dilluns, 28 d’octubre del 2013

"Desenfundant la reacció"
Crònica del UE Figueres 2-2 AEC Manlleu

Sergio Ginés lluita la pilota amb l'ex manlleuenc Micaló / Viu el Manlleu

El Manlleu empata a 2 gols a Vilatenim en un partit força atractiu i que va tenir de tot. El gol d'Uri Martínez avançava el Manlleu però els locals agafaven ventatge per la mínima (2-1) a l'arribar al descans. A la represa, Manel Sala donava un punt amb bon regust de boca en un dels camps més complicats de la categoria.

El partit
1a Part:
El Manlleu saltava a la gespa de Vilatenim amb la intenció de retrobar-se i recuperar bones sensacions davant el mal regust de boca de la derrota de l'anterior jornada. L'inici del partit va ser molt bo dels homes de l'encara expulsat Jordi Dot, que van sortir molt endollats i amb dos homes que van fer un pas endavant, com són Marc Francolí i Sergio Ginés. El Manlleu agafava el control del partit durant els primers minuts, però el Figueres s'apropava el perill.
Ben d'hora però, al minut 15, els manlleuencs disparaven primer. Bona conducció de Marc Francolí pel mig del camp, passada a la banda per Sergio Ginés, que veia molt bé a Uri Martínez al punt de penal perquè amb un xut ras i al pal llarg anotés el primer gol del partit. Gol imortant no només pel Manlleu sinó pel mateix Uri que feia jornades que tenia molta mala sort de cara a aconseguir el seu primer gol oficial amb la samarreta quadribarrada. El gol arribava al minut 20 i a partir d'aquí el Figueres es va créixer i el Manlleu pagar els seus errors en defensa.
Al minut 33, error de sortida de la pilota que aprofitava l'ex manlleuenc Micaló per entrar fins a la cuina i fer un passe de la mort que rematava Fran Erencia a l'interior de la seva pròpia porteria. Empat a 1 i amb un equip, el Figueres, que estava sent molt perillós. I tant perillós que tres minuts més tard, al 36, els empordanesos confirmaven la remuntada. Greu errada de Fran Erencia novament a l'hora de treure la pilota jugant des de la defensa que aprofitava Bonaventura per plantar-se sol davant d'Iván González per fer el 2 a 1. Just abans del descnas, el Manlleu hagués pogut empatar si un cop de cap de Seuma després d'una mala sortida del porter local l'hagués aprofitat un jugador manlleuenc per acompanyar la pilota fins al fons de la xarxa. No va ser així i al descans tocava reaccionar.

Uri Martínez, celebrant el primer gol del Manlleu / Viu el Manlleu

2a Part:
Està clar que el toc d'atenció dels místers cap als seus jugadors va ser evident al descans a les files manlleuenques. El Manlleu va arrencar la segona meitat amb les idees clares, tenint el control del partit i creant perill a l'àrea local. Però s'havia d'anar amb molt de compte, perquè el Figueres creava molt perill sobretot amb contracops ràpids per la banda dreta del seu atac, aprofitant el mal dia que tenia Ramon Masó. Uri Martínez va ser el primer en avisar, amb una claríssima ocasió enviant la pilota al pal, amb el porter ja vençut. Al minut 60, Iván Fernández deixava el seu lloc a Manel Sala que era suplent ja que arrossegava molèsties i només va poder entrenar un dia la setmana passada. Doncs 3 minuts. 3 minuts va tardar Manel Sala en trobar-se amb el seu millor amic, el gol. Pilota penjada des de la banda dreta per Putxi al segon pal per l'entrada del killer que amb un xut al primer toc enviava la pilota al fons de la xarxa després de tocar el travesser. Empat a 2 i mitja hora per endavant on es veia a venir que qualsevol dels dos equips es podia endut el partit.
El Manlleu va tenir el partit controlat fins els darrers 5 minuts, i va gaudir d'alguna bona ocasió per exemple de Sergio Ginés que ho provava sempre entrant en velocitat des de la banda, però la seva definiciño final no aconseguia acabar en gol. La última bona ocasió pel Manlleu arribava al minut 82 amb una contra que no aprofitava Manel Sala que era egoista i provava un xut de fora l'àrea quan tenia a dos companys oberts. El seu xut el blocava sense problemes Reig.
Als últims minuts, era el Figueres el que es bolcava en atac i en aquest moment va aparèixer el debutant porter manlleuenc Iván González. El públic ja cantava gol al minut 88 amb un xut d'Alberto a boca de canó i amb un xut de falta al darrer instant, ambdues situacions tenien una molt bona resposta del porter del Manlleu.

Al final, empat a 2 entre el Figueres i el Manlleu, en un partit on els manlleuencs van deixar bones sensacions per encarar el proper i complicat partit contra l'Ascó amb les màximes per poder endur-se els 3 punts.

11 titular del Manlleu a Figueres / Viu el Manlleu

Fitxa tècnica:
Figueres: Reig, Pujol, Mabil, Murga, Micaló, Ferran Grau, Argelés, Ivan Cristino (Alberto Jiménez, 64'), Pedro del Campo (Narcís Barrera, 82'), Bernat (Borja García, 71') i Bonaventura.

Manlleu: Iván González, Manu Moreno, Gely, Fran Erencia, Ramon Masó, Putxi, Seuma, Iván Fernández (Manel Sala, 60'), Sergio Ginés, Uri Martínez (Fortet, 82') i Marc Francolí.

Gols: 0-1, Uri Martínez (15'); 1-1, Fran Erencia (p.p) (32'); 2-1, Bonaventura (36'); 2-2, Manel Sala (63')

Àrbitre: David Congost Larrosa. Bé. Va amonestar amb targeta groga els locals Ferran Grau (23') i Ivan Cristino (37'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Iván Fernández (20'), Gely (30'), Manel Sala (74'), Seuma (78') i Fran Erencia (89', no jugarà el proper partit per acumulació de targetes). L'àrbitre va amonestar amb dues targetes grogues i per tant vermella el local Bonaventura (67' i 89').

L'MMVP del Figueres - Manlleu:
L'equip de Viu el Manlleu donem els punts a:

3 Punts a... SERGIO GINÉS: El millor. Destacat. Partit molt complet de l'extrem manlleuenc, que ha fet un pas endavant a l'atac del Manlleu. Se'l necessita, i ahir va ser una peça clau. Fa l'assistència al primer gol i quasi tot el perill va arribar per la seva banda.

2 Punts a... URI MARTÍNEZ: Desvirgat. Per fi Uri Martínez es trob a amb el gol. Després d'intentar-ho amb insistència partit a partit i veure com no li sortien les coses, per fi marcava a Figueres. Esperem que sigui el gol que li aporti tota la confiança que sigui possible.

1 Punt a... IVÁN GONZÁLEZ: Notable. Debut en partit oficial amb el primer equip del Manlleu, al camp del Figueres i amb l'equip en una situació delicada. Difícil paper el que tenia el jove porter manlleuenc, que va resoldre amb nota salvant a l'equip al final del partit.

Sergio Ginés, guanyador dels 3 punts de l'MMVP / Viu el Manlleu

Les declaracions de l'entrenador:

David Codina, 2n entrenador del Manlleu / Viu el Manlleu

·"Han tingut opcions els dos equips, però crec que el Manlleu ha tingut una mica més controlat el partit que no pas el Figueres. Fins que hem fet el gol hem anat bé, després ens hem partit sobretot al mig del camp i ens han fet els dos gols."

·"A la mitja part hem comentat el que havíem de fer a la represa i penso que aquesta segona part penso que tret d'algun error nostre l'hem tornada a tenir controlada i penso que si havia de guanyar algú per a nivell de control de joc havia de ser el Manlleu."

·"Ens esperàvem un partit ajustat com tots. Tots són molt ajustats juguis contra qui juguis i som un equip que potser fer gols en costa, avui n'hem fet dos i amb això hem d'estar contents."

·"Diumenge que ve està clar que toca guanyar. Tenim una assignatura pendent amb els partits de casa, diumenge ve l'Ascó i hem d'intentar que les accions que generem entrin. Aprofitar aquests detalls a dintre a l'àrea que ens puguin donar els tres punts, que ja ens els mereixem."

·"Estem contents amb l'Iván González. Durant aquesta setmana no l'hem apretat l'àrea i li hem demanat que fes el que sapigués. A partir de la setmana ja li exigirem més coses."