dimarts, 19 de novembre del 2013

CONTRACRÒNICA, J14: "A fogonades"

Manlleu 2-1 Vilassar

Era el primer dia de fred al Municipal i es va notar. Poc ambient de futbol en els moments previs a l’enfrontament i un partit tens, en el que els nervis dels dos equips i la importància dels tres punts prioritzaven l'eficiència per sobre la brillantor en el joc. El partit estava en perill de veure’s arrossegat per aquest fred fins que dues fogonades de Manel Sala el van decidir. Els Àngels Caiguts s’hi van sumar amb una darrera fogonada en forma de bengales, que deixaven clar que ells, en qualsevol condició, sempre hi son.

Manel Sala, heroi davant el Vilassar / ViuelManlleu

El locutor de Ràdio Manlleu, Dionís Cruselles, ja va avisar abans del partit de les seves intencions de cantar un gol. Amb la gravació del programa “Quina Penya!” de Barça TV a la tribuna del Municipal, el comentarista estrella manlleuenc va simular la narració d’un gol de Messi contra el Madrid, davant del somriure sorprès de Jordi Dot des de peu de camp. Manel Sala sembla que també el va sentir i no va tardar en despertar. Dins la monotonia d’uns primers minuts sense dominador, va fer un pas endavant per imposar-se amb el cos a un defensa, punxar una pilota que semblava perdre’s per la línia de fons i amb un instant obrir-se angle i enviar una fuetada dins la porteria del vell conegut Imanol. Ivan Fernández i el mateix Manel Sala ho van tornar a intentar per un Manlleu que, sense fer un gran partit, es va mostrar superior a un Vilassar molt inofensiu.

La segona part va canviar. La por de l’equip a perdre va fer sobrevolar velles sensacions al Municipal. L’equip va fer un pas enrere i va cedir el domini a un Vilassar que generava sensació de perill sense disposar de grans ocasions. La intranquil·litat va durar fins que Manel Sala ho va decidir, finalitzant individualment un contraatac entre ell i Seuma, un altre dels destacats del partit. La seva voluntat i capacitat tàctica al mig del camp cada dia són més necessàries en aquest Manlleu. Abans d’acabar, els Àngels Caiguts van fer acte de presència. Després d’animar durant tot el partit, una bengala va ser el seu canal de comunicació per reivindicar-se davant tota la gent de Manlleu. El gol final de Pau Gené va ser un càstig mínim per una mala segona part.

Va quedar clar que, actualment, la realització del Manlleu està, en gran mesura, als peus del davanter. Dos gols i tres punts. Ja arribaran els dies més virtuosos. De moment,  hem d’anar sumant.