Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

divendres, 28 de febrer del 2014

Prèvia J.27: AEC Manlleu - CF Cerdanyola


Segueix el partit al twitter:


És l'hora de continuar. Continuar amb la bona dinàmica de la setmana passada en la victòria al camp de l'Europa. El Manlleu afronta davant del Cerdanyola el primer dels dos partits consecutius al Municipal, sense cap mena de dubte dues proves de foc: Per veure com reacciona l'equip (i si ho fa per fi), en els partits al Municipal i per valorar quins objectius té des d'ara fins al final. 

La radiografia de l'equip

Crescuts arriben els homes de Jordi Dot per afrontar diumenge el partit davant el Cerdanyola. Després de la gran victòria la setmana passada al camp de l'Europa el Manlleu vol seguir en ratxa amb una victòria davant els vallesans. Serà un partit on els jugadors segurament estaran molt pressionats, però que s'haurien de treure aquesta pressió per sumar els tres punts.
Diem pressionats pel fet de jugar a casa, la gran llosa que porten carregant durant tota la temporada. I més dura és després de l'últim precedent, davant el Castelldefels. Per tant, toca treure's la pressió, canviar el xip i mirar de jugar com saben, o perquè no, amb el xip d'equip visitant.
Excepte sorpresa en l'entrenament de divendres al vespre, Jordi Dot té a disposició tots els jugadors de la plantilla menys Seuma que segueix amb problemes físics. Torna Manu Moreno a l'equip després de superar uns problemes al pubis. 
El Manlleu ha de ser capaç de, en cas que s'avanci al marcador, saber tancar el partit. Com va dir Jordi Dot, no pel que fa al marcador, que és evident que si, però sobretot amb joc, amb toc de pilota i saber canalitzar per on volen els manlleuencs que vagi el partit.

Solidesa defensiva, clau. Eficàcia ofensiva, clau. Per aquí passen la gran majoria d'opcions de puntuar pel Manlleu i ho han de saber fer. Si es fa, tindran molt a guanyar.

Partit complicat doncs davant un Cerdanyola que ve d'empatar davant la Montanyesa, i que vol allunyar-se de la zona perillosa, i sap que a Manlleu poden puntuar. Lluitaren pels punts i no posaran les coses gens fàcils, amb jugadors com Puchi, Oriol Molins, Quim Solano o el porter Coca, ex jugador manlleuenc.

El nostre 11 titular



·Mateix 11 que al Nou Sardenya. Apostem pels mateixos onze jugadors que van sortir en la victòria davant l'Europa. 

·Defensa contrarrestada. Laterals ben oposats, amb un Ramon Masó que s'incorpora amb facilitat a l'atac i Ot que prefereix resguardar al darrera. Archi, seguríssim en defensa i fiable en el joc aeri, amb Fran Erencia seguríssim en joc aeri i sense complicacions per terra.
No descartem entrada de Manu a l'esquerra per avançar Masó. Sorprendria l'entrada de Juanjo per Erenecia.

·El mig del camp funciona. Putxi i Gely funcionen molt bé. Físic tots dos, amb bona visió de joc. Bon coctail. Enganxats amb Iván Fernández, que també barreja les dues qualitats, que li dóna arribada i potència a la zona de la mitja punta. Podria entrar Uri Martínez per Iván, tot i que creiem que té més números l'ex del Farners. 

·El dubte està a l'extrem esquerra. Marc Francolí està sent un pèl irregular en les últimes jornades. El seu esforç és innegable però li costa connectar amb els companys. No descartem que quedi fora i Masó ocupi la seva posició, o fins i tot que entri a l'onze Joan Muntada. 
Tot i això, Francolí té més paparetes, i ell vol tenir, per fi, el seu moment.

·Zero dubtes a l'atac. Manel Sala i Sergio Ginés són una de les parelles més golejadores de la tercera divisió. Cert és que Manel en porta 19, i és la peça clau del Manlleu. Manel vol seguir amb la ratxa, i sumar un tercer partit consecutiu marcant. Per altra banda, Sergio s'ha destapat en l'apartat golejador. 3 gols en els últims 3 partits de l'extrem que es mostra segur en ell mateix en els darrers partits.

Altres precedents

Primera volta:

Cerdanyola 1-1 Manlleu (Manel Sala) Jornada 8. 6 d'octubre del 2013
Bon punt del Manlleu en un dels camps més petits de la categoria, on el futbol passa gran part del temps per l'aire. El Manlleu va saber contrarrestar al segon temps el gol inicila de Quim Solano, amb un gol Made in Manel Sala de falta directa.

dijous, 27 de febrer del 2014

J.27, Anàlisi del rival: CF Cerdanyola, per Mireia Sanz (@mireiasanz



El Cerdanyola vol sortir de la zona perillosa

El Cerdanyola Futbol Club viatja aquest diumenge a Manlleu amb el respir del gran resultat aconseguit la passada jornada a casa contra la Montanyesa. Els verd i blancs segueixen donant guerra a la Bòbila, on només han pogut guanyar Cornellà i Rapitenca, fent de casa un vertader fortí.

11 del Cerdanyola davant l'Europa / Àngel Garreta - ceeuropa.cat





























Amb aquest empat l’equip agafa una alenada d’aire, després dels incidents del partit contra l’Europa, suspés al minut 39 per decisió de l’àrbitre.
Arrel d’aquests incidents, Toni Carrillo no podrà portar la batuta de l’equip en terres osonenques, i haurà de veure el partit des de la graderia. Iñigo Irisarri, per la seva part, seurà a la banqueta per dirigir el conjunt de Cerdanyola.
Des de l’empat aconseguit a l’anada i el repartiment de punts entre Cerdanyola FC i Manlleu, el club verd i blanc ha incorporat nous jugadors. En la línia defensiva, han arribat Uri Serra i David López, que aporten alçada, velocitat i contundència al conjunt. El mig camp s’ha reforçat amb Edu Soler i Oriol Molins, que aporten el seu toc i construcció de joc, així com la potència en els seus xuts des de fora de l’àrea. I en la línia ofensiva, comptem amb l’arribada de Puchi i Alan Àvila, cedit pel RCD Espanyol.
El Cerdanyola FC arriba a Manlleu situat en la 13ena posició de la taula, amb 29 punts, empatat amb Santboià, Masnou i Vilafranca, amb un partit menys.

Una acció del partit d'anada (1-1) / Viu el Manlleu



Possible 11 del Cerdanyola


dimarts, 25 de febrer del 2014

1X1, J26: Europa - Manlleu


Europa 0-2 Manlleu


Onze titular del Manlleu al Nou Sardenya // ceeuropa.cat - Angel Garreta


Barragán: Clau. El porter manlleuenc va tornar a posar de la seva part per mantenir a l’equip dins del partit quan pitjor ho estava passant amb dues grans aturades en els primers minuts. Dóna seguretat al Manlleu, que sap que té a la porteria una autèntica assegurança en aquest tipus de partits.

Ot: Sòlid. Bona actuació del jove lateral manlleuenc que va complir, i de sobres, un partit que es presentava complicat. Va saber aturar a Rovira en el primer temps i Camacho en el segon, a més de fer bones cobertures a nivell defensiu.

Archi: Indestructible. Archi està demostrant que és un dels millors centrals de la categoria. Davant l'Europa, recital de talls defensius i també de col·locació defensiva. No arribava tard enlloc i va anul·lar per complet a Javi Sánchez. Tant per terra com en joc aeri es va mostrar inexpugnable.

Fran Erencia: Expeditiu. Tornava a l’equip inicial i el central va realitzar un partit notable. Complidor en la seva tasca, va allunyar per dalt i per baix el perill que arribava a l’àrea manlleuenca. A vegades amb més o menys encert en la passada, va demostrar una bona actitud defensiva.

Masó: Tècnic. Molt important va ser també la tornada de Ramon Masó a l’equip. Li va tocar jugar de lateral i va donar a l’equip una cosa molt necessària: una gran opció de sortida de pilota en defensa. A més, es va mostrar impassible en defensa i present en atac. Una centrada seva al tram final la va estar a punt de convertir Uri en el 0-3.

Putxi: Escombra. L’omnipresència al mig del camp i l’agressivitat en la pressió fan que Putxi sigui vital a l’hora de recuperar pilotes i controlar el mig del camp. Ho va tornar a demostrar al Nou Sardenya fent un partit molt seriós.

Gely: Temporitzador. Òscar Gely és qui marca el ritme del Manlleu. Agressiu i contundent, o asserenat i tàctic quan cal, va deixa clar el diumenge com s’ha de fer per controlar el mig del camp d’un partit contra un rival que et vol dominar. Lliçó de, agafant la llicència de Dinoís Cruselles, el professor Gely.

Ivan Fernández: Reivindicat. Lluny del desencert d’altres partits, Ivan Fernández va mostrar una de les seves millors versions al camp de l’Europa. Va destacar el seu desgast defensiu i entrega en la pressió, que va combinar amb moments en els que calia aguantar la pilota.

Francolí: Irregular. Vam veure les dues cares de Marc Francolí al barri de Gràcia. Al primer temps, l’extrem desafortunat al que no li surten les coses i que no acaba de trobar el seu moment. A la represa, més millorat, un jugador d’equip capaç de, a més de treballar incansablement, aportar bones accions tècniques. Repetim, com la setmana passada, que el seu partit ha d’arribar.

Sergio Ginés: Veloç. Amb un control llarg i un canvi de ritme descomunal, va deixar fora de lloc Víctor Duran i es va plantar sol davant Rafa Leva. Picada amb un toc suau per sobre del porter i primer gol del partit. Demostrant la punta de velocitat que té en el gol, va saber gestionar el temps en l'apartat ofensiu, i generant perill desbordant per la banda.

Manel Sala: Deslligat. El joc de l'Europa i també del Manlleu a la primera meitat, van fer que Manel Sala pràcticament no toqués la pilota. Es sentia lligat al joc de l'equip i s'havia de sacrificar a córrer i no pas a generar molt perill. A la segona meitat, es va sentir deslligat. Assistència a Ginés al primer gol, i tancava el seu bon partit amb un gol de traca i mocador, de falta directa, un recurs que surt a les pàgines principals del seu catàleg de "gols fora de sèrie". Va ser canviat a causa d'un recurs tàctic a més de tenir targeta groga.

Uri Martínez: Incisiu. La seva entrada va donar molta verticalitat al Manlleu. Uri va estiarar a l’equip i va donar una profunditat que va sorprendre la línia defensiva local. Al tram final va disposar de dues opcions per fer el tercer gol de partit, però la manca d’encert li va impedir sumar el seu segon gol del curs.

Juanjo: Recurs. Va substituir un desgastat Manel Sala en els darrers minuts per aportar solidesa defensiva.

dilluns, 24 de febrer del 2014

"De traca i mocador"
Crònica del CE Europa 0-2 AEC Manlleu


El Manlleu celebra el primer gol de Sergio Ginés / Viu el Manlleu


























El Manlleu dóna el cop i passa de la nit al dia guanyant al camp de l'Europa per 0 gols a 2. Després d'una primera part discreta, l'equip de Jordi Dot reacciona a l'última mitja hora de partit, i guanya gràcies a dos grans gols, de Sergio Ginés i sobretot el golàs de Manel Sala. Amb l'Europa mort, podria haver caigut el tercer. Victòria de confiança i de moral per un Manlleu que mai deixarà de creure.


El partit
1a part
El Manlleu saltava a la gespa del Nou Sardenya sabent que tenia més a guanyar que no pas a perdre. Al davant l'Europa, el fins la setmana passada líder de la categoria i que si guanyava recuperava la posició més alta de la classificació. La primera meitat va ser molt discreta per part de tots dos equips. Domini local pel que fa a la possessió de la pilota, per tocant lluny l'àrea de Barragán. La ocasió més clara pels locals en tota la primera meitat, (i de fet en tot el partit) va ser un cop de cap de Guzmán que era desviat després d'una gran estirada del porter manlleuenc Dani Barragán. 
Els manlleuencs no patien en excés en defensa, ja que la majoria de pilotes arribaven des de l'aire, i els dos centrals, tant Fran Erencia com sobretot Archi van fer un gran partit en l'eix de la defensa. En els primers 45 minuts, el porter de l'Europa, Rafa Leva, va ser un espectador més, ja que el Manlleu només va xutar un cop a porteria, obra de Manel Sala de falta directa, cap perill pels locals.
La primera part no va tenir més història. El Manlleu estava molt ben plantat al terreny de joc i era conscient que si tenien paciència i seguien amb aquesta gran fiabilitat defensiva, tindrien oportunitats al contraatac.


Màxima expectació en una jugada d'atac de l'Europa / Viu el Manlleu




















2a Part
Durant els primers 15 minuts de la segona meitat el partit va seguir el mateix guió que la primera. Un Europa que tenia la pilota, però que no generava clar perill per Barragán. Mica en mica el Manlleu va començar a creure-s'ho. 
Una jornada més, l'equip va ser estirat ofensivament per Manel Sala. Ell va tenir la primera ocasió clara del Manlleu en tot el partit. Corria el minut 55, passada a l'espai de Gely pel pitxitxi de la categoria, que sense massa angle enviava la pilota per sobre de la porteria defensada per Rafa Leva. Just un minut després, era Sergio Ginés qui ho provava amb un xut tou i mossegat que aturava sense problemes el porter local. Preludi del què acabaria arribant 10 minuts després.
Treia Barragán en curt de la porteria, i, amb 4 tocs, el Manlleu feia el primer gol. Pilota del porter manlleuenc per Fran Erencia, que li donava a Gely el qual feia una gran passada per Sergio Ginés, que amb un toc es desfeia amb molta facilitat del seu marcador, i definia de forma elegant, amb un toc suau per sobre de Rafa Leva, fent així el primer gol del partit.


Sergio Ginés, autor del primer gol del Manlleu / Viu el Manlleu


























Això passava al minut 68 de partit, i suposava un cop molt dur per l'Europa, que seguia tenint la pilota però sense generar perill a la porteria de Barragán. El Manlleu tenia els graciencs tocats, i al minut 77 els van matar definitivament.
Falta a la zona de tres quarts. Molt lluny. Molt lluny? No per Manel Sala. Emulant (més complicat i tot), el gol que va fer a Rubí fa uns mesos, el killer del Manlleu llençava de manera magistral un servei de falta, des de 35-40 metres, que entrava per tot l'escaire, davant les exclamacions d' "oooh!" dels aficionats i les mans al cap dels seus companys. Un gol només a l'abast dels millors.

Manel Sala celebra el golàs, Gely no s'ho creu, i a la banqueta es posen les mans al cap / Viu el Manlleu

Amb aquest gol el Manlleu pràcticament tancava el partit, però sabia que l'Europa acosaria i tancaria els manlleuencs a la seva pròpia àrea. Però no va ser així. Els locals estaven molt tocats i no tenien esperit per buscar remuntar el partit, i el Manlleu hagués pogut fer el tercer gol, sobretot si Uri Martínez hagués estat encertat en dues clares ocasions que va tenir.



Fitxa tècnica
Europa: Rafa Leva, Guillem, Víctor Duran, Cano (C), León, Vivó, Rovira, Valderas (Aitor Ramírez, 70'), Javi Sánchez (Cebri, 66'), Carlos Guzmán i Diego (Camacho, 45').

Manlleu: Barragán, Ot, Archi, Fran Erencia, Ramon Masó, Putxi, Gely (C), Iván Fernández (Uri Martínez, 66'), Marc Francolí, Sergio Ginés i Manel Sala (Juanjo, 85').

Gols: 0-1, Sergio Ginés (68'); 0-2, Manel Sala (77')

Àrbitre: Carlos Calderiña Pavón. Bé. Va amonestar amb targeta groga els locals León (31'), Guzmán (40'), Cebri (82') i Camacho (82'). També els visitants Marc Francolí (30'), Ot (48') i Manel Sala (66').


L'MMVP de l'Europa - Manlleu
Els dos integrants de Viu el Manlleu, donem punts a:

3 Punts a... ARCHI: Indestructible. Archi està demostrant que és un dels millors centrals de la categoria. Davant l'Europa, recital de talls defensius i també de col·locació defensiva. No arribava tard enlloc i va anul·lar per complet a Javi Sánchez. Tant per terra com en joc aeri es va mostrar inexpugnable.

2 Punts a... MANEL SALA: Deslligat. El joc de l'Europa i també del Manlleu a la primera meitat, van fer que Manel Sala pràcticament no toqués la pilota. Es sentia lligat al joc de l'equip i s'havia de sacrificar a córrer i no pas a generar molt perill. A la segona meitat, es va sentir deslligat. Assistència a Ginés al primer gol, i tancava el seu bon partit amb un gol de traca i mocador, de falta directa, un recurs que surt a les pàgines principals del seu catàleg de "gols fora de sèrie". Va ser canviat a causa d'un recurs tàctic a més de tenir targeta groga.

1 Punt a... SERGIO GINÉS: Veloç. Amb un control llarg i un canvi de ritme descomunal, va deixar fora de lloc Víctor Duran i es va plantar sol davant Rafa Leva. Picada amb un toc suau per sobre del porter i primer gol del partit. Demostrant la punta de velocitat que té en el gol, va saber gestionar el temps en l'apartat ofensiu, i generant perill desbordant per la banda. 

Les declaracions de Jordi Dot

·"Partit molt seriós del Manlleu. Hem aguantat l'envestida de l'Europa, hem estat forts defensivament, i a dalt tens jugadors per guanyar. Sabíem que a la segona ens donarien espais, havíem de córrer i aprofitar-los i ho hem fet molt bé."

·"En Manel es posa amb 19 gols, que són molts gols. Però bé, hem de seguir treballant tots, em quedo amb el treball de l'equip, amb l'esforç i amb el treball defensiu que hem fet. No recordo gaires ocasions clares de l'Europa i això vol dir que l'equip ha estat bé."

·"M'agradaria que partits com els d'avui els féssim a casa. De totes les derrotes que hem tingut, que és el que estem analitzant, bé, ara estem amb 39 i si no fem errors individuals com el del Castelldefels o el del Palamós, doncs estaríem parlant que el Manlleu estaria no en playoff, però allà. El futbol et demostra que són detalls i no pots concedir res."

·"El problema dels partits és mental. Ara venen dos de seguits a casa, i el Manlleu ha d'oblidar-se que juga a casa o a fora. Total, és un camp de futbol. Espero que la victòria d'avui serveixi per guanyar aquests sis punts a casa."

Les declaracions d'un jugador


Manel Sala és encara més pitxitxi de Tercera. Ja suma 19 gols / Viu el Manlleu


Manel Sala:

·"Victòria important i ara te n'arrepenteixes d'aquests punts que has deixat escapar altres jornades."

·"Cada partit és un món. Segurament és aspecte psicològic, però ens sentim més còmodes jugant a esperar una mica el rival."

·"Avui hem guanyat 3 punts que mira, si hi posem pit i collons, encara ens podem enganxar allà dalt."

·"Hem tingut molt ordre, quan s'obrien els enganxàvem amb contraatacs. Crec que fins i tot els podríem haver fet un altre gol."

·"Estic content, m'agrada tirar les faltes i tinc la sort que els companys me les deixen tirar. N'havia provat més d'una, avui ho he tornat a provar i he tingut la sort que ha entrat."

·"Quan he vist sortir la pilota del meu peu, ja anava dient per dins 'gol, gol, gol'. Sabia que entrava."


Manel Sala, atenent els mitjans al Nou Sardenya / Viu el Manlleu

divendres, 21 de febrer del 2014

Prèvia J.26: CE Europa - AEC Manlleu



Segueix el partit al twitter: @ViuelManlleu


Torna un dels clàssics de la Tercera Divisió aquest diumenge al Nou Sardenya. Europa i Manlleu es veuen les cares a la Vila de Gràcia amb objectius diferents. Els locals, volen recuperar el liderat després de perdre'l la setmana passada ja que el seu partit davant el Cerdanyola es va suspendre a la primera part. Per altra banda, el Manlleu buscar retrobar-se, tant amb el joc com amb la victòria, i quin millor escenari que el camp de l'Europa, de bon record en els últims anys.

La radiografia de l'equip
El Manlleu arriba tocat a aquest partit. Tocat per la inesperada i alhora estranya derrota el passat cap de setmana davant el Castelldefels. El Manlleu arriba amb molts dubtes, sobretot en el seu joc i amb la dificultat de dominar els partits quan es posen a favor i, a més a més, veient més lluny que mai les il·lusionants places de playoff
Davant les adversitats però, l'equip s'ha de fer més fort. Cap clar i jugar sense pressions, tant si el resultat és advers com si, sobretot, el resultat és a favor que és quan generalment el Manlleu li costa més jugar i matar els partits. Els manlleuencs no dubtaran en donar el cop davant un rival que no se li dóna molt bé el Manlleu, així ho diuen els últims precedents.
Jordi Dot tindrà la baixa segura de Seuma amb problemes a la zona de l'isquiotibal de la cama dreta, la quasibé segura de Manu Moreno per problemes al pubis i és dubte Ramon Masó que es recupera d'una fisura en una costella. Tots els altres jugadors estan disponibles al cent per cent.

El Manlleu ha de sortir al Nou Sardenya sense pressió, sabent el rival que té al davant i sobretot, mantenir la solidesa defensiva perduda en l'últim partit i tenir paciència i sobretot efectivitat al davant per aprofitar les ocasions que es tinguin. A priori Jordi Dot no ha de modificar molt l'esquema tàctic de l'equip, tot i que no és descartable un partit similar al de Cornellà, mostrant una bons solidesa defensiva i jugar al contraatac.

Per altra banda, important al davant Manel Sala, que va tornar a marcar la setmana passada i no vol passar un altre cop una jornada sense marcar. Paper secundari també per Sergio Ginés, que ha de tornar a ser clau per banda. 

Tot l'equip ha de jugar un partit completíssim per treure punts del Nou Sardenya. Serà difícil, però no impossible i una victòria faria recuperar la moral al conjunt de Jordi Dot.
Archi, Gely i Putxi, estan a una targeta de la suspensió i si la veuen aquest diumenge es perdrien el partit davant el Cerdanyola.

El nostre 11 titular




·El paper de la defensa. Clau. Qualsevol errada en aquesta categoria pot sortir car, com es va veure la setmana passada. Optem pel retorn de Fran Erencia a l'eix de la defensa en depriment de Juanjo, i seguiexen els dos laterals drets al camp, amb Masoliver jugant a l'esquerra.

·Sense Seuma per uns dies. La lesió de Seuma sembla important i es podria perdre alguns partits. Gely ocuparà la posició de doble pivot amb Putxi, tot i que és cert que Gely dóna més arribada a l'àrea i més tècnica que no Putxi o Seuma.

·Ofensivament ofensius. Optem per una alineació "ofensiva". Les bandes semblant bastant clares per Sergio Ginés i Marc Francolí, i en punta clarament jugarà Manel Sala. Tots tres homes amb bon criteri ofensiu. El que és el gran dubte de l'alineació, és la zona de la mitja punta. Apostem per l'entrada d'Uri Martínez d'inici, que opt donar verticalitat en atac. Si Jordi no ho considera, el lloc l'ocuparia Iván Fernández, que dóna més consistència al mig del camp.




Últims precedents

La temporada passada:

Europa 2-3 Manlleu (Fortet, Manel Sala i Baruc) Jornada 32, 14 d'abril del 2013
La temporada passada al Nou Sardenya es veia un autèntic partidàs. El Manlleu marxava a la mitja part amb 0 a 2 gràcies a un primer gol de Fortet i un segon espectacular de xilena de Manel Sala. L'Europa, a la segona meitat, aconseguia empatar el partit, però apareixia Baruc, que feia una de les genialitats més recordades, marcant el tercer i gol guanyador de taló.
Victòria el tram final de temporada al camp del segon classificat, que deixava el Manlleu a les portes del playoff.

A la primera volta:
Manlleu 1-0 Europa (Ramon Masó) Jornada 7, 29 de setembre del 2013
Després de perdre contra el Terrassa, el Cornellà i el Gavà, el Manlleu aconseguia la primera victòria del curs al Municipal davant l'Europa. Un solitari gol de Ramon Masó a l'últim quart d'hora de partit, donava tres punts a l'equip de Jordi Dot després d'un bon partit.

dijous, 20 de febrer del 2014

J.26, Anàlisi del rival: CE Europa, per Àngel Garreta (@angelgarreta)




Que els successos a Cerdanyola no els distreguin

L'Europa afronta el duel contra el Manlleu després de viure uns dies moguts a nivell esportiu arran de la suspensió del partit contra el Cerdanyola del Vallès el passat diumenge. L'insòlit fet d'aturar-se el partit per la negativa d'un entrenador expulsat a marxar del terreny de joc i l'enrenou posterior -in situ a Cerdanyola i en les hores i dies posteriors fins la resolució del Comitè- han centrat l'atenció de l'entorn europeista i han distret la mirada de propis i estranys sobre un calendari de Tercera que no s'atura.

11 de l'Europa a la primera volta davant el Manlleu / Àngel Garreta - ceeuropa.cat






























Un cop coneguda la sentència, especialment a nivell esportiu toca pensar en diumenge. L'equip, que involuntàriament ha cedit la primera plaça de la lliga per la no finalització del seu darrer encontre, ha de pensar únicament en la visita del Manlleu i deixar pel club i els socis la gestió emocional, administrativa i moral dels fets que van tenir lloc a La Bòbila-Pinetons

El Manlleu celebrant el gol guanyador a la primera volta / Viu el Manlleu




Posant els focus en la pilota, l'equip escapulat ha iniciat el 2014 sense derrotes -porta vuit partits seguits sense perdre- però només amb dues victòries en sis duels complets. L'equip buscarà contra un Manlleu sempre complicat (especialment difícil de guanyar en els duels contra el quadre gracienc) tres punts que segueixin reforçant la bona línia de l'equip des que fa onze jornades enrere va assolir el primer lloc de la Tercera Divisió

Possible 11 titular de l'Europa




dimarts, 18 de febrer del 2014

Contracrònica del Manlleu - Castelldefels, per Enric Gil (@enricgilm)



Una reflexió urgent

La raó de l'esport és la competició i, en la Tercera Divisió, la raó de competir és l'ambició per aconseguir una victòria que porti un premi en forma de punts que després permeti obtenir un fi: la salvació o la promoció. Un equip que no competeix i que és poc ambiciós no lluita per res. L'AEC Manlleu ha d'evitar caure en aquest error i saber gestionar la situació en què es troba.

Falten 13 jornades per acabar la competició -tot un món- i els manlleuencs es troben a deu punts del playoff i a dotze del descens; a terra de ningú. La derrota de diumenge contra el Castelldefels és l'advertència que treu a la llum la situació de l'equip. Els homes de Jordi Dot van completar una primera part prou bona tot i algunes errades defensives, però una vegada més els va mancar continuïtat i concentració en el joc i a la segona part van sortir tots els mals.

Amb un home més i el marcador a favor, el Manlleu va fugir del partit, va ser tou defensivament -només quatre faltes en tota la segona part- i ofensivament no va ser capaç de generar resposta als gols del Castelldefels -cap xut en els últims quinze minuts-. Per què? A mi em fa l'efecte que això només ho pot explicar la manca d'ambició (col·loquialment, la "gana de guanyar").

L'equip ha de fer una reflexió. Per què lluita? Per a què vol lluitar? Posar-se un objectiu és el primer pas per ser ambiciós i per sortir al camp amb una mentalitat concreta que porti a deixar-se la pell per alguna cosa i, en últim terme, per competir. Seria bo marcar-se una fita difícil però factible: per exemple, guanyar tres partits consecutius. Un objectiu molt complicat però il·lusionant a curt termini perquè, si s'aconseguís, col·locaria els manlleuencs a menys de set punts de la promoció.

És innegable que Jordi Dot i els seus homes estan fent una gran temporada tenint en compte el pressupost de què disposen i l'espectacular exercici de l'any passat. 
Tanmateix, cal una reflexió.