diumenge, 1 de març del 2015

'Un per tots, tots per un' - Crònica del FC Terrassa 0-2 AEC Manlleu

Victòria de prestigi del Manlleu a l'Olímpic de Terrassa. Saben esperar, saben defensar, saben tenir paciència per acabar sumant 3 punts importantíssims. Tarda màgica a Terrassa per un equip que acumula dues victòries consecutives, les dues a domicili.
Barragán, colossal.

Pol Coll encarant el manlleuenc Joel Puntí / Viu el Manlleu
La tònica de la primera part durava tots els primers 45 minuts. El Terrassa dominava i tenia la possessió davant un Manlleu molt ordenat i esperant el contraatac. De totes maneres, enganyós. El domini dels egarencs era al mig del camp, amb les combinacions entre els seus defenses i mitjos sense prosperar en ocasiona de perill. Només Diego, per banda esquerra, portava perill real per Barragán.
Al minut 28, Barragán treia la primera clara ocasió pels locals, després d'un cop de cap de Matamala a boca de canó. Aquesta era la única ocasió dels locals en tota la primera part, veient com el seu domini era totalment esterilitzat per l'ordre impecable dels manlleuencs.
La 'més clara' pel Manlleu, era una acció de Martí Soler que, quan es plantava sol davant Ortega, el defensa el triava a terra i l'àrbitre s'empassava el xiulet.
El partit arribava al descans amb bones sensacions defensives pel Manlleu però amb cap argument ofensiu. La prioritat, la defensa davant un dels millors rivals de la categoria i un enorme camp amb 1.500 persones presenciant el partit.

Maik Molist tancava el partit amb el 0-2 final / Viu el Manlleu
A la segona meitat el partit s'obriria. El Manlleu, amb res a perdre, mica en mica aniria fent passos endavant. Uroz xutava pels manlleuencs per primera vegada en tot el partit al minut 50. El fet que el Manlleu avancés una mica més ho aprofitava el Terrassa per tenir bones oportunitats. Al minut 52 però, eren els nostres els que tenien les ocasions més clares fins el moment, gràcies a una doble ocasió d'Uroz que refusava amb dificultats el porter local Ortega. Muntada poc més tard també tindria una bona ocasió i a partir de llavors apareixeria el Barragán de les grans ocasions. Brutal aturada a Gallego que ho tenia tot de cara per marcar el primer després de rebre una passada de la mort. Poc després tornaria a aparèixer refusant un perillosíssim xut des de la frontal.
Al minut 75, entrava Manel Sala que acabaria sent protagonista. Semblava que el partit anava direcció a l'empat final entre el Terrassa, topat amb Barragán i el Manlleu, en un molt bon nivell defensiu però tocat físicament.
Però al minut 85, centrada que s'empassava el lateral local Montero. La pilota queia als peus de Manel Sala, que driblava el mateix Montero i batia per baix Ortega.
Eufòria continguda dels jugadors manlleuencs que sabien que encara no havia acabat el partit. De fet, poc després ells solets el tancarien. Manel Sala donava la pilota final per Maik Molist, que encara podia fer un últim sprint per plantar-se sol davant Ortega i definir a la perfecció.
Aquest gol si que desfermava l'eufòria per a jugadors, cos tècnic i afició manlleuenca veient com la victòria ja no es podia escapar. Fins i tot, Barragán tornava a treure un xut de falta directa de manera perfecta, per assegurar definitivament el 0-2 final.

L'emoció no ens ha permès enfocar bé la celebració de Manel Sala (0-1) / Viu el Manlleu
Victòria vital i emocionant, però toca seguir. Diumenge vinent, el Figueres visita el Municipal. Serà un partit molt igualat i els de Miquel Muñoz voldran aconseguir la tercera victòria consecutiva.

Fitxa tècnica:

FC Terrassa: Ortega (2), Joel P. (3), Segarra (C) (3), Javi G. (2) (Montero, 81', (1), Merchán (3) (Marimón, 87', (s.p), Batanero (3), Vilajosana (2) (Guillem, 56', (3), Ángel (4), Diego (4), Matamala (2) i Gallego (3).

AEC Manlleu: Barragán (5+), Aitor (4) (Ot, 45', (5), Archi (5), Ballús (5), Muntada (5), Seuma (5), Ivan Fernández (5) (Manel Sala, 75', (5), Maik Molist (5), Pol Coll (5), Uroz (5), Martí Soler (4) (Hugo, 67', (5).

Gols: 0-1, Manel Sala (86'); 0-2, Maik Molist (90 +2)

Àrbitre: Arnau Llopart Carbó. Regular. Ha amonestat amb targeta groga el local Matamala (10'). També els visitants Archi (28'), Pol Coll (52'), Uroz (84), Ot (90 +3)