dilluns, 24 de febrer del 2014

"De traca i mocador"
Crònica del CE Europa 0-2 AEC Manlleu

El Manlleu celebra el primer gol de Sergio Ginés / Viu el Manlleu

El Manlleu dóna el cop i passa de la nit al dia guanyant al camp de l'Europa per 0 gols a 2. Després d'una primera part discreta, l'equip de Jordi Dot reacciona a l'última mitja hora de partit, i guanya gràcies a dos grans gols, de Sergio Ginés i sobretot el golàs de Manel Sala. Amb l'Europa mort, podria haver caigut el tercer. Victòria de confiança i de moral per un Manlleu que mai deixarà de creure.

El partit
1a part
El Manlleu saltava a la gespa del Nou Sardenya sabent que tenia més a guanyar que no pas a perdre. Al davant l'Europa, el fins la setmana passada líder de la categoria i que si guanyava recuperava la posició més alta de la classificació. La primera meitat va ser molt discreta per part de tots dos equips. Domini local pel que fa a la possessió de la pilota, per tocant lluny l'àrea de Barragán. La ocasió més clara pels locals en tota la primera meitat, (i de fet en tot el partit) va ser un cop de cap de Guzmán que era desviat després d'una gran estirada del porter manlleuenc Dani Barragán.
Els manlleuencs no patien en excés en defensa, ja que la majoria de pilotes arribaven des de l'aire, i els dos centrals, tant Fran Erencia com sobretot Archi van fer un gran partit en l'eix de la defensa. En els primers 45 minuts, el porter de l'Europa, Rafa Leva, va ser un espectador més, ja que el Manlleu només va xutar un cop a porteria, obra de Manel Sala de falta directa, cap perill pels locals.
La primera part no va tenir més història. El Manlleu estava molt ben plantat al terreny de joc i era conscient que si tenien paciència i seguien amb aquesta gran fiabilitat defensiva, tindrien oportunitats al contraatac.

Màxima expectació en una jugada d'atac de l'Europa / Viu el Manlleu

2a Part
Durant els primers 15 minuts de la segona meitat el partit va seguir el mateix guió que la primera. Un Europa que tenia la pilota, però que no generava clar perill per Barragán. Mica en mica el Manlleu va començar a creure-s'ho.
Una jornada més, l'equip va ser estirat ofensivament per Manel Sala. Ell va tenir la primera ocasió clara del Manlleu en tot el partit. Corria el minut 55, passada a l'espai de Gely pel pitxitxi de la categoria, que sense massa angle enviava la pilota per sobre de la porteria defensada per Rafa Leva. Just un minut després, era Sergio Ginés qui ho provava amb un xut tou i mossegat que aturava sense problemes el porter local. Preludi del què acabaria arribant 10 minuts després.
Treia Barragán en curt de la porteria, i, amb 4 tocs, el Manlleu feia el primer gol. Pilota del porter manlleuenc per Fran Erencia, que li donava a Gely el qual feia una gran passada per Sergio Ginés, que amb un toc es desfeia amb molta facilitat del seu marcador, i definia de forma elegant, amb un toc suau per sobre de Rafa Leva, fent així el primer gol del partit.

Sergio Ginés, autor del primer gol del Manlleu / Viu el Manlleu

Això passava al minut 68 de partit, i suposava un cop molt dur per l'Europa, que seguia tenint la pilota però sense generar perill a la porteria de Barragán. El Manlleu tenia els graciencs tocats, i al minut 77 els van matar definitivament.
Falta a la zona de tres quarts. Molt lluny. Molt lluny? No per Manel Sala. Emulant (més complicat i tot), el gol que va fer a Rubí fa uns mesos, el killer del Manlleu llençava de manera magistral un servei de falta, des de 35-40 metres, que entrava per tot l'escaire, davant les exclamacions d' "oooh!" dels aficionats i les mans al cap dels seus companys. Un gol només a l'abast dels millors.

Manel Sala celebra el golàs, Gely no s'ho creu, i a la banqueta es posen les mans al cap / Viu el Manlleu

Amb aquest gol el Manlleu pràcticament tancava el partit, però sabia que l'Europa acosaria i tancaria els manlleuencs a la seva pròpia àrea. Però no va ser així. Els locals estaven molt tocats i no tenien esperit per buscar remuntar el partit, i el Manlleu hagués pogut fer el tercer gol, sobretot si Uri Martínez hagués estat encertat en dues clares ocasions que va tenir.

Fitxa tècnica
Europa: Rafa Leva, Guillem, Víctor Duran, Cano (C), León, Vivó, Rovira, Valderas (Aitor Ramírez, 70'), Javi Sánchez (Cebri, 66'), Carlos Guzmán i Diego (Camacho, 45').

Manlleu: Barragán, Ot, Archi, Fran Erencia, Ramon Masó, Putxi, Gely (C), Iván Fernández (Uri Martínez, 66'), Marc Francolí, Sergio Ginés i Manel Sala (Juanjo, 85').

Gols: 0-1, Sergio Ginés (68'); 0-2, Manel Sala (77')

Àrbitre: Carlos Calderiña Pavón. Bé. Va amonestar amb targeta groga els locals León (31'), Guzmán (40'), Cebri (82') i Camacho (82'). També els visitants Marc Francolí (30'), Ot (48') i Manel Sala (66').

L'MMVP de l'Europa - Manlleu
Els dos integrants de Viu el Manlleu, donem punts a:

3 Punts a... ARCHI: Indestructible. Archi està demostrant que és un dels millors centrals de la categoria. Davant l'Europa, recital de talls defensius i també de col·locació defensiva. No arribava tard enlloc i va anul·lar per complet a Javi Sánchez. Tant per terra com en joc aeri es va mostrar inexpugnable.

2 Punts a... MANEL SALA: Deslligat. El joc de l'Europa i també del Manlleu a la primera meitat, van fer que Manel Sala pràcticament no toqués la pilota. Es sentia lligat al joc de l'equip i s'havia de sacrificar a córrer i no pas a generar molt perill. A la segona meitat, es va sentir deslligat. Assistència a Ginés al primer gol, i tancava el seu bon partit amb un gol de traca i mocador, de falta directa, un recurs que surt a les pàgines principals del seu catàleg de "gols fora de sèrie". Va ser canviat a causa d'un recurs tàctic a més de tenir targeta groga.

1 Punt a... SERGIO GINÉS: Veloç. Amb un control llarg i un canvi de ritme descomunal, va deixar fora de lloc Víctor Duran i es va plantar sol davant Rafa Leva. Picada amb un toc suau per sobre del porter i primer gol del partit. Demostrant la punta de velocitat que té en el gol, va saber gestionar el temps en l'apartat ofensiu, i generant perill desbordant per la banda.

Les declaracions de Jordi Dot

·"Partit molt seriós del Manlleu. Hem aguantat l'envestida de l'Europa, hem estat forts defensivament, i a dalt tens jugadors per guanyar. Sabíem que a la segona ens donarien espais, havíem de córrer i aprofitar-los i ho hem fet molt bé."

·"En Manel es posa amb 19 gols, que són molts gols. Però bé, hem de seguir treballant tots, em quedo amb el treball de l'equip, amb l'esforç i amb el treball defensiu que hem fet. No recordo gaires ocasions clares de l'Europa i això vol dir que l'equip ha estat bé."

·"M'agradaria que partits com els d'avui els féssim a casa. De totes les derrotes que hem tingut, que és el que estem analitzant, bé, ara estem amb 39 i si no fem errors individuals com el del Castelldefels o el del Palamós, doncs estaríem parlant que el Manlleu estaria no en playoff, però allà. El futbol et demostra que són detalls i no pots concedir res."

·"El problema dels partits és mental. Ara venen dos de seguits a casa, i el Manlleu ha d'oblidar-se que juga a casa o a fora. Total, és un camp de futbol. Espero que la victòria d'avui serveixi per guanyar aquests sis punts a casa."

Les declaracions d'un jugador

Manel Sala és encara més pitxitxi de Tercera. Ja suma 19 gols / Viu el Manlleu

Manel Sala:

·"Victòria important i ara te n'arrepenteixes d'aquests punts que has deixat escapar altres jornades."

·"Cada partit és un món. Segurament és aspecte psicològic, però ens sentim més còmodes jugant a esperar una mica el rival."

·"Avui hem guanyat 3 punts que mira, si hi posem pit i collons, encara ens podem enganxar allà dalt."

·"Hem tingut molt ordre, quan s'obrien els enganxàvem amb contraatacs. Crec que fins i tot els podríem haver fet un altre gol."

·"Estic content, m'agrada tirar les faltes i tinc la sort que els companys me les deixen tirar. N'havia provat més d'una, avui ho he tornat a provar i he tingut la sort que ha entrat."

·"Quan he vist sortir la pilota del meu peu, ja anava dient per dins 'gol, gol, gol'. Sabia que entrava."