Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

dijous, 3 d’abril del 2014

J.32, Anàlisi del rival: UE Rubí, per Roger Capella (@Roger_Capella)



APOSTA GUANYADORA

La Unió Esportiva Rubí ha viscut canvis en primera persona en aquesta segona volta. Els blanc-i-vermells han vist com els hi tocaven una peça clau fins al moment: L’entrenador, Martí Cifuentes, que ha assolit grans resultats en el seu primer any entrenant un equip sènior. El santcugatenc era l’escollit pel Sant Andreu de cara sortir de la zona baixa d’una Segona B irrenunciable per Cifuentes, ja que suposa una gran oportunitat per a ell en la seva curta trajectòria a les banquetes. Tot just l’any passat entrenava el Juvenil A rubinenc amb qui va assolir l’ascens a la Nacional Juvenil, tasca que compaginava essent el segon entrenador del primer equip. Amb la marxa d’Alberto Fernández al Santboià, el club vallesà, amb una situació econòmica difícil, va apostar fermament per un home de la casa, que a la seva curta edat, ha crescut, i com tots -o si més no, la majoria- ha optat per volar. El jove tècnic, també ha fet viatges a l’estranger per concebre més coneixements futbolístics.


Imatge del partit de la primera volta (1-1) / Viu el Manlleu


CONTINUÏTAT AMB EL MODEL CIFUENTES

Amb la seva marxa, el Rubí es va posar en marxa en la recerca d’un nou míster sense gaire pressa i sent molt precisos en la tria, tot i que tenien poc marge, ja que la notícia de que Cifuentes fitxés pel conjunt andreuenc es va saber un dimecres 12 de Febrer, en mig de la setmana i agafant per sorpresa al conjunt rubinenc. L’escollit pel Rubí, era el sabadellenc Julià Garcia i Jané, qui es va iniciar al Centre d’Esports Sabadell dirigint-lo a Segona Divisió, passant després per equips com Manresa, Gramenet, Palamós, l’Hospitalet o Badalona -amb qui va obtenir més èxits en dues etapes diferents-, a més d’un pas pel mateix Manlleu a Tercera. Amb el Rubí, viu la seva tercera experiència a Tercera després del pas per Manlleu i Hospitalet. L’aposta del tècnic sabadellenc ha estat clara des de l’inici: seguit amb el model de joc proposat per Cifuentes i canviar poques coses. Ara bé, al Rubí se li ha presentat un nou panorama a la taula, amb una Monta, un Europa, un Cornellà i un Ascó a dalt, i un Terrassa i Palamós que l’empaten a punts (53), a més d’un Santfe i una Pobla, que el pressionen a la taula.


Martí Cifuentes deixava el Rubí per fitxar pel Sant Andreu / Àngel Garreta



PÈRDUA DE SOLIDESA

Tot plegat, en un equip que va arribar a ser líder i que va estar present al playoff al llarg de la major part de la Lliga. Però ara és fora dels llocs de privilegi, i malauradament s’acosta l’hora de la veritat, i tot i haver-hi estat molt de temps, els de Julià Garcia hauran de suar de valent, en una Tercera que depara emocions fortes. Tant amb Martí Cifuentes com amb Julià Garcia, aquest Rubí tendeix a donar la sensació de què a vegades no ho dóna tot sobre la gespa o bé que a l’equip li falta motivació, ja sigui perquè és un equip molt jove -tòpic- o perquè paga massa car el cansament. El cas és que sembla que els vallesans sovint vagin a aguantar el resultat, fet que ja succeïa quan l’equip era en places de promoció. Amb més punch l’equip té opcions de tornar a ser a dalt, tot i que no surt a les travesses, fet injust, ja que és un equip jove que ha demostrat que pot arribar a fer grans coses portant problemes a equips com l’Europa o la Monta sense anar més lluny.


11 del Rubí davant l'Europa / Àngel Garreta - ceeuropa.cat



JOVENTUT COM A PREMISSA

Joventut, i fons d’armari, ja que en aquest jove vestidor també hi ha grans “tapats” que disposen de pocs minuts però que aporten molt quan disposen de minuts. Gent com el jugador procedent del juvenil A del mateix Rubí, Adri Díaz, o fins i tot com Dani Muela, que ha marcat dos gols i a fet assistències que equivalen a mig gol. Més joves com el “rosset de Can Rosés”, Ferran Vila, amb set gols -i un doblet davant del Castelldefels- o l’ex del Santboià Jonatan Collado -dos gols- són altres joves que podríem titllar de claus al vestidor rubinenc.
A més, Gerard Zambudio, Roger Martínez , Álex Pla -tots tres amb tres gols-David Fontanils, Castell, Capó, Peña o Héctor Moreno, han estat importants en algun moment del curs. A destacar també la ràpida adaptació del tercer Roger en discòrdia, Roger Matamala. L’ex del Cornellà -amb dos gols amb la samarra verda- de moment no sap que és marcar de blanc i vermell. Evidentment són, han estat i seran claus a dalt José Manuel Segovia en porteria i a dalt, a la davantera Ernest Forgas. El jove vilafranquí, ex de la Pobla de Mafumet és un dels perseguidors de Manel Sala, ja que suma 17 gols juntament amb els dos Javis: el fuseller Javi Sánchez de l’Europa i Javi Revert del Palamós. Tot i així, Forgas no és gaire regular. L’últim gol va ser davant del Santboià, el dia 2 de març. Amb tot, el Rubí encadena dues jornades seguides sense veure porteria amb les dues derrotes per 1-0 al Sardenya davant de l’Europa i el 0-2 encaixat a Can Rosés amb el Cerdanyola. La darrera victòria, 3-0 en la jornada 29 davant d’un Castelldefels en una situació un xic complicada.


POSSIBLE ONZE



Clarament, Julià Garcia apostarà per Segovia a la porteria. El de l’Hospitalet, ex Santboià i Llagostera entre altres és una peça invariable, sempre i quan no estigui sancionat.
En defensa, apostem pel capità, Kiki, l’ex de la Grama Fontanils, Castell ( o Zambudio) i l’ex del Vista Alegre Roger Peña, tot i que Raúl Capó, amb força minuts i titularitats com la de la passada jornada davant del Cerdanyola, també té les seves opcions de ser a la formació inicial.
Al mig del camp, podíem posar la mà al foc que un home lluitador com Héctor Moreno sortirà d’inici a més de Roger Martínez, Ferran Vila o si no, el “veterà” Cervantes, amb força pes al vestidor amb el seu rol de capità.
En punta d’atac, Jonatan Collado i Roger Matamala a les bandes, i com a referència atacant, a priori, el canoner Ernest Forgas, tot i que Àlex Pla també ha gaudit de titularitats com les del Nou Sardenya davant de l’Europa, essent substituït pel Vilafranquí a l’inici del segon temps.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada