diumenge, 31 d’agost del 2014

'Congelats' - Crònica de l'AEC Manlleu 1 - 1 Cerdanyola CF

El Manlleu perd dos punts a l'últim minut de partit després que Cuadras transformés una falta totalment inexistent d'Archi a Quim Solano. Aquesta greu errada arbitral condemna a conformar-se a un Manlleu superior al Cerdanyola en tot el partit a exepció d'un quart d'hora equilibrat a la primera meitat.

Manel Sala encara no ha aconseguit trobar porteria / Viu el Manlleu

El Manlleu començava el partit fort, avisant del que volia fer i el volia que passés. Guanyar a casa era primordial per estrenar el caseller de punts. I amb un inici fort els manlleuencs trobaven el gol. Al minut 13 de partit, després d'una gran jugada col·lectiva, la pilota arribava als peus de Pol Coll que treia una bona centrada per Aumatell  que després de rematar en semierrada, feia una assistència sense voler per Fran Pérez, que més murri que ningú posava el peu i empenyia la pilota al fons de la xarxa.
Curiosament, a partir del gol el Manlleu reculava línies i veia com el Cerdanyola posava un altre marxa, però primer Quim Solano i després Romero feien dues rematades que no trobaven porteria per poc. Les rematades es produïen en els pocs minuts que els visitants intentaven tenir la iniciativa del joc. A partir de la mitja hora de joc i fins al descans, el Manlleu tornava a tenir el control de partit, però li faltava contundència per acabar les jugades.

El Manlleu celebra el gol de Fran Pérez / Viu el Manlleu
A la segona meitat el partit seguia amb la tònica de joc de gran part de la primera part. Un Manlleu  dominador però poc precís en atac, davant un Cerdanyola ben col·locat que només buscava el joc directe per Quim Solano, cada vegada més ben marcat per Archi i Ballús. El diluvi que queia sobre el Municipal durant els segons 45 minuts feien més poc vistós el joc, i el Manlleu podria haver matat al contraatac però li faltava empenta i decisió.
Un xut llunyà de Silver era la única ocasió per un Cerdanyola que es defensava bé però que podria haver vist com el marcador se li girava encara més en contra si Manel Sala o Martí Soler haguéssin estat encertats en la decisió final.
Al minut 90 arribaria el gerro d'aigua freda. Pilota llarga cap a Quim Solano, que notant un lleuger contacte amb Archi anava a terra. El senyor Israel Simon del Pino, decidia xiular una falta totalment inexistent a la mitja lluna de l'àrea al minut 90. Decisió molt protestada que acabava amb el llençament de falta de Cuadras que entrava al fons de la xarxa.
Alegria pels jugadors del Cerdanyola i enfadament pels manlleuencs.
El partita acabaria amb un molt mal regust de boca pel conjunt de Diego Morata
Tot i això, l'actitud i intensitat del Manlleu va ser molt bona i més que decepcionats, van marxar enfadats per la fatídica jugada. Aquest és el camí i estem segurs que en breu arribaran les alegries. Propera parada: Santfeliuenc.

Edu Soler aguanta la pilota davant la pressió d'Archi / Viu el Manlleu

Fitxa tècnica

AEC Manlleu: Barragán, Edu Rabell, Archi (C), Ballús, Payán, Seuma, Maik (Fortet, 90'), Fran Pérez (Martí Soler, 57'), Pol Coll, Aumatell (Jandro, 70') i Manel Sala.

CF Cerdanyola: Coca (C), Fran Fuentes, Melo, Francis, Barriendos, Cuadras, Romero, Turu (Zaragoza, 61'), Quim Solano, Edu Soler (Egaña, 77') i Silver.

Gols: 1-0, Fran Pérez (13'); 1-1, Cuadras (91')

Àrbitre: Israel Simon del Pino. Malament. Ha amonestat amb targeta groga el local Archi (69'). Ha amonestat amb targeta groga els visitants Barriendos (37'), Cuadras (44'), Melo (66') i Silver (74').

divendres, 29 d’agost del 2014

PRÈVIA J.2: AEC Manlleu - CF Cerdanyola

La lliga va començar tal i com és la Tercera Divisió: mínima concessió, màxim càstig. Després de la derrota a Ascó, el nou Manlleu de Diego Morata necessita una victòria aquest cap de setmana per dos motius. El primer, espantar els fantasmes de jugar el Municipal. El segon, confirmar les bones sensacions que ha donat aquest grup durant la pretemporada. A davant hi haurà el Cerdanyola, un conjunt versàtil capaç d’adaptar-se a qualsevol tipus de futbol.

Primera revàlida del Manlleu a casa

·Cal millorar els registres a casa respecte la temporada anterior, on el Manlleu va ser el tercer pitjor equip de la categoria.

·La derrota a Ascó, una lliçó per entendre que qualsevol errada es paga.

·El ventall d’opcions de Diego Morata. Amb prácticamente tota la plantilla disponible, Morata tindrà on escollir per formar l’equip. Al mig del camp, Maik, Jandro i Seuma es disputaran dos llocs.

·Control del partit. Si alguna cosa deixa clara l’entrenador manlleuenc és que pretén l’equip domini la pilota i practiqui un futbol d’atac, vistós.

·Interessant veure qui serà el primer golejador del Manlleu en la present temporada.

·Manel Sala arrossega molèsties munsculars però tot indica que podrà jugar des de l'inici.

·Jandro va acabar tocat l'entrenament de divendres i també serà dubte d'última hora.

·Òscar Uroz serà baixa pel partit amb quasi total seguretat.

Cerdanyola, adaptabilitat i solidesa defensiva

·Els vallesans estan acostumats a jugar en un camp de dimensions molt reduïdes, com és La Bòbila, però no tenen problemes per adaptar-se a altres mides i estils de joc.

·L'equip de Toni Carrillo arriba a Manlleu després de cedir un empat a casa davant el Santfeliuenc (1-1).

·Tenen la sensible baixa de l'atacant Josu, expulsat la setmana passada.

El partit

·La temporada passada el partit va acabar amb empat sense gols al Municipal de Manlleu.

·Primer partit de lliga al Municipal, on la gent ha vist perdre empatar un partit a la pretemporada i dos de perduts.

Imatge del partit de la temporada passada / Viu el Manlleu

dijous, 28 d’agost del 2014

TARGETA DE PRESENTACIÓ (10)

Durant els propers dies anirem penjant uns tests realizats a les noves incorporacions del primer equip de l'AEC Manlleu. Volem apropar-vos les noves cares de l'equip, un total d'onze, perquè els pugueu conèixer millor.
El primer en passar per l'entrevista va ser Pol Coll. Recupereu-la aquí.
El segon entrevistat va ser Jordi Aumatell. Recupereu-la aquí.
El tercer entrevistat va ser Martí Soler. Recupereu-la aquí.
El quart entrevistat va ser David Payán. Recupereu-la aquí.
El cinquè entrevistat va ser Fran Pérez. Recupereu-la aquí.
El sisè entrevistat va ser Jandro. Recupereu-la aquí.
El setè entrevistat va ser Raul Garcia. Recupereu-la aquí.
El vuitè entrevistat va ser Edu Rabell. Recupereu-la aquí.
El novè entrevistat va ser Pol Planas. Recupereu-la aquí.
Avui us portem una nova entrega. El jugador és...

Nom: Miquel “Maik” Molist.

Natural de: Vic.

Procedència: Palamós.

Posició: La més natural és de pivot al centre del camp. Algun cop també he pogut jugar de mitja punta, o fins i tot de lateral dret. Tinc bastanta polivalència.

Definició: Bàsicament sóc un jugador del mig del camp de perfil més aviat tocador. Això sense treure que tinc treball. I dins d’aquest perill de pivot, diria que m’agrada sortir de darrere tocant amb la pilota i també tinc certa arribada.

Sobrenom: Maik.

Trajectòria futbolística: Vaig començar a l’OAR Vic fins a cadet. Llavors vaig anar a l’Escola de futbol d’Osona dos anys. El primer any de juvenil vaig estar al Vilobí, el segon aquí a Manlleu i el tercer a Premià, ja que vaig anar a estudiar allà. Vaig pujar-hi al primer equip i vaig estar tres anys més a Premià. Després d’aquests 3 anys vaig tornar aquí a Manlleu un any. Seguidament al Santboià, a Segona B. Després dos al Vic, un a Palamós i ara aquí un altre cop.

El millor partit que recordis: És complicat dir-te’n un de concret, però potser l’època d’amateur a Premià. Allà vaig tenir bons partits i, de fet, és quan vaig anar amb la Selecció Catalana amateur.

El millor gol que hagis fet: En recordo un a Balaguer jugant amb el Premià que em va agradar bastant, fent una paret força maca amb un company.

El millor moment que has viscut en la teva carrera: L’any de Segona B a Sant Boi. El fet de poder anar a grans camps, el dia abans anar a hotels i tot el que comporta la categoria.

I el pitjor moment: La lesió de lligament creuat i extern de l’any passat.

El jugador amb més qualitat el qual hagis compartit vestidor: Àlex Granell i Aday, que ara estan al Girona. A part de ser bons amics, tenien molta qualitat.

Amb quin jugador guardes més bon record com a caràcter: He tingut sort que he estat amb bons vestidors. Un amb els qui he fet molt bona amistat durant l’últim any ha estat en Toni Cunill.

La teva millor temporada futbolística: Les del Premià i la del Santboià.

Equip de futbol preferit: El Barça.

Un ídol: M’agradava Guardiola i també Zidane.

Un equip de Tercera amb el qual et faci especial il·lusió jugar-hi: Pel fet d’haver jugat allà, Palamós.

Grans aspirants al playoff d'ascens: Europa, Prat, Ascó i Figueres. Crec que teòricament serien aquests quatre, llavors s’ha de veure.

Com ha estat la presa de contacte amb l'equip: Es veu un bon amcient, moltes ganes per part del cos tècnic i de l’equip pel que es veu als entrenaments i als partits. De moment hi ha una bona sintonia i pot sortir un bon any.

Objectius del Manlleu per aquesta temporada: Objectiu permanència. A partir d’aquí, si pots aspirar a alguna cosa més, millor que millor.

dilluns, 25 d’agost del 2014

TARGETA DE PRESENTACIÓ (9)

El vuitè entrevistat va ser Edu Rabell. Recupereu-la aquí.

Nom: Pol Planas.

Natural de: Sant Antoni de Vilamajor.

Procedència: UE Cornellà.

Posició: Sóc central i em quedo aquí.

Definició: Em considero un central contundent. M’agrada intentar jugar la pilota, però quan es pot i sense riscos. No sóc un gran virtuós amb la pilota, per això em considero més un jugador contundent que també va fort en el joc aeri.

Sobrenom: No en tinc cap.

Trajectòria futbolística: Vaig al meu poble, Sant Antoni de Vilamajor. Llavors vaig anar a Granollers, al Mataró un any, vaig tornar a Granollers i després al Cornellà, de juvenil i d’amateur, on he estat fins aquesta temporada.

El millor partit que recordis: A Juvenil de Divisió d’honor amb el Cornellà quan vam jugar un partit de Copa del Rei contra el Reial Madrid.

El millor gol que hagis fet: D’aquests ja fa temps que no en faig! Però en destacaria un de juvenil contra la Damm. Vaig marcar de fora de l’àrea amb una rematada de cap.

El millor moment que has viscut en la teva carrera: Com us he dit, l’any de Copa del Rei de juvenil i també tots els play-off d’ascens fets amb el Cornellà.

I el pitjor moment: Quan em vaig trencar el peu. Vaig estar 1 any i 6 mesos de recuperació i em vaig haver d’operar 4 vegades.

El jugador amb més qualitat el qual hagis compartit vestidor: Amb la Selecció Catalana per sort vaig compartir vestidor amb molts bons jugadors com Thiago Alcantara, Oriol Romeu o Marc Bartra.

Amb quin jugador guardes més bon record com a caràcter: Àlex Fernández. Havia jugat amb mi a Cornellà i l’any passat jugava al Santboià.

La teva millor temporada futbolística: Segurament els anys de Cadet i Juvenil a Divisió d’Honor.

Un ídol: De petit m’agradava molt Maldini i actualment, encara que sigui del Madrid, Varane m’encanta.

Un equip de Tercera amb el qual et faci especial il·lusió jugar-hi: No en tinc cap. Vam pujar amb el Cornellà i ja no en tinc cap de preferit.

Grans aspirants al playoff d'ascens: Jo posaria els típics de sempre: Europa, Prat... però tampoc descartaria a Rubí ni a la Pobla de Mafumet.

Com ha estat la presa de contacte amb l'equip: Doncs molt bé, la veritat és que estic molt content. Hi ha molt bona actitud, l’entrenador és nou, però el grup s’hi ha adaptat molt bé i el vestuari és espectacular.

Objectius del Manlleu per aquesta temporada: Tothom parla de mantenir-se, però jo vinc de fer dos play-off i en vull fer un altre. No hi ha més.

diumenge, 24 d’agost del 2014

'Derrota justificada'

Crònica del FC Ascó 1 - 0 AEC Manlleu

El Manlleu cau per la mínima al camp d'un dels 'grans' de la categoria, l'Ascó. Un solitari gol d'Edu Vives al principi de la segona meitat decideix un partit més digne d'un torneig de Wimbledon que no pas de futbol. Les reduïdes mesures del terreny de joc han condicionat totalment el joc de tots dos equips. El Manlleu, però, mor a la costa amb el cap ben alt i demostra que per sobre de tot mai es rendirà.

Imatge del partit amb la central nuclear al fons / Viu el Manlleu

El Manlleu arribava a Ascó després de més de 3 hores d'autocar sorprès amb les dimensions que tenia el camp annex del Municipal d'Ascó. Dimensions petites, fet que preveia un partit poc vistós, i amb moltes pilotades. I així va ser. A la primera part el domini va ser per l'Ascó, que apretava la defensa del Manlleu en diferents fases de la part. Tot i això, el conjunt local només va disposar d'una clara acció per avançar-se al marcador, quan Galcerán amb un cop de cap des de l'àrea petita feia lluïr Barragán amb l'aturada del partit.
El Manlleu per altra banda seguia amb el partit de pilotdes buscant sobretot a Manel Sala, que jugava els 90 minuts amb molèsties físiques.
Fran Pérez gaudia de la millor ocasió dels manlleuencs a la primera meitat, amb un gran control orientat que culminava amb un xut forçat que desviava Chiné a còrner. Poc més a destacar d'una primera part que no passarà a la història.

Primer 11 del Manlleu aquesta temporada oficial / Viu el Manlleu

Només començar la segona part va arribar el gol que va decantar el partit. Centrada a l'àrea per part d'un jugador local, que aprofitava des de la frontal el capità Edu Vives, després d'un desajust a la defensa manlleuenca, per fer el gol definitiu. Barragán, tapat per una munió de cames, poc hi va tenir a fer.
El gol, al minut 2 de la segona meitat, va esperonar el conjunt de Diego Morata. Només cinc minuts després, de nou Fran Pérez va tenir l'empat a les seves botes. Passada a l'espai d'Aumatell i l'extrem va creuar massa la pilota quan ja es cantava gol. El Manlleu es creixia en fases de la segona meitat però l'Ascó feia mal al contraatac, sobretot en dues accions que va salvar magistralment Barragán. El partit seguia sent de pilotades i força travat, en part culpa de l'àrbitre, que ho va fer malament per ambdós parts al parar continuament el joc.
Després de lluitar i no baixar els braços en cap moment, el Manlleu seguia buscant l'empat sobretot en els últims minuts de partit, però no va tenir sort i va tornar cap a casa amb les mans buides.

Vam veure un bon Manlleu a Ascó, davant d'un dels equips que pot obtar a tot aquesta temporada. Aquesta és l'actitud a seguir i el proper partit, dissabte que ve a casa davant del Cerdanyola, l'equip sortirà amb total seguretat per intentar aconseguir la victòria.

Fitxa tècnica:

ASCÓ: Chiné, Socías, Taranilla, Edu Vives (C) (Josep Ramon, 87'), Giribet, Artur Gòdia, Genís Soldevila (Del Moral, 70'), Gabernet, Galceran (Roigé, 74'), Virgili i Cristino.

MANLLEU: Barragán, Edu Rabell (Maik Molist, 76'), Archi (C), Pol Planas, Payán, Seuma, Jandro, Fran Pérez (Raul Garcia, 85'), Pol Coll (Martí Soler, 60'), Aumatell i Manel Sala.

GOLS: 1-0, Edu Vives (47').

ÀRBITRE: Edward Gonzales Moreno. Malament. Va amonestar amb targeta groga els locals Gabernet (62') i Artur Gòdia (78'). Va amonestar els visitants Archi (21'), Seuma (82') i Martí Soler (89').

Manel Sala lluitant una pilota amb Genís Soldevila / Viu el Manlleu

Les declaracions de Diego Morata:

·"Ha estat un partit lleig per part dels dos equips. El camp tampoc dóna per un partit maco, amb les seves dimensions, que quasi no són ni reglamentàries. Al final ha decidit la qualitat."

·"A la primera part l'equip tenia una mica de por, ells tenen jugadors de molta qualitat. Potser si que ells han portat el pes del partit, però si mires les estadístiques, ells han xutat 5 cops a porteria i nosaltres 4. Al final tampoc ha estat tanta la diferència cara a porteria."

·"Penso que el resultat just hagués estat l'empat a zero, perl que ha passat al terreny de joc. El partit se l'ha emportat el que més encertat ha estat."

·"La feina de l'equip ha estat molt bona. Han donat la cara, han estat constants i estic content del treball. Hem de seguir treballant aquesta setmana per guanyar al Cerdanyola si o si."