divendres, 2 de maig del 2014

"La permanència ja és un fet"
Crònica de l'AEC Manlleu 2 - 0 FC Vilafranca

El Manlleu celebrant el segon gol del partit / Viu el Manlleu

El Manlleu supera el Vilafranca amb dos gols de Fortet i amb aquests tres punts s'assegura de manera matemàtica la permanència. Els manlleuencs van marcar als inicis de les dues parts mitjançant els primers gols de la temporada d'Eduard Fortet i en cap moment va veure perillar la victòria.

El partit

1a Part

El Manlleu, conscient que no podia ni volia jugar amb foc en aquests últims tres partits de lliga, va sortir a la gespa del Municipal amb la intenció de retrobar el camí del gol el més aviat possible. Després d'una acció perillosa del visitant Lora als pocs segons de començar el partit, el Manlleu donava el primer cop al minut 5. Passada llarga de Putxi per Fortet que guanyava l'esquena dels defenses degut a un error dels visitants i marcava amb un bon xut creuat. Gol important pels manlleuencs però també pel jugador, que encara no s'havia estrenat en aquesta temporada i estava sent bastant qüestionat.
El partit agafava el to gris de costum, però el gol just a l'inici va donar molta vida al conjunt de Jordi Dot. Poques ocasions per part de tots dos equips i el porter Iván González, titular per la sanció de Barragán, no va haver d'intervenir. Segurs al darrera amb la parella de centrals Archi - Gely, el Manlleu no patia però tampoc assetjava la porteria visitant.
Just abans del descans, excel·lent xut de falta de Manel Sala que era correspost amb una gran aturada de Marc Ramírez, porter visitant.

Gely va jugar de central i de mig centre / Viu el Manlleu

2a Part

Si els primers 45 minuts començaven bé, els segons no podien començar millor. Fortet necessitava menys de dos minuts per fer el segon del partit. Passada d'esquena de Marc Francolí, que aprofitava Fortet per guanyar de nou amb molta facilitat l'esquena dels centrals i sol davant Marc Ramírez, marcava el segon i definitiu gol del partit amb un xut fort i col·locat.
El partit pràcticament es va acabar amb aquest segon gol. El Manlleu el tenia controlat i fins i tot podria haver ampliat distàncies. A partir del minut 70, el Vilafranca va fer un pas endavant però era incapaç de generar cap mena de perill a la porteria d'Iván González. Per part del Manlleu, el perill en el tram final arribava dels peus de Manel Sala que no va realitzar el seu millor partit amb l'equip però que va provar-ho fins al minut 90.

Fortet va ser el protagonista del partit / Viu el Manlleu

Amb aquests tres punts, el Manlleu assegura la permanència i l'any que ve tornarà a jugar a la Tercera Divisió. Queden dos partits i  Jordi Dot té clar que l'equip ho donarà tot per aconseguir els sis punts que encara hi ha en joc.

Fitxa tècnica

Manlleu: Iván González, Masoliver, Archi, Gely (C), Masó, Putxi, Seuma, Muntada (Juanjo, 45'), Francolí (Moha, 74'), Fortet (Uri Martínez, 62') i Manel Sala.

Vilafranca: Marc Ramírez, Javi González, Font, Dani Medina, Eric Martínez, Marcos (Iván Álvarez, 77'), Lora (Santi Triguero, 69'), Antolínez, Mario (Vargas, 60'), Boira i Adri Ruiz.

Gols: 1-0, Fortet (5'); 2-0, Fortet (47')

Àrbitre: Jose Francisco Pérez Bueno. Bé. Ha amonestat amb targeta groga els locals Putxi (44'), Francolí (71') i Masó (77'). També el visitant Marc Ramírez (27').

L'MMVP del Manlleu - Vilafranca
Aquesta setmana, donem els punts a:

3 Punts a... PUTXI: Magistral. Putxi va completar davant el Vilafranca un dels seus millors partits aquesta temporada. Estava a tot arreu, era el primer en defensar i el primer en atacar. Sempre hi havia un Putxi allà on hi havia la pilota i és vital per aquest Manlleu. A vegades ens preguntem si només hi ha un Putxi al terreny de joc. Es multiplica.

2 Punts a... FORTET: Golejador. Fortet va ser l'heroi del Manlleu. Amb els seus primers dos gols aquesta temporada va donar la permanència al club que l'ha vist créixer. I ens alegrem molt per ell, que s'ho mereixia després d'estar de molta mala sort de cara porteria. A mesura d'insistir a trobat el seu premi i ara en voldrà més.

1 Punt a... ARCHI: Concentrat. Sense Archi, la defensa del Manlleu pateix. Ho vam veure a Santa Coloma i ahir Archi va tornar a regnar a l'eix de la defensa amb Gely. Poques arribades dels visitants molt ben resoltes pel manlleuenc. Novament, imprescindible.

Putxi, millor jugador davant el Vilafranca / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot

·"Després del desastre de la setmana passada teniem clar que aquest era un partit molt important. M'he tret un pes de sobre. Avui l'equip ha competit molt bé, felicitar a en Fortet."

·"Avui hem estat més pràctics que mai i és el que tocava ara. No ens han fet ocasions, l'equip ha estat molt serè i s'ha buidat."

·"Hem de pensar que un 70-80% d'aquesta plantilla ve de dos anys seguits de fer playoff i lluitar per no baixar és complicat i no hi estan acostumats. Interiorment han patit."

·"Vaig decidir deixar el Manlleu fa unes setmanes. Són temes personals, de família, no tinc cap problema amb el Manlleu, al revés. Donar les gràcies per l'oportunitat que m'han donat, que ho he disfrutat molt i que he donat tot el que he pogut."

·"El Manlleu és el club de la meva vida, el que m'ha format com a jugador, el que m'ha donat la oportunitat de jugar a Segona B. Tinc una bona relació amb tothom i sempre portaré el Manlleu al cor."

·"Us asseguro que l'any que ve no m'assentaré a cap banqueta. Simplement a nivell personal he decidit que descansaré l'any que ve. Novament gràcies al club."