Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

dijous, 31 d’octubre del 2013

J.12, Anàlisi del rival: FC Ascó per Albert Fernández (@albert_fm)



L’Ascó, un conjunt sòlid i equilibrat

El Futbol Club Ascó és un dels nouvinguts al grup V de la Tercera Divisió. Fent una mica de memòria alguns podran recordar que l’Ascó ja va debutar a Tercera fa tres temporades després de la fusió amb el desaparegut FC Benavent. En aquella temporada, el conjunt dirigit per Mauro Ravnich no va quallar i després d’una mala temporada va acabar perdent la categoria. D’aquell equip actualment tan sols en queda un únic supervivent, el capità de l’equip Jose Ramon. En la següent temporada i en una categoria que a priori havia de ser més còmoda per al ‘jove’ club asconenc les coses tampoc van començar a rutllar com s’esperava fins l’arribada, ja amb la temporada començada, de Miguel Rubio a la banqueta del conjunt de la Ribera d’Ebre. El tècnic, amb una dilatada experiència tant als terrenys de joc com en banquetes de categoria superior, va saber des del començament marcar el camí a seguir per l’equip i en la seva segona temporada va ser capaç de formar un conjunt, que amb tot mereixement, es va endur el campionat de Lliga a Primera Catalana superant a dos grans rivals com Viladecans i Santfeliuenc i per tant recuperant una plaça a tercera.

11 de l'Ascó / Àngel Garreta - ceeuropa.cat


Durant aquest estiu i després de la renovació del tècnic, el club ha renovat la columna vertebral de l’equip campió de la passada temporada i l’ha reforçat amb jugadors de contrastada experiència en la categoria com Giribet, Sergi Galceran, Sangrà, Edu Vives o Virgili. A més a més s’ha apostat per jugadors joves com Sergi Moreno o Canadell que han donat la vitalitat necessària a l'equip des del primer minut i contra rivals d'una entitat important a la categoria. Després d’un inici de temporada brillant, el conjunt asconenc destaca per la seva solidesa defensiva, ja que tan sols ha encaixat 8 gols en les primeres onze jornades de lliga (3 d'ells en un únic partit a Cornellà). L'assignatura pendent d'aquest equip és el veure porteria amb més facilitat. Tot i disposar de nombroses ocasions de perill en la majoria de partits fins al moment, el registre golejador no supera els 12 gols a favor, una dada força inferior als equips més pròxims en la classificació i que tot just supera per ben poc la mitjana d'un gol per partit el que implica una eficiència en la relació gols/punts molt alta. Tot i aquesta dada, l'Ascó disposa de davanters de molta qualitat en la seva vessant ofensiva, homes com Ermengol, Virgili, Sergi Moreno o Genís són capaços de desnivellar un partit en qualsevol moment i és una qüestió de temps que tinguin més encert de cara a porteria.

L'Ascó no tan sols està destacant en el campionat de Lliga. El conjunt de Miguel Rubio disputarà el proper 13 de Novembre contra el Castelldefels la quarta eliminatòria de la segona fase de la Copa Catalunya després d'haver deixat pel camí a Lleida Esportiu, Balaguer i Nàstic. Tota una fita històrica per a un club que tot i ser jove vol fer-se un lloc important dins el futbol català.

L'Ascó té una de les plantilles més poderoses de 3a divisió / www.fcasco.com


L’estil de joc d’aquest equip es basa ja des de l’arribada de Rubio en el bon tracte amb la pilota, fet que aprofita l’equip sobretot en el Municipal d’Ascó per les seves àmplies dimensions i per la seva superfície de gespa natural, combinant de forma assídua amb ràpids contracops aprofitant la velocitat dels puntes i la bona sortida de pilota des del darrera. De fet els números de l'equip com a local son pràcticament immillorables després de 5 victòries i un empat. Tot el contrari que com a visitant on l'equip tan sols ha sumat una única victòria fins al moment a Gavà.

Aquest conjunt que ja no és nou a la categoria i sap com les gasten pels complicats camps de tercera, sense anar més lluny en l'últim precedent a Manlleu on el conjunt de la Ribera d'Ebre es va veure superat per 4-1. Precisament per aquest motiu el principal objectiu de l’equip no serà altre que el de sumar els punts suficients per mantenir la categoria sense confiar-se en cap moment per evitar ensurts que el col·loquin en la zona baixa de la classificació. Tan sols els minuts i els partits de Lliga ens diran si finalment les bones impressions inicials permetran quallar a aquesta plantilla per posar en dificultats als favorits o lluitar amb els modestos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada