diumenge, 29 de març del 2015

'A canonada neta' - Crònica del CE Sabadell B 1-2 AEC Manlleu

Ja sabem que al futbol 2 més 2 no sumen 4. El Manlleu al llarg de la temporada ha dominat partits que ha acabat perdent. Avui, en canvi, ha guanyat un partit que, en molts minuts, no ha dominat. Si no s’ha vist el Manlleu més virtuós, sí que s’ha pogut veure definitivament un equip que no ha deixat de creure en el que feia fins a l’últim instant. Oblidant els fantasmes del partit del Masnou, i recuperant l’actitud de Martinenc o Terrassa, dos llançaments de falta brutals de Payán i Manel Sala, aquest de bellíssima factura, han capgirat el marcador en els últims 10 minuts i han fet esclatar d’alegria la parròquia manlleuenca.

Payán ha estat l'autor del primer gol del Manlleu / CESabadell.cat

Abans del trepidant final, el partit ha passat per fases diferenciades. La primera part ha estat igualada, amb una lleugera iniciativa més per part dels locals, però un intercanvi de cops entre els dos equips. Pol Roigé, molt actiu en els primers 45 minuts, ha tingut la primera només començar amb un xut escorat des de dins de l’àrea que ha refusat Barragán. La resposta del Manlleu ha arribat de les botes d’Oscar Uroz. Centrada manlleuenca en la que Uroz aconseguia superar el lateral local i es plantava davant Tienda. Ho ha provat, però el seu xut ha topat amb un Tienda que feia una intervenció de mèrit. Ernest i Pol Roigé han tingut algunes arribades més pels locals, mentre que els xuts de Manel Sala eren l’amenaça més clara del Manlleu en un primer temps dinàmic i distret. L’equip no havia disposat de moltes ocasions clares, però es notava ben situat.

Gran paper de Ballús marcant a Ernest, un dels puntes destacats de la categoria / CESabadell.cat

I si la igualtat ha predominat en els primers 45 minuts, la represa ha començat ben diferent. Els arlequinats volien dominar i han imprès una marxa més al seu joc. Imposant-se al centre del camp, sent capaços de trobar fluïdesa en el joc i desbordant per bandes, el Sabadell ha posat en seriosos perills al Manlleu en l’inici del segon temps. Ernest Forgas n’ha tingut dues de claríssimes, però ha topat amb un sobri Barragán, i David Jiménez ha estavellat una suau vaselina al pal. El Manlleu patia, el Sabadell dominava i la dinàmica del joc s’ha traduït al marcador. Jugada per banda de David Jimenez que ha centrat, la pilota ha quedat morta a la frontal i Aleix ha superat Barragán amb un xut ras i col·locat. El gol ha fet que Miquel Muñoz prengués mesures i introduís més jugadors d’atac al terreny de joc. Tot i això, li costava plantar-se a l’àrea. Les arribades més clares han vingut a pilota parada, aspecte que ha acabat sent clau.

Maik Molist, peça clau en el gol definitiu / CESabadell.cat

A falta de 10 minuts, Payán ha executat amb potència i intenció una falta lateral que s’ha acabat escolant a la porteria d’un Tienda molt dubitatiu en l’acció. El gol ha anestesiat els vallesans i ha donat fe al Manlleu. Una fe que ha representat Maik Molist al minut 93 de partit. El migcampista ha realitzat una gran pressió sobre la defensa local, ha robat la pilota i ha iniciat amb Manel Sala una contra que ha acabat amb unes mans a un metre de la línia de l’àrea. Falta en una posició immillorable. Immillorable sobretot per “Don Manuel”, prenent la llicència de Dionís Crusellas. Sala ha plantat la pilota, ha mirat la porteria i no li ha tremolat la bota per enviar una canonada espectacular a l’escaire de la porteria rival.

Esclat d’alegria al camp, a la grada i a la banqueta. Tot l’equip ha sortit disparat de la banqueta per fer una pinya sobre un Manel Sala transformat, una vegada més, en l’heroi del Manlleu. Amb la diana s’ha acabat un partit que permet al Manlleu superar el filial arlequinat a la classificació i agafar un aire més que necessari respecte la zona de descens.

Fitxa tècnica

CE Sabadell B: Tienda, Agus, Noguera, Estellés, Pol Moreno, Burgos (Aleix, 64'), David, Aitor, Ernest, Manel (Sandro, 57') i Pol Roigé (Cesc, 79').

AEC Manlleu: Barragan, Aitor (Muntada, 71'), Archi, Ballús, Payán, Seuma, Ivan Fernández (Aumatell, 77'), Maik, Uroz, Manel Sala, Fran Pérez (Pol Coll, 68').

Gols: 1-0 (74'): Aleix. 1-1 (82'): Payan. 1-2 (92'): Manel Sala.

Àrbitre: Ferrero Mansilla. Grogues a Aleix, Pol Moreno, Estellés; Seuma, Uroz, Archi, Molera, Manel Sala.