dilluns, 4 de novembre del 2013

"Garrotada preocupant"
Crònica del AEC Manlleu 1-2 FC Ascó

Iván Fernández lluita la pilota amb el capità de l'Ascó, Edgar /Anna Aumatell

El Manlleu encara no aprèn a guanyar a casa. Aquesta vegada ha estat l'Ascó que, tirant d'èpica, ha superat el conjunt osonenc. El Manlleu s'ha avançat a l'inici del partit a través d'un penal que ha deixat els visitants amb 10. Però els locals no han sentenciat i això ho ha aprofitat l'Ascó per no perdre la cara a l'enfrontament i acabar remuntant.

El partit també deixa la lesió del davanter manlleuenc Uri Martínez i la cinquena targeta groga a Putxi.

El partit
1a part:
Els homes de Jordi Dot han començat sense complexes, intentant retrobar-se amb el bon joc com a locals. El Manlleu dominava el partit i fruit d'aquest control ha arribat una passada de Masó a l'espai que ha acabat amb una clara falta sobre Manel Sala dins de l'àrea. Penal i expulsió per a Denis Coch, que deixava l'Ascó amb inferioritat numèrica tot just a l'inici del partit. Ramon Masó s'encarregava d'executar la pena màxima i no va fallar. Amb el gol, l'Ascó ha quedat desconcertat, i ha deixat espais al Manlleu per acostar-se a l'àrea. Sergio Ginés i Manel Sala han disposat de les ocasions més clares, però el pal en el primer cas i la falta d'encert en el segon han mantingut el resultat tal i com estava. Mica en mica els visitants s'han anat situant en el partit i fins i tot han disposat d'alguna opció per fer l'empat a un gol abans d'arribar al descans.
Comentar que al minut 29 d'aquesta primera part, el davanter del Manlleu, Uri Martínez, havia de ser substituït per un més que probable esquinç al turmell dret. Aquesta setmana se li faran proves i es confirmarà l'abast real de la lesió.

L'expulsió semblava que donava un punt d'avantatge als manlleuencs / Anna Aumatell

2a part:

A la represa el guió del partit ha canviat totalment. Tot i que el Manlleu ho ha intentat només començar amb un avís de Manel Sala, la realitat és que l'equip s'ha fet enrere. Els homes de Jordi Dot han intentat conservar el resultat i això ha donat ales a un Ascó que s'ho ha començat a creure. Al minut 61 ha arribat la recompensa pels visitants, amb una falta a la frontal que Roca ha transformat en gol amb un potent xut. L'empat ha fet mal al Manlleu, que ha tornat a estirar línies. Sergio Ginés ha disposat de l'ocasió més clara de la segona meitat, un 1 contra 1 que el porter Chiné ha blocat amb solvència. Una errada que, poc després, s'ha acabat pagant cara. Sergi Moreno rebia una pilota dins de l'àrea i driblava a Gely, que l'ha tombat i l'àrbitre ha xiulat penal. El mateix Moreno l'ha llençat per marcar i desfermar l'alegria a la banqueta visitant, a l'hora que provocant el públic manlleuenc amb una polèmica celebració.

En el tram final del partit, el Manlleu ha disposat d'ocasions per empatar, però el porter visitant Chiné s'ha lluït en dues accions de Manel Sala i sobretot en un cop de cap d'Òscar Gely.
Amb aquesta derrota, el Manlleu cau a la zona mitja baixa de la taula, mentre que l'Ascó entra en zona de playoff.

Manel Sala va estar molt marcat durant el partit / Anna Aumatell

Fitxa tècnica:
Manlleu: Iván González, Masoliver, Archi, Gely (C), Masó, Putxi, Iván Fernández (Muntada, 68'), Marc Francolí, Manel Sala, Uri Martínez (Fortet, 26') i Sergio Ginés.

Ascó: Chiné, Gerard Roca, Denis Coch, Torres, Edu Vives, Edgar (C), Sergi Duran, Gabernet, Sergi Moreno (Armengol Graus, 83'), Virgili (Genís Soldevila, 68') i Roger Canadell (Piju, 22')

Gols: 1-0, Ramon Masó (p.) (6'); 1-1, Gerard Roca (57'); 1-2, Sergi Moreno (p.) (78')

Àrbitre: Alfonso Oliva Bueno. Suficient. Va amonestar amb targeta groga els locals Masoliver (27'), Gely (76'), Marc Francolí (86') i Putxi (89'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Virgili (42'), Gerard Roca (64'), Piju (75') i Sergi Moreno (78'). Va amonestar amb targeta vermella directa el visitant Denis Coch (6').

MMVP del Manlleu - Ascó:
Els dos usuaris de Viu el Manlleu donem punts a:

3 Punts a... SERGIO GINÉS: El millor. Atrevit. Va ser el número 1 de la classe. Desbordant per banda i creant ocasions. Va tenir el 2 a 0 a la primera part i una nova oportunitat clara a la segona meitat. Va ser la seva mancança en un partit molt complet de l'extrem manlleuenc.

2 Punts a... ÒSCAR GELY: Desquiciat. Nou bon partit del capità del Manlleu, que va acabar desquiciat perquè el seu equip va tornar a perdre a casa. Bon partit com a central i ajudant als últims minuts per intentar aconseguir l'empat. Quasi l'aconsegueix al descompte. No va parar de lluitar en tot el partit. L'únic contra, el penal que va cometre sense que ni ell mateix el pugués evitar.

1 Punt a... RAMON MASÓ: Millorat. Acceptable el partit de Ramon Masó a la banda esquerra. El seu rendiment va millorar i molt respecte el dolent partit que va fer a Figueres, va donar l'assistència a Manel Sala la qual li van fer el penal i ell mateix va encarregar de tranformar-lo.

Sergio Ginés, millor jugador del Manlleu davant l'Ascó / Anna Aumatell

Les declaracions de Jordi Dot:

"·Hem de deixar clar que tenim els punts que tenim i per tant no hi han gaires alegries. Ha estat un partit que amb 11 contra 11 hem anat a per ells i contra 10 és molt difícil jugar i més davant un equip com l'Ascó, que té un equipàs. Han anat a pel partit amb 10 i a nosaltres ens ha sortit el problema d'enguany, que és que el que generem no ho marquem."

"·Cinc derrotes a casa, les mereixis o no, són cinc derrotes a casa i per tant alguna cosa estem fent malament."

"·Si estiguéssim parlant que haguéssim tingut més efectivitat al davant, estaries amb 16 punts i estaries al mig de la olla. El que no penso fer és amagar el cap sota l'ala, el futbol és per homes i s'han de viure totes les situacions. Si ara agafem por i dubtes, l'any serà molt llarg, per tant el que hem de fer és ser optimistes, seguir treballant i ser més efectius a dalt."

"·A l'Uri se li ha doblat el turmell. Entre dilluns i dimarts li farem més proves i valorarem. Esperem que no sigui gaire res perquè la veritat ens està donant molt."