diumenge, 19 d’abril del 2015

“Punt cruel” – Crònica del CF Pobla de Mafumet 1 – 1 AEC Manlleu

Final dur en un més que notable partit. El Manlleu ha plantat cara al líder de la categoria i s’ha mostrat més sòlid en una gran part del partit. Aumatell ha avançat l’equip en l’inici del segon temps i els de Miquel Muñoz podrien haver tancat el partit en diversos contraatacs, però ha perdonat i s’ha pagat car. Al 88’ Abel Rita igualava el marcador en l’única ocasió local del segon temps. El Manlleu estava molt mermat físicament, però en l’últim minut del temps afegit Hugo ha estat tombat dins l’àrea i l’àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal. El mateix Hugo ha assumit la responsabilitat i ha topat amb la crueltat del futbol i el, probablement, millor porter de Tercera. Varo ha endevinat la trajectòria de la pilota i ha deixat el Manlleu amb 1 punt en un dels millors partits de la temporada.

Edu Rabell, sorpresa a l'onze, ha completat un bon partit / Josep Maria Garcia

L’equip sabia que avui no seria un dia fàcil. La Pobla, líder de la categoria, ha buscat posar la por al cos al Manlleu, sense massa èxit. Els de Martin Posse han s’han fet amb el control de la pilota i han dominat als de Miquel Muñoz, tancats el seu camp durant els primers 15 minuts, però sense patir en excés. De fet, tot i tenir més la pilota els locals no han posat en seriosos problemes a Barragán durant el primer temps. Un inofensiu xut de falta d’Álvaro ha estat l’única intervenció de Barragán en els primers 45 minuts. El Manlleu, per la seva banda, ha anat de menys a més. Mica en mica l’equip aconseguia desplegar-se en atac. Clau la figura d’Uroz com a referència, molt batallador, i Pol Coll i Aumatell actius a l’hora de crear. Abans del descans l’equip ha avisat a la Pobla: Combinació entre Aumatell i Uroz per banda dreta que ha acabat amb una centrada cap a Fortet. El davanter manlleuenc a rematat a porta, però massa tou i sense problemes per Varo. El Manlleu es defensava sense problemes i generava perill a l’espai. La imatge era bona, i el partit en un context còmode per l’equip.

Gran treball d'Ivan Fernández al centre del camp / Josep Maria Garcia

Les bones sensacions s’han confirmat en l’inici del primer temps. La defensa de la Pobla ha aturat una contra manlleuenca amb falta, i l’equip ha colpejat primer. Falta indirecta, Maik la toca i Jordi Aumatell enviava el xut a porteria amb la sort que, a mig trajecte, un defensa la desviava i deixava venut a Varo. El gol ha deixat tocat a l’equip tarragoní, que no trobava la manera de superar un l’entremat defensiu manlleuenc. I mentre la Pobla no carburava, el Manlleu ha pogut sentenciar. Els locals s’han bolcat a l’atac de manera temerària, donant moltes concessions per sortir a la contra. I n’han tingut dues de molt clares. La primera una doble ocasió d’Aumatell i Uroz, que no ha acabat en gol per molt poc. I la segona i més clara per Maik. El migcampista ha encarat sol la porteria rival des del mig del camp, però en l’últim instant la pressió defensiva ha fet perdre la pilota a Maik Molist. A més, Pol Coll i Uroz han protestat dos penals més que possibles en dues escapades al contraatac que l’àrbitre no ha assenyalat. El Manlleu no ha estat eficaç, i en el tram final s’ha vist molt afectat pel desgast físic. La Pobla, en canvi, n’ha tingut una i no ha fallat. Minut 88 de partit i Abel Rita rematava a gol una centrada de Rey, en l’únic xut a porta local en tot el segon temps.

El Manlleu ha protestat dos penals més al colegiat del partit / Josep Maria Garcia

Tot semblava evocat a l’empat, fins que ha arribat el minut 94. Caiguda d’Hugo a l’àrea i, aquest cop sí, l’àrbitre l’ha assenyalat i ha expulsat el local Marcelo. El penal, però, no ha estat més que un càstig immerescut per una de les millors versions del Manlleu de la temporada. Una victòria hagués suposat un pas de gegant cap a la permanència, però toca seguir endavant. L’equip segueix fora del descens, concretament a 4 punts, però en zona de risc de descensos compensats. El gran consol es veure el rendiment i la voluntat de l’equip, en els moments difícils, acaba apareixent.

Fitxa tècnica

CF POBLA DE MAFUMET: Varo, Guasch, Marcelo, Bonet (Coch 12'), Del Moral (C), Vadillo, Rita, Gabi, Álvaro, Gil (Rey 67') i Emana (Tortosa 45').

AEC Manlleu: Barragán, Edu Rabell, Archi (C), Blanchart, Payán, Ivan, Aumatell (Fran 72'), Maik, Uroz, Pol Coll (Ot 75') i Fortet (Hugo 67').

GOLS: 1-0 Aumatell 56', 2-0 Rita 88'.

Àrbitre: Sr. David Arias Penas. Colegi gallec. Ha amonestat als locals Gabi i Coch, i al visitant Archi. Ha expulsat al local Marcelo.