dilluns, 31 de març del 2014

"La qualitat individual inclina la balança"
Crònica del FC Ascó 2-0 AEC Manlleu

El Manlleu cau per tercera vegada a la temporada a domicili, aquest cop, a Ascó. Dues genialitats dels locals, un gol de falta i un contraatac, tomben a un Manlleu lluitador, orgullós, descarat i que hauria d'haver tret alguna cosa positiva de les terres de l'Ebre.
Va ser un dia de reivindicacions on res es pot retreure de cap jugador. Millor partit de la temporada de Masó i Fortet, que juntament amb la resta d'homes van aportar un gran treball i sense cap mena de dubte, l'equip va merèixer més. Manel Sala va ser baixa d'última hora per molèsties a la cuixa esquerra.

Gely intenta evitar la progressió d'un jugador local / Viu el Manlleu

El partit

1a part

Uns minuts abans de començar el partit, Manel Sala sortia a provar el seu estat físic després d'una molèstia que va notar a l'entrenament de dijous, que no li va marxar i que el va impedir jugar el partit. Al seu lloc va entrar Fortet, que només començar, al minut 1, va tenir la primera ocasió, però va ser lent i la defensa rival va evitar el gol enviant la pilota a còrner. Just 10 minuts després, Fortet va tornar a ser protagonista amb l'acció més clara favorable als manlleuencs. La defensa de l'Ascó  no va saber rebutjar una pilota dins l'àrea i el davanter manlleuenc va xutar, però el seu xut el va treure un defensa local sota la mateixa ralla de gol.
El Manlleu va fer una molt bona primera part. Impedint el joc col·lectiu del rival, i evitant individualitats on l'Ascó era clarament superior al Manlleu. Gely i Francolí gaudirien de dues accions més per intentar fer el primer gol, mentres que els locals només van rematar a porteria una vegada, amb un cop de cap de Sergi Moreno que aturava sense problemes Barragán.
El partit arribava al descans i el Manlleu deixava una molt bona imatge davant un equip amb molts jugadors provinents de Segona Divisió B i el conjunt de Jordi Dot era qui havia posat les ocasions més perilloses.

El Manlleu ha defensat amb tot durant els 90 minuts / Viu el Manlleu

2a part

La segona meitat va començar igual que la primera. El Manlleu va guanyar al davant amb velocitat gràcies a l'entrada d'Uri Martínez i al minut 5 de la segona, la va tenir Seuma amb un xut des de la frontal que va rebutjar ve a córner el porter Sergi Fuertes.
Pràcticament a la següent jugada, va arribar un gerro d'aigua freda pel Manlleu. Falta a la frontal de l'àrea de Barragán, magistralment llençada per un ex Segona Divisió A com Virgili. La pilota tocava el pal per l'escaire i entrava a la porteria, impossible pel porter manlleuenc. Aquest gol arribava al minut 52 de partit i deixava el Manlleu bastant tocat anímicament i físicament. A partir d'aquí, el Manlleu intentava trenar alguna jugada atacant, però era més complicat degut a la relaxació positiva dels locals.
Al minut 76, l'Ascó sentenciaria el matx. Excel·lent jugada entra Piju i Genís Soldevila, que després d'una paret aquest última quedava sol davant Barragán i creuava perfectament la pilota.
En cap moment el Manlleu baixaria el cap i seguia fent el seu bon partit, independentment del resultat. Al final, la gran notícia negativa del partit era l'expulsió de Fran Erencia, no per una dura entrada, sinó per parlar. I compte, perquè li poden caure un bon grapat de partits per les paraules no gens agradables que li va dedicar a l'àrbitre i a l'assistent un cop va ser expulsat.
Al final, victòria per 2 a 0 de l'Ascó davant d'un bon Manlleu. El proper partit del Manlleu serà el proper diumenge, a les 5 de la tarda al Municipal davant el Rubí.

Fortet va ser un dels homes destacats del conjunt manlleuenc / Viu el Manlleu

Fitxa tècnica
Ascó: Sergi Fuertes, Roca, Denis Coch, Piju, Jose Ramon (C), Edgar, Gerard Roigé (Virgili, 45'), Gabernet, Sergi Moreno (Giribet, 74'), Galceran (Sergi Duran, 67') i Genís Soldevila

Manlleu: Barragán, Ot, Juanjo (Uri Martínez, 45'), Fran Erencia, Masoliver, Putxi, Seuma, Gely (C), Ramon Masó, Marc Francolí (Muntada, 78') i Fortet.

Gols: 1-0, Virgili (52'); 2-0, Genís Soldevila (76')

Àrbitre: Xavier Bertomeu Garcia. Suficient. Va amonestar amb targeta groga el local Roca (75'). També els visitants Juanjo (9'), Francolí (38') i Masoliver (81'). Va amonestar amb doble targeta groga i per tant targeta vermella el visitant Fran Erencia (77' i 86')

L'MMVP de l'Ascó - Manlleu

Aquesta setmana, donem punts a:

3 Punts a... RAMON MASÓ: Endollat. Aquest Masó, SI. Partidàs de l'extrem del Manlleu, que va fer absolutamen de tot. Defensar, atacar, crear i destruir. El vam veure amb ganes, amb esforç, orgull i va treure tot el seu potencial. Va fer el seu millor partit de la temporada, i l'equip va notar la seva presència. Aquest és el camí que ha de seguir.

2 Punts a... ÒSCAR GELY: Immens. Inesgotable. Treball impagable. Va començar de mig, i va moure amb criteri la pilota i l'equip. Encertat al tall, va disputar la segona meitat de central, amb els mateixos encerts. Partit completíssim del cor de l'equip.

1 Punt a... EDUARD FORTET: Guerrer. Partit molt complet del davanter manlleuenc. Fortet va lluitar de valent amb els dos centrals locals i els va guanyar la partida més d'un cop. El vam veure encertat, descarat i amb ganes de reivindicar-se. I ho va fer. El seu millor partit.

Masó, millor jugador del Manlleu davant l'Ascó / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot

·"Penso que el Manlleu ha fet un partit molt bo defensivament, hem tingut la ocasió d'en Fortet només començar, la d'en Fran sol dins l'àrea, en Marc i en Ramon han arribat per banda i el partit estava per córrer."

·"A la segona he fet sortir l'Uri per veure si deixaven espais, però, si haguéssim fet l'últim control bé, això hagués pogut canviar."

·"Hem trepitjat més àrea que ells, però ens falta aquest punt. Si avui et dic que guanyem per 0 a 1 no passa res. El partit estava per això."

·"Sabíem que si ens feien gol seria de falta o de córner. I així ha estat. La qualitat individual ha decidit. A nosaltres ens ha faltat rematar bé, fer l'últim control i bé, la qualitat de Virgili en aquest cas ha decidit."

·"A partir del gol el partit es trenca i estem cansats perquè ens han fet córrer molt. Me'n vaig trist per la derrota però penso que el Manlleu ha fet molt bon partit."

·"No vull valorar ara l'expulsió de Fran Erencia. Són detalls que també hem d'eliminar. En Fran ha de ser més intel·ligent perquè està clar que perjudica l'equip."

·"Està clar que ara hem de sumar els màxims punts possibles. Hem d'acabar bé, anar partit a partit a mort i tenir clar quina samarreta portem i que no ens podem deixar anar. Avui, l'equip no s'ha deixata anar perquè en moments hem estat superiors i ho han deixat tot."

·"Els rumors sempre són algo. Estem parlant amb el president, i és possible que haguem acabat amb aquests dos anys una experiència, però penso que és millor que en parlem a casa, amb el president i bé, això és futbol."