dijous, 12 de setembre del 2013

CONTRACRÒNICA, J4: Estan vius, molt vius

Santboià 1-2 Manlleu

Que l’equip no és el mateix de l’any passat. Que ens costa massa fer gols. Que no juguen bé. Que fallen en defensa. La rumorologia sobrevolava Manlleu aquests dies amb un inici de lliga dubtós que els homes de Jordi Dot s’encarregaven d’esborrar en un dia molt simbòlic. El dia que un poble va reivindicar davant del món, un equip també es reivindicava a la Tercera Divisió. Notable partit, gran nivell de joc, remuntada i el Manlleu feia via emportant-se tres punts de Sant Boi. Aquest equip està viu, molt viu.

Manel Sala dedicant el primer gol a Pep Prat / Viu el Manlleu

L’actitud ja va canviar des d’un principi. Jordi Dot es mantenia amb el 4-3-3 amb el que “l’equip havia fet un pas endavant”, tal i com defensava Dot el dia del Cornellà. Lluny de primeres parts apàtiques com la del camp del Masnou, des d l’inici es va veure un Manlleu amb ganes de jugar la pilota, començant les jugades per terra i trobant en les combinacions i la circulació de pilota la seva gran eina ofensiva. Gran partit dels dos extrems, Ginés i Uri, incombustibles i descarats durant els 90 minuts i bona actuació també d’un Francolí desplaçat al mig del camp. El Santboià també oferia una imatge correcta i, tot i el bon joc desplegat, poques ocasions clares i empat sense gols al descans.

Les ocasions es guardaven per una segona part que començava ben animada. Jordi Martínez aprofitava un desajust defensiu i la seva presència física per rematar a plaer a Barragán. Es posaven difícils les coses. Però aquí l’equip va demostrar que està viu. El gol va encendre la flama d’uns jugadors que es van llençar a la cerca de l’empat, que va trobar un inspirat Manel Sala cinc minuts després. Pilota a un vèrtex de l’àrea, internada cap a dins i xut creuat imparable. Un gol molt sentit, que va anar dedicat a Pep Prat. L’igualada impulsava un Manlleu que no va abaixar el ritme i, ajudat per l’expulsió del visitant Alex, va trobar la seva recompensa. Xut de Manel Sala des de fora l’àrea, rebot afortunat i gol. Aquest cop, els detalls del futbol van anar a favor de l’equip que va lluitar i va creure més en la victòria.

Tres punts balsàmics que donen a l’equip la tranquil·litat que necessitava i torna a enviar un missatge perquè ningú s’oblidi d’un conjunt que continuarà competint al màxim nivell.