dimarts, 17 de setembre del 2013

CONTRACRÒNICA, J5: Poca memòria

Manlleu 0-1 Gavà

Tercer partit a casa i la dinàmica no canvia. Després de la visita de dos aspirants a la zona alta, el Gavà arribava al Municipal amb l’etiqueta d’equip més assequible. Un cop aconseguits els primers 3 punts a Sant Boi, el guió semblava escrit per seguir amb la tònica superant a l’equip d’Albert Poch i agafar una dinàmica ascendent. No va ser així. Derrota cruel i segurament injusta, que no amaga les carències de l’equip.

Dot en roda de premsa el passat diumenge / Viu el Manlleu
Els fantasmes del joc travat, poc futbol i escasses ocasions a les àrees van sobrevolar, de nou, el Municipal. Quan l’equip semblava haver après la lliçó el dia de la Diada, es va fer un pas enrere que porta al cos tècnic a “intentar fer un reset” per capgirar la dinàmica. Molt poques ocasions en la primera part. L’únic conjunt capaç de generar perill era el Manlleu a través a jugades a pilota parada. Fortet va rematar fora l’única ocasió de la primera part. A la represa,  moltes presses i poc ordre. El Manlleu les va tenir. En l’últim quart d’hora, dos contraatacs en superioritat numèrica en els que l’equip no va saber escollir bé la seva definició. Dues arribades clares que es perdonen i, en una rèplica, el Gavà agafa la defensa descompensada i gol. Minut 87 i una diana que va fer mal.

No obstant això, el cos tècnic no s’amaga. Jordi Dot va ser el primer en fer autocrítica i admetre que no s’està anant pel bon camí. Aquesta reflexió és, sens dubte, és la millor notícia pel Manlleu. Des de dins s’han de replantejar coses, però també des de fora. I és que sovint tenim poca memòria. L’afició del Manlleu ha d’anar en compte i no exigir que lo excepcional es converteixi en habitual. Francesc Cargol va aconseguir, després de 13 anys, classificar l’equip pel playoff i la temporada passada Jordi Dot va aconseguir el mateix sense homes clau com Planagumà o Aumatell. Aquest any jugadors importants també han abandonat el club, i el pressupost s’ha vist reduït de manera considerable. Tot això ens ha de fer una mica més conscients a tot del que costa guanyar, valorar el què s’ha fet i ajudar a l’equip a tirar aquesta situació endavant.