dilluns, 23 de desembre del 2013

"Bipolars"
Crònica del Manlleu 1-2 Palamós

El Manlleu perd l'últim partit de l'any 2013 després d'una horrible segona meitat. El gol als primers 45 minuts obra de Manel Sala no servia per endur-se els 3 punts davant un Palamós que remuntava amb 4 minuts amb gols de Chicho i Javi Revert.

Seuma lluita la pilota amb un jugador palamosí / Viu el Manlleu

El partit
1a part
La primera part va ser molt disputada i molt vistosa per a tots els espectadors. Tant Manlleu com Palamós van sortir al camp amb la intenció de trenar jugades per terra per buscar el perill i això era d'agraïr. Sense passar angúnies a la defensa, durant els primers 20 minuts els manlleuencs van agafar el ritme i el control del partit i van arribar les dues primeres ocasions. Primer Manel Sala i després Sergio Ginés ho provaven, però el primer es va trobar amb una mà del porter visitant i el segon va xutar fora fregant el pal. El Palamós va tenir 5 minuts bons abans de la mitja hora de joc, amb una clara triple ocasió la qual el xut final de Ritxi l'acabava treient Ot sota pals.
Quasibé a la següent jugada, el Manlleu obriria el marcador.
Ramon Masó recuperava una pilota al mig del camp que propiciava un ràpid contraatac, que acabaria amb una molt bona centrada seva cap al segon pal on, lliure de marca, Manel Sala enganxava una volea que botava a terra i entrava a la porteria significant el primer gol del partit i el dotzè ja de la temporada del pitxitxi manlleuenc.
A partir d'aquí, el Manlleu va controlar a la perfecció els minuts que restaven per acabar la primera meitat i fins i tot, just abans del descans, Sergio Ginés podria haver marcat el segon però Martí va refusar la pilota.

El Manlleu fent pinya celebrant el gol de Manel Sala / Viu el Manlleu
2a Part
A la segona meitat el partit va tenir un canvi de guió radical. El Manlleu va canviar totalment la cara i semblava que estava molt "confiat" en aconseguir la victòria a falta de 45 minuts per disputar-se. El Palamós també va canviar el seu estil de joc, i va buscar un joc més directe per intentar remuntar el partit. I així va ser.
Al minut 61, l'exmanlleuenc Chicho empatava el partit. Servei de falta de Ritxi que intentava treure Fran Erencia, però li va sortir tant malament que va pentinar la pilota cap a la seva pròpia porteria on hi havia Javi Revert que va fer una passada de la mort cap a Chicho perquè empatés el partit. I la mala sort no acaba aquí.
Just 3 minuts després, al 64, Fran Erencia cometia una altre greu errada amb un penal innecessari que a més a més li costava l'expulsió. Penal clar que el màxim golejador del Palamós, Javi Revert, s'encarregava de transformar. 1 a 2 i un Manlleu irreconeixible.
Arribaven més males notícies al minut 71, quan Manel Sala s'havia de retirar del terreny de joc per unes molèsties a l'esquena.
Jordi Dot se la jugava i posava defensa de 3 homes amb més d'un quart d'hora per disputar-se, però els manlleuencs van abusar del joc directe i no van tenir cap ocasió clara per intentar empatar el partit, tot i acabar el partit jugant contra nou homes per les expulsions de Marc Vila i Sergi Arimany.

Chicho rebutja la pilota davant Iván Fernández / Viu el Manlleu

El Manlleu tanca un final d'any positiu tot i la derrota davant del Palamós. Acaben en la vuitena posició amb 26 punts. El proper partit, dissabte dia 4 de gener a les 16h al camp de la Rapitenca.

Fitxa tècnica
Manlleu: Barragán, Ot (Iván Fernández, 74'), Archi, Fran Erencia, Manu Moreno (Muntada, 67'), Seuma, Putxi, Ramon Masó, Sergio Ginés, Gely (C) i Manel Sala (Fortet, 71').

Palamós: Martí, Malo, Chicho (C), Javi Morales (Dani Fernández, 79'), Subi, Cunill, Marc Vila, Ritxi (Badre, 89'), Dani Romero (Pugui, 67'), Sergi Arimany i Javi Revert.

Gols: 1-0, Manel Sala (32'); 1-1, Narcís Pèlach "Chicho" (61'); 1-2, Javi Revert (p.) (64')

Àrbitre: Josep Subirats Matamoros. Bé. Va amonestar amb targeta groga els visitants Javi Morales (10') i David Malo (87'). Va amonestar amb doble targeta groga i, per tant expulsió, al local Fran Erencia (44', 64'). Va amonestar amb doble targeta groga i, per tant expulsió, als visitants Marc Vila (73', 80') i Sergi Arimany (18', 86').

MMVP del Manlleu - Palamós
Els dos integrants de Viu el Manlleu donem els punts a:

3 Punts a... ÒSCAR GELY: Total. Va jugar de tot. Va començar al mig del camp, amb l'expulsió de Fran Erencia va passar a jugar de central i al final de davanter. Gran partit del capità en un nou desplegament de potencial físic.

2 Punts a... MANEL SALA: Pitxitxi. Ara si Manel Sala ja és el màxim golejador de la categoria. Amb el de contra el Palamós ja en suma 12 i en vol més. La notícia negativa, la lesió a l'esquena. Esperem que ja estigui recuperat per visitar la Rapitenca el proper 4 de gener.

1 Punt a... MANU MORENO: Regularíssim. El petit lateral manlleuenc ja porta uns partits que està en molt bon moment de forma. Sobretot en defensa, explotant la seva velocitat i la seva bona sortida de la pilota. A més a més, està sent un complement perfecte per a l'atac formant parella amb Ramon Masó.

Òscar Gely és l'MMVP del Manlleu davant el Palamós / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot

·"El Palamós defensivament és un equip molt sòlid. Nosaltres a la primera part hem volgut baixar la pilota i jugar. Penso que ens hem posat 1 a 0 i era un partit típic de Tercera, de 0-0 i sense moltes ocasions."

·"De les sis derrotes a casa, sempre he dit que l'equip ha competit bé, que no hem tancat el partit, que a la contra ens fotien, que fallàvem moltes ocasions, etc. Avui és el primer partit que me'n vaig emprenyat, perquè l'actitud de l'equip a la segona part no és la que ha de tenir."

·"És el primer partit que tinc la sensació que el Manlleu s'ha abandonat, i el Manlleu no es pot abandonar mai de la vida."

·"Els he avisat que no podíem baixar el ritme i ho hem fet. El Manlleu no competia ni jugava a res, fèiem faltes tontes. No crec que es mereixin que digui això però l'equip s'ha cregut que el partit ja estava guanyat, i en el futbol a qualsevol categoria si dónes una cosa per guanyada, malament."

·"Els dos gols els regalem. Amb l'1 a 1 l'equip s'ha vist sorprès, s'ha esverat, hem fet el penal, faltes tontes... En moments així l'equip ha de tenir tranquil·litat i saber jugar."

·"Els últims 10 minuts ja no valen per res. Ells amb 9, nosaltres abusem de pilotes llargues quan podíem haver fet alguna cosa més. Acabem amb 26 punts, tenim opció de fer-ne 29. Ens anirà molt bé parar aquesta setmana per tornar i aprendre dels errors."

·"En Manel ha tingut una punxada a l'esquena, ens preocupa perquè és el nostre home-gol, falta que es faci proves i que pugui està el dia de la Rapitenca."