ascó després de més de 3 hores d'autocar sorprès amb les dimensions que tenia el camp annex del Municipal d'Ascó. Dimensions petites, fet que preveia un partit poc vistós, i amb moltes pilotades. I així va ser. A la primera part el domini va ser per l'Ascó, que apretava la defensa del Manlleu en diferents fases de la part. Tot i això, el conjunt local només va disposar d'una clara acció per avançar-se al marcador, quan Galcerán amb un cop de cap des de l'àrea petita feia lluïr Barragán amb l'aturada del partit.
El Manlleu per altra banda seguia amb el partit de pilotdes buscant sobretot a Manel Sala, que jugava els 90 minuts amb molèsties físiques.
Fran Pérez gaudia de la millor ocasió dels manlleuencs a la primera meitat, amb un gran control orientat que culminava amb un xut forçat que desviava Chiné a còrner. Poc més a destacar d'una primera part que no passarà a la història.

Primer 11 del Manlleu aquesta temporada oficial / Viu el Manlleu

Només començar la segona part va arribar el gol que va decantar el partit. Centrada a l'àrea per part d'un jugador local, que aprofitava des de la frontal el capità Edu Vives, després d'un desajust a la defensa manlleuenca, per fer el gol definitiu. Barragán, tapat per una munió de cames, poc hi va tenir a fer.
El gol, al minut 2 de la segona meitat, va esperonar el conjunt de Diego Morata. Només cinc minuts després, de nou Fran Pérez va tenir l'empat a les seves botes. Passada a l'espai d'Aumatell i l'extrem va creuar massa la pilota quan ja es cantava gol. El Manlleu es creixia en fases de la segona meitat però l'Ascó feia mal al contraatac, sobretot en dues accions que va salvar magistralment Barragán. El partit seguia sent de pilotades i força travat, en part culpa de l'àrbitre, que ho va fer malament per ambdós parts al parar continuament el joc.
Després de lluitar i no baixar els braços en cap moment, el Manlleu seguia buscant l'empat sobretot en els últims minuts de partit, però no va tenir sort i va tornar cap a casa amb les mans buides.

Vam veure un bon Manlleu a Ascó, davant d'un dels equips que pot obtar a tot aquesta temporada. Aquesta és l'actitud a seguir i el proper partit, dissabte que ve a casa davant del Cerdanyola, l'equip sortirà amb total seguretat per intentar aconseguir la victòria.

Fitxa tècnica:

ASCÓ: Chiné, Socías, Taranilla, Edu Vives (C) (Josep Ramon, 87'), Giribet, Artur Gòdia, Genís Soldevila (Del Moral, 70'), Gabernet, Galceran (Roigé, 74'), Virgili i Cristino.

MANLLEU: Barragán, Edu Rabell (Maik Molist, 76'), Archi (C), Pol Planas, Payán, Seuma, Jandro, Fran Pérez (Raul Garcia, 85'), Pol Coll (Martí Soler, 60'), Aumatell i Manel Sala.

GOLS: 1-0, Edu Vives (47').

ÀRBITRE: Edward Gonzales Moreno. Malament. Va amonestar amb targeta groga els locals Gabernet (62') i Artur Gòdia (78'). Va amonestar els visitants Archi (21'), Seuma (82') i Martí Soler (89').

Manel Sala lluitant una pilota amb Genís Soldevila / Viu el Manlleu

Les declaracions de Diego Morata:

·"Ha estat un partit lleig per part dels dos equips. El camp tampoc dóna per un partit maco, amb les seves dimensions, que quasi no són ni reglamentàries. Al final ha decidit la qualitat."

·"A la primera part l'equip tenia una mica de por, ells tenen jugadors de molta qualitat. Potser si que ells han portat el pes del partit, però si mires les estadístiques, ells han xutat 5 cops a porteria i nosaltres 4. Al final tampoc ha estat tanta la diferència cara a porteria."

·"Penso que el resultat just hagués estat l'empat a zero, perl que ha passat al terreny de joc. El partit se l'ha emportat el que més encertat ha estat."

·"La feina de l'equip ha estat molt bona. Han donat la cara, han estat constants i estic content del treball. Hem de seguir treballant aquesta setmana per guanyar al Cerdanyola si o si."