Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

dimarts, 18 de febrer del 2014

Contracrònica del Manlleu - Castelldefels, per Enric Gil (@enricgilm)

Una reflexió urgent

La raó de l'esport és la competició i, en la Tercera Divisió, la raó de competir és l'ambició per aconseguir una victòria que porti un premi en forma de punts que després permeti obtenir un fi: la salvació o la promoció. Un equip que no competeix i que és poc ambiciós no lluita per res. L'AEC Manlleu ha d'evitar caure en aquest error i saber gestionar la situació en què es troba.

Falten 13 jornades per acabar la competició -tot un món- i els manlleuencs es troben a deu punts del playoff i a dotze del descens; a terra de ningú. La derrota de diumenge contra el Castelldefels és l'advertència que treu a la llum la situació de l'equip. Els homes de Jordi Dot van completar una primera part prou bona tot i algunes errades defensives, però una vegada més els va mancar continuïtat i concentració en el joc i a la segona part van sortir tots els mals.

Amb un home més i el marcador a favor, el Manlleu va fugir del partit, va ser tou defensivament -només quatre faltes en tota la segona part- i ofensivament no va ser capaç de generar resposta als gols del Castelldefels -cap xut en els últims quinze minuts-. Per què? A mi em fa l'efecte que això només ho pot explicar la manca d'ambició (col·loquialment, la "gana de guanyar").

L'equip ha de fer una reflexió. Per què lluita? Per a què vol lluitar? Posar-se un objectiu és el primer pas per ser ambiciós i per sortir al camp amb una mentalitat concreta que porti a deixar-se la pell per alguna cosa i, en últim terme, per competir. Seria bo marcar-se una fita difícil però factible: per exemple, guanyar tres partits consecutius. Un objectiu molt complicat però il·lusionant a curt termini perquè, si s'aconseguís, col·locaria els manlleuencs a menys de set punts de la promoció.

És innegable que Jordi Dot i els seus homes estan fent una gran temporada tenint en compte el pressupost de què disposen i l'espectacular exercici de l'any passat.