dilluns, 10 de març del 2014

"Sinistre total"
Crònica de l'AEC Manlleu 1-4 CF Montanyesa

Derrota clara i contundent del Manlleu davant la Montanyesa per 1 gol a 4. Vam veure un Manlleu trist i sense idees ofensives, i un nivell defensiu molt pobre, regalant 3 dels 4 gols visitants. Es va mostrar orgull al tram final del partit, però lluny d'una possible reacció. Derrota de les que fan molt mal, deixant l'equip més tocat que mai i en zona de ningú.

Manel Sala no va tenir cap ocasió en tot el partit / Viu el Manlleu

El partit
1a part

El partit no podia començar de pitjor manera possible. Quan encara hi havien més cadires buides que les habituals al Municipal, gran jugada de Nils per la banda que es desfeia amb excessiva facilitat de Ramon Masó, i treia una centrada de la mort rematada a plaer per Padilla, per fer el primer gol de la tarda. El gol va ser una llosa important que els manlleuencs la van arrossegar durant tota la primera part.
El partit es quedava encallat, i només la Montanyesa aconseguia portar perill amb xuts llunyans de Roland i Padilla, refusats perfectament per Barragán.
A les acaballes de la primera meitat, la sort queia a la banda manlleuenca. Pilota centrada a l'àrea de l'ahir migcampista Marc Francolí, que refusava malament el central visitant Amantini, que es marcava en pròpia porta. Sense crear ni arribar, el Manlleu es trobava amb un gol que tornava a posar l'empat al marcador.
3 minuts va durar. Els que va tardar la Montanyesa a tornar-se a avançar al marcador. Errada greu de la defensa manlleuenca, que deixava a Nils Puchades completament sol de Barragán que no podia aturar el seu xut. Un gol a dos, i el partit arribava al descans. Una primera part trista en general, en la que es va veure un Manlleu incapaç de generar accions de perill, dèbil en defensa i atemorit per les darreres patinades al Municipal.

Marc Francolí lluitant la pilota amb Ferran Melich / Viu el Manlleu
2a part

Res acabaria canviant en els segons 45 minuts. Doble canvi de Jordi Dot al descans per intentar capgirar la dinàmica del partit, però no va ser així. El Manlleu no va mostrar símptomes de reacció fins que no va encaixar el tercer gol. Errada molt greu en una malentesa entre els centrals Juanjo i Fran Erencia, que deixaven tot un passadís per Roland que batia Barragán amb un suau toc. Nova patacada.
Jordi Dot confiava amb els jugadors i en poder entrar de nou en el partit. Es van veure uns minuts de reacció per part dels manlleuencs, ja al tram final de partit. Abans ho intentava Fortet amb una xilena que sortia fora per molt poc, i l'entrada d'Uri Martínez va donar desequilibri i velocitat a la banda esquerra de l'atac manlleuenc. Entre el minut 80 i 82 van arribar les dues ocasions més clares del Manlleu, amb una rematada al pal a boca de canó de Gely i una jugada embolicada a la sortida d'un córner que ni Uri ni tampoc Juanjo aconseguien materialitzar en gol.
Al minut 88 arribava el quart i definitiu gol de la Montanyesa, amb un gran llançament de falta de Padilla, que no podia refusar Barragán.

Els dos capitans, Andrés Borges i Òscar Gely / Viu el Manlleu

Derrota tant clara com dolorosa per un Manlleu que no aixeca cap al Municipal. La d'ahir, més preocupant que mai. L'equip perdut en zona mitja de la classificació, i amb 9 derrotes ja a casa. La setmana vinent, sortida complicada al camp de la Pobla de Mafumet.

Fitxa tècnica

Manlleu: Barragán, Ot, Juanjo, Fran Erencia, Masó, Gely (C), Iván Fernández (Seuma, 45'), Marc Francolí (Fortet, 45'), Sergio Ginés, Muntada (Uri Martínez, 63') i Manel Sala.

Montanyesa: Tato, Ferran Melich, Amantini, Andrés (C), Payan (Aleix Dalmau, 8'), Rubén, Silver (Dani Sánchez, 70'), Padilla, Roland, Uri Escabrós i Nils (Martí Soler, 84').

Gols: 0-1, Padilla (3'); 1-1, Amantini (pp) (37'); 1-2, Nils (40'); 1-3, Roland (59'); 1-4, Padilla (88').

Àrbitre: Ruben Mancera Anton. Bé. Va amonestar amb targeta groga els locals Fran Erencia (52'), Juanjo (72'), Ot (86') i Barragán (89'). També als visitants Roland (17'), Uri Escabrós (44') i Dani Sánchez (89').

L'MMVP del Manlleu - Montanyesa
Els dos integrants de Viu el Manlleu donem punts a:

3 Punts a... OT BOFILL: Madur. Amb el pas de les setmanes Ot Bofill va agafant més responsabilitats i exigències dins l'equip i en la seva posició. Es va passar el partit anant amunt i avall per la banda dreta, i creant dos contra uns amb Sergio Ginés. En defensa, sòlid i en atac, efectiu. Bon partit.

2 Punts a... URI MARTÍNEZ: Hàbil. Va sortir la última mitja hora i va donar un verticalitat a un Manlleu que necessitava organitzar contraatacs. Ell en va ser un dels petits artífexs i va deixar mostra de la qualitat que porta dins, però que li costa portar a la pràctica.

1 Punt a... EDUARD FORTET: Concentrat. Bons 45 minuts d'Eduard Fortet. Sortint al descans per mirar de corregir aspectes ofensius, Fortet no va estar molt afortunat de cara a porteria però si va portar més de corcoll els centrals visitants, desplegant tot d'armes físiques. Va estar a punt de marcar de xilena. Li falta la rematada final.

Ot, amb la pilota controlada, en una acció del partit / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot

·"Res bé. Fa dies que estem lluitant per veure què passa amb el tema de jugar a casa, que és un tema mental, que hem de generar més, i comences i al minut 3 ja et fan gol."

·"Els punts que perdíem a casa és perquè regalàvem gols. Que els equips per fer gols havien de fer més coses. Avui empates el partit, i tornes a regalar gols."

·"L'equip amb l'1 a 3 s'ha mort. S'ha intentat però l'ànima no estava bé. En Ramon Masó que és un jugador important està fallant, a darrera no estem gens bé... no tirem. Tinc clar que hem tocat fons, sobretot a casa."

·"Als moments difícils és quan s'ha de demostrar la personalitat, estar més units que mai i encara queden 10 partits. El que no podem fer és ni baixar els braços ni fer el ridícul. El Manlleu el que té que fer és començar de zero i aquests deu partits lluitar-los al màxim."

·"Jo i en David hem d'intetar que no s'abandonin els jugadors i ser positius. Pertanyem a un club i hem de lluitar fins al final. Està clar que hem de millorar col·lectivament i individualment i aixecar aquests ànims que avui estan molt baixos."

·"No entenc el fet aquest que a fora sortim molt motivats i convençuts en la victòria i a casa ens ve la fluixera. Hem de ser valents i demostrar que hem de fer un pas endavant. Aquesta experiència no els havia passat mai a molts dels jugadors i  els ha de servir."

·"Els únics retrets són que hem d'atacar millor de com ho fem i sobretot que defensivament hem de ser molt més contundents."