dilluns, 12 de maig del 2014

"Final feliç i de comiats"
Crònica de l'AEC Manlleu 1 - 0 UE Rapitenca

Jordi Dot va ser mantejat al final del partit / Viu el Manlleu

El Manlleu tanca la temporada amb una victòria per 1 gol a 0 davant la Rapitenca. Dia en que es despedeixen Jordi Dot i David Codina de la banqueta del Manlleu i on es va anunciar que Marc Francolí és la primera baixa oficial per la temporada que ve. Ara els jugadors tenen vacances i és l'hora perquè la directiva i el nou entrenador entrin en acció per ajustar la nova plantilla.

El partit

1a Part

Com va passar en l'últim partit a casa davant el Vilafranca, el Manlleu va posar la directa en els primers minuts de partit. I igual que aqull dia, Fortet va tornar a ser el protagonista. Al minut 8 el partit va quedar sentenciat després que una centrada xut de Manel Sala l'empenyés Fortet sense oposició per fer el primer i únic gol del partit.
El partit en general no va destacar pel ritme i per les ocasions. Unes ocasions protagonitzades en gran part per Manel Sala. A la primera part en va tenir un parell, la més clara una que incomprensiblement va enviar fora quan ja havia superat el porter de la Rapitenca. Poc més a destacar en una primera part marcada pel tercer gol de la temporada d'Eduard Fortet.

Fortet celebra amb Manel Sala el gol del partit / Viu el Manlleu

2a Part

Al segon temps el Manlleu seguia buscant a Manel Sala. Va gaudir de diverses oportunitats i algunes de molt bones durant els segons 45 minuts però cap va poder entrar. A l'inici del segon temps Marc Francolí era substituït i s'emportava una merescuda ovació del públic ja que segurament va disputar els últims minuts com a futbolista. Poc després, Barragán era substituït, fet insòlit, tot i que en aquest cas s'ha de veure com es resol el seu futur.
Pel que fa el joc, tot va seguir una tònica igual que en gran part de la primera part. Manel Sala ho intentava un cop rera l'altre però no tenia el dia. Fos pel porter visitant o pel seu desencert, el davanter del Manlleu va ser víctima de la pressió i no va poder anotar.
Al final, la falta d'encert va fer que el marcador no es mogués i la temporada acabés amb aquesta victòria per 1 gol a 0 davant la Rapitenca.

Manel Sala lamentant-se en una de les ocasions que va tenir / Viu el Manlleu

Fitxa tècnica

Manlleu: Barragán (Iván González, 51'), Ot, Archi, Gely (C), Masó, Putxi, Seuma, Muntada, Francolí (Manu Moreno, 49'), Manel Sala i Fortet (Juanjo, 55')

Rapitenca: Damià, Rosales (Pol Bladé, 14'), Marc Vernet, Gasparín, Julio (C), Martí, Munta (Gerard Franch, 78'), Barru, Páez (Marc Garcia, 55'), Alexis i Iván Munta.

Gols: 1-0, Fortet (8')

Àrbitre: Oscar Carballo Vázquez. Bé. Va amonestar amb targeta groga el local Putxi (67') i el visitant Martí (74').

L'MMVP del Manlleu - Rapitenca

Els últims punts de la temporada van a:

3 Punts a... PUTXI: Endollat. No hi ha partit en el qual Putxi no dóni el màxim de si mateix. En l'últim partit de la temporada el jove jugador manlleuenc va tornar a destacar per la seva polivalència i els seus moviments tàctics al mig del camp.

2 Punts a... MANEL SALA: Desafortunat. Ho va intentar de totes maneres. Era previsible que l'equip jugués per ell i busqués el 'pitxitxi' en solitari de la categoria, però no va ser el seu dia. En circumstàncies normals, Manel Sala hagués marcat un o més d'un gol. Segurament el va poder la pressió i es va quedar amb 21 gols, compartint 'pitxitxi' amb Ernest del Rubí.

1 Punt a... OT: Concentrat. Ot completava un partit molt seriós, com en la gran majoria que ha disputat aquesta temporada. Segur en defensa i present en atac, Consignes bones per un jove lateral que amb paciència serà una peça clau per a l'equip els pròxims anys.

Les declaracions de Jordi Dot

·"Era un partit complicat, on nosaltres volíem aconseguir els 50 punts. Ha estat al final un partit plàcid on s'ha demostrat que l'equip ha estat una pinya perquè ha jugat per en Manel"

·"Avui si no juguem per en Manel, guanyem 5 a 0 ho dic sincerament. Avui tothom volia que en Manel fos 'pitxitxi'. Avui però no ha tingut sort."

·"Hem fet una mala temporada a casa, hem fet una bona temporada a fora. L'objectiu petit que era el dels 50 punts s'ha aconseguit. Felicitar a l'equip, perquè ha patit."

·"En el món del futbol mai se sap què passarà. De moment he decidit que m'aparto, que ho deixo. Els jugadors m'ho han posat molt fàcil. El comportament ha estat exemplar."

·"Si d'aquí uns anys els jugadors s'enrecorden d'alguna cosa que els hi va dir en Dot, senyal que hauré fet les coses bé. Si no, és futbol també. He intentat que entenguessin que els partits de futbol no se jugaran mai més i que han d'anar a mort."

·"Jo he estat jugador molts anys i no he mantejat a tots els entrenadors. Si et mantegen vol dir que m'aprecien i això m'agrada."

Jordi Dot i David Codina, en el seu últim partit a la banqueta manlleuenca / Viu el Manlleu