dilluns, 14 d’octubre del 2013

"Punt prestigiós"
Crònica del Muntanyesa 1-1 Manlleu

Manel Sala salta amb Borges, davant l'atenta mirada de l'afició / Viu el Manlleu

El Manlleu aconsegueix un molt valuós punt a l'empatar contra el fins aleshores líder de la categoria, la Muntanyesa, al seu camp, davant una pressió ambiental realment forta i davant algunes decisions arbitrals. Tot i acabar demanant l'hora, amb Jordi Dot expulsat i amb els jugadors desgastats físicament, el Manlleu va sumar un empat que els permet seguir tenint la condició d'invicte fora de casa

El partit:
1a part:
La Muntanyesa va sortit molt forta en els primers 20 minuts de partits. Acusant continuament a la defensa manlleuenca, els locals volien aconseguir el primer gol ràpidament per intentar encarrilar ben d'hora el partit. Però el Manlleu, va sortir del vestuari molt concentrat. Pocs errors defensius, per no dir quasibé cap, i aprofitant les accions al contraatac. Aquest va ser el monòleg de tot el partit. Els manlleuencs rebutjant i rebutjant centrades d'uns locals que sempre buscaven el perill d'aquesta manera.
Al minut 29 de la primera part i després d'uns minuts en que el Manlleu ja es trobava una mica més còmode sobre el terreny de joc, arribava una de les jugades decisives del partit. Passada a l'espai de Gely per Uri Martínez, la qual el defensa dels locals Joshua  feia una cessió cap a Tato Burgada, amb la mala sort (bona pel Manlleu) que no es van entendre i la pilota va anar a entrar plorant a la porteria local. El Manlleu es trobava amb un importantíssim gol sense fer cap xut a porteria.
L'acció polèmica del partit arribava al minut 43, quan l'àrbitre del partit expulsava a Jordi Dot, segons comentava el mateix tècnic del Manlleu, per protestar una targeta, però en cap cas sense faltar el respecte, ni insultar, ni insistir amb bogeria.
Futbolísticament parlant, 0 a 1 a la mitja part i un Manlleu que sabia que havia de patir per treure punts de Nou Barris.

El Manlleu celebrant el gol davant de Joshua, que se l'ha posat en p.p / Viu el Manlleu
2a part:
A la segona part la Muntanyesa va sortir amb molta empenta. De seguida el seu entrenador Manolo González va realitzar dos canvis ofensius per intentar buscar l'empat al marcador. Tot i això, durant els primers 30 minuts de la segona meitat, tot el perill que originaven els locals amb centrades era rebutjat per la parella Archi-Fran Erencia que estan en una forma estel·lar a l'eix de la defensa manlleuenca. Al minut 74, quan la Monta tornava a apretar de valent, apareixia Sant Barragán per dues vegades. Primer, en desviar un bon cop de cap d'Amantini i posteriorment amb un xut de Nils el qual va posar la punta dels dits i la pilota va rebotar al pal, abans d'entrar a la porteria de les botes de Roland Garrós, tot i que la jugada estava anul·lada per fora de joc. Poc després, era Manel Sala qui ho provava de falta directa, però el seu xut sortia a pocs mil·límetres del pal. El conjunt de la segona part era un presagi del que es veia venir.
Al minut 83, Padilla servia una falta la qual rematava sol Sascha Andreu al segon pal posant així l'empat definitiu al marcador. A partir del gol, la Monta no va gaudir de noves i perilloses ocasions, mentres que el Manlleu en va tenir una de molt clara ja en temps afegit. Pilota recuperada al mig del camp que suposava un 3 contra 1 a favor del Manlleu. Sergio Ginés era l'encarregat de conduir la pilota, però segurament per la condició física i per l'estat del camp, no es va poder resoldre bé un contraatac que hagués estat definitiu.

Manel Sala ha estat tot el partit molt cobert pel cos i els colzes d'Amantini, un tros de central / Viu el Manlleu

Al final, empat a 1 entre la Muntanyesa  i el Manlleu, partit que segueix deixant els manlleuencs com a invictes a domicili, després de resoldre amb empat dues sortides consecutives. Bon partit sobretot de desgast físic dels homes de Jordi Dot, que veurà com a mínim el proper partit des de la grada.

Fitxa tècnica:
Muntanyesa: Tato Burgada, Amantini, Joshua (Martí Soler, 54') , Uri Escabrós, Andrés Borges (C), Ruben, Dani Sánchez, Padilla, Sascha Andreu, Toni Pérez (Roland Garrós, 54') i Nils (Anas, 80')

Manlleu: Barragán, Masoliver, Archi, Fran Erencia, Ramon Masó, Putxi, Seuma, Gely (C), Uri Martínez (Fortet, 86'), Manel Sala i Sergio Ginés.

Gols: 0-1, Joshua (p.p) (29'); 1-1, Sascha Andreu (82')

Àrbitre: Héctor Robas Bondia. Malament. Va amonestar amb targeta groga els locals Andrés Borges (36'), Joshua (50'), Sascha Andreu (56') i Dani Sánchez (72'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Ramon Masó (51') i Ricard Seuma (64'). Va amonestar amb targeta vermella directa a l'entrenador del Manlleu Jordi Dot (43').

L'MMVP del Muntanyesa - Manlleu:
Els dos integrants de Viu el Manlleu donem punts a:

3 Punts per... PUTXI: Excels. Partidàs del migcampista del Manlleu, que estava a tot arreu i a l'hora. Tallant tot el que estava al seu abast, i fins i tot, el que no. Un dels millors partits que ha fet fins ara.

2 Punts per... ARCHI: Roca. Ni per alt, ni per baix. Molt difícil passar un central com Archi. Molt complet per aire i per terra i molt ben complementat per Fran. Va fer un gran partit (novament), i els jugadors de la Muntanyesa no van poder en cap moment amb ell.

1 Punt per... FRAN ERENCIA: Enorme. Si Archi ho va fer bé, Fran Erencia no es va quedar curt. L'empat del Manlleu no hagués estat possible sense ells dos, i per part d'en Fran, ho va treure absolutament tot per dalt. Tenint en compte que ells creaven el perill mitjançant centrades... va tenir una gran feina.

Els 3 protagonistes de l'MMVP, discutint en una acció / Viu el Manlleu

La declaració de Jordi Dot:

Jordi Dot, entrenador del Manlleu / Viu el Manlleu
·"Estic molt content del punt, veia l'equip capaç de guanyar aquí i penso que hem competit molt bé. Sabíem on veníem i ho hem fet bé."

·"Hem de mirar coses a l'hora de defensar la pilota parada. Que et marquin un gol així emprenya. Però estem per treballar i per millorar coses."

·"És lo mateix que cada setmana. A veure que apunta a l'acte l'àrbitre, però ni he insultat ni he faltat el respecte. He aixecat i he demanat vermella? Si. Però el de sempre, jo en protesto una (que la reconec) i ells es passen tota la segona part protestant, i aquí no passa res."

·"La desconvocatòria d'Ot és una decisió tècnica. Som 19 jugadors, 4 laterals. Ell ha començat perfecte, ha jugat 8 partits de titular, li he dit que estigui tranquil, que és jove i que està treballant molt bé. Ara en Maso està recuperat i ens ha donat molta experiència en un camp molt complicat."