divendres, 31 de gener del 2014

J.23, Anàlisi del rival, FC Santboià, per Sergi Quitian (@sergiquitian)

Un Santboià confús

El Santboià està confós. L’enèsim projecte que naixia de l’ambició s’ha desinflat després d’una primera volta plena de decepcions, irregularitat i, sobretot, molta incertesa. Incertesa que ha provocat que sis mesos després del tret de sortida de la temporada l’equip vermelló  hagi vist marxar nou dels jugadors que conformaven la plantilla inicial. Entre ells, peces importants a l’engranatge com Jordi Martínez, Miki Massana o Jerson

11 del Santboià davant l'Europa / Àngel Garreta - ceeuropa.cat

Enmig d’aquest mar de dubtes, la situació de l’equip s’ha enfangat. Ja superat l’equador de la lliga, els homes d’Alberto Fernández es situen en 15º posició amb 24 punts, 4 per sobre de l’ascens i ja s’han fet la idea que hauran de remar fins el final per evitar les cremades del descens –i més en una temporada on les clàssiques compensacions ascens/descens poden dur més d’un ensurt–.

La motxilla és carregosa des de principi de curs quan una nefasta ratxa d’un empat i set derrotes ha marcat l’equip per tot l’exercici. Des de llavors els baixllobregatins han seguit una bona dinàmica amb 6 victòries, 5 empats i 3 derrotes, però no s’han pogut desenganxar de baix.

Reactivar-se a Manlleu

El Santboià viatja a Manlleu amb ganes de reiniciar-se. Després de començar la primera volta amb tres taules, els de Sant Boi volen tirar dels bons records del Municipal de Manlleu, on només han perdut en una de les seves últimes cinc visites, precisament la temporada passada. Ho farà amb cares noves, com la del defensa Sergio Noche –que s’ha incorporat aquesta setmana– o Cristian Valle y Óscar Uroz –que ho van fer la passada.

Manel Sala, autor dels dos gols guanyadors del Manlleu a Sant Boi / Viu el Manlleu

L’equip

Possible 11 del Santboià vs. Manlleu

·És un equip de força circumstàncies. Dani Iglesias està tocat, però sembla que arriba. No hi ha més centrals disponibles –Javi Calvo està sancionat–, més enllà dels nous Valle i Sergio Noche, un d’ells podria debutar. Kevin és migcampista ofensiu adaptat de central de circumstàncies, on ja ha jugat 3-4 partits enguany. Dos habituals més com Libo –mig– i Raül Rodríguez –extrem– es van perdre l’últim partit per lesió i no crec que arribin a Manlleu. L’equip va just d’efectius amb les últimes baixes i lesions.

-   ·De jugadors que estaran a Manlleu destacaria Álex Fernández (més creatiu que destructiu, amb molt bon toc de pilota tant en joc com a estratègia, però força intermitent), els dos Pedro (extrems hàbils, amb perill quan van per dins) i Eloi Fontanella (punta clàssic, més estàtic que participatiu, però amb instint). Com veus, tots són de dalt, però es que de fet l’equip és dels 3-4 més golejadors de la lliga, el problema està al darrere (només 3 equips han rebut més gols).

dimarts, 28 de gener del 2014

CONTRACRÒNICA, J22: Cornellà - Manlleu

Cornellà 2-0 Manlleu

Cada dia que el Manlleu juga a fora, amb els companys de Ràdio Manlleu agafem el cotxe, comandat sempre per en Dionís Cruselles, iniciem un trajecte que s’ha convertit en la prèvia perfecte del partit. El passat diumenge sabíem perfectament on anàvem. Sabíem que visitàvem el camp del que és, probablement, la plantilla més complerta de Tercera Divisió. Un equip que multiplica el Manlleu en pressupost per més de dues, tres i quatre vegades. Tot i això, el Cornellà no acabava de rutllar. Dos empats consecutius a casa eren un bon clau on agafar-se per pensar que el Manlleu podia puntuar. Avui, dos dies després del partit, tenim clar que no només podia, sinó que ho mereixia.

L'equip d'Esports de Ràdio Manlleu, sempre seguint a l'equip allà on va / Viu el Manlleu

La gran sorpresa del partit va arribar 45 minuts abans que la pilota comencés a rodar. Vam rebre el full de les alineacions i vam veure una sobrepoblació de defenses i migcampistes. Després de forces especulacions, vam intuir que l’equip podria sortir amb un plantejament més defensiu de l’habitual, amb tres centrals (Juanjo, Gely i Fran) i dos carrilers (Francolí i Manu Moreno). Així va ser. La veritat és que, en aquest aspecte, l’estratègia va ser un encert de Jordi Dot. La primera part va passar sense pena ni glòria, amb un Cornellà de més a menys i que va acabar fent de les pilotes centrades el seu principal argument i perill. Baruc força desaparegut i Òscar Muñoz assecat completament per un gran Gely. El Manlleu es defensava amb solidesa i desesperava per moments a la grada del Nou Municipal de Cornellà, força plena per cert.

Jordi Dot, a més, es guardava dues armes a la banqueta per dinamitar el partit quan ho necessités. La primera va entrar just al descans. Uri Martínez retornava al camp per aportar dinamisme, velocitat i pressió a dalt. I el públic de Cornellà va començar a ensumar que la cosa no anava bé. Menys encara quan va entrar Manel Sala. Els defenses locals perdien pilotes sense sentit i el Manlleu es va créixer fins al punt de fer un dels millors partits com a visitant en tot l’any. Però, coses de Tercera, ser superior al Cornellà, al seu camp, no et garanteix puntuar. Quan els de Jordi Dot ja s’havien cregut del tot que podien no marxar amb les mans buides, va arribar Baruc per rematar gairebé la primera pilota que tocava en el segon temps. Gol que demostra que, fins i tot quan segueixes el camí correcte et pots perdre. El Manlleu va seguir mereixent i buscant el gol, però l’únic que va trobar va ser una nova contra, Òscar Muñoz dins de l’àrea i penal d’Ivan González. El col·legiat va expulsar el porter, no fos cas que es trenqués la dinàmica de dues jornades seguides amb expulsions absurdes. Cazorla no va fallar i va fer que el gran incentiu dels darrers minuts fos veure les dues parades que va fer Ricard Seuma com a porter d’urgència.

La conclusió que treus després del partit és que has perdut dos partits a fora en el que va de lliga i, en un d’ells, has mostrat una de les imatges més serioses de la temporada. En aquest camp, però, poden passar aquestes coses. On no poden passar és al Municipal, que rep la visita del Santboià el proper diumenge. És una cita perfecte per demostrar l’altra gran reflexió que tenim a hores d’ara: El gran marge de millora que hi ha jugant a casa és d’on s’han de treure els punts per, d’aquí uns mesos, poder seguir mirant amunt.

1X1, J22: Cornellà - Manlleu

Imatge de l'equip titular a Cornellà / Viu el Manlleu

Ivan González: Accelerat. Partit complicat el que va viure el jove porter manlleuenc. En el primer temps va donar diverses mostres de seguretat. A la represa, però, quan el Cornellà trepitjava menys l’àrea, va fer una mala sortida que va costar un penal i la seva expulsió.

Francolí: Versàtil. Després de jugar d’extrem, interior o mitja punta, vam veure una nova versió de Marc Francolí. Aquest cop va jugar de carriler, on va fer una actuació sòlida. Una de les intervencions més perilloses en atac va ser una contra en la que no va encertar a centrar la pilota a Manel Sala, que entrava sol.

Juanjo: Segur. Juanjo ha tornat de la greu lesió a un nivell molt bo. Molt segur en defensa, té una gran característica com és no complicar-se la vida. Sempre intenta sortir jugant, però a la mínima que està apretat no es complica. Important per un central. Molta seguretat al tall i també al joc aeri.

Gely: Superlíder. Novament gran partit de Gely que es troba en un gran moment de forma. Liderant aquest cop l'eix de la defensa, ell era l'entrenador dins del camp. Manant als centrals i els carrilers, així com el mig i els de davant. Ell veia molt bé la disposició tàctica i va fer el que havia de fer: manar i defensar.

Fran Erencia: Expeditiu. L’alçada de Fran Erencia és un valor important per aquest Manlleu. A la primera meitat, quan el Cornellà portava perill amb pilotes centrades, Fran va ser una peça important. No es complica la vida a l’hora de treure la pilota.

Manu Moreno: Motor. El partit de diumenge va ser una bona demostració del gran recorregut que té aquest lateral. Tot el que no guanya per estatura s’ho emporta amb anticipació i agressivitat en la marca. De nou, bon partit estirant l’equip i defensant amb seguretat.

Seuma: Complementari. Tant Seuma com també Putxi tenien un paper complicat amb homes com Juvenal, Enric Vallès o Baruc. Però no es van amagar. Van començar el partit amb una mentalitat totalment defensiva però mica en mica entre ells dos van fer que el Manlleu anés guanyant terreny. Seuma, peça clau, va recuperar moltes pilotes tant amb els peus, com amb les mans quan va haver de fer de porter a falta de 10 minuts per acabar.

Putxi: Bregador.  Sempre es dura la tasca d’haver d’enfrontar disputes amb jugadors com Òscar Muñoz o intentar autrar les internades de Baruc. Tot i això, ell i Seuma van ser, amb els tres centrals, un pilar molt sòlid durant tot el partit. L’única fractura, en jugades aïllades del segon temps que van marcar la diferència.

Ivan Fernández: Desubicat. En moltes ocasions ni al mig ni a la punta d’atac, els minuts d’Ivan Fernández van ser de moviment constant, d’una banda a l’altra, intentant pressionar la sortida de pilota dels locals. Un treball que, tot i veure’s poc, va permetre al Manlleu sortir amb opcions a la segona part.

Sergio Ginés: Voluntariós. Va passar la gran part dels minuts aïllat en zona ofensiva, amb poques ajudes i amb la necessitat d’haver-se de generar ell mateix les seves jugades. Ho va provar amb un parell de xuts llunyans, però no va estar encertat.

Fortet: Fosc. Li va tocar disputar uns minuts de desgast, amb poc futbol i molt treball. Tot i això, va disposar de la gran arribada de l’equip en el primer temps, que el porter Íñigo va refusar.

Uri Martínez: Elèctric. Per fi va arribar el retorn d’Uri Martínez que ens va demostrar de nou la velocitat i voluntat que el caracteritzen. Va aportar profunditat en atac i fins i tot va poder dirigir algun contraatac que va acabar en res.

Manel Sala: Amenaça. Sempre que el millor davanter de Tercera Divisió juga, l’equip ho nota. Cada control, assistència o xut a porteria poden portar perill i les alternatives que porta en atac són molt grans. En va tenir una de clara amb 1-0 al marcador, però la defensa la va treure de sota els pals. Esperem que no es ressenti dels problemes físics i estigui bé pel proper partit.

Masoliver: Servicial. Quan l’equip el necessita, Masoliver sempre hi és. Aquest cop als minuts finals, quan l’equip va passar a la tradicional defensa de 4 homes. Va ocupar el lateral dret.

dilluns, 27 de gener del 2014

"Gran esforç sense recompensa"
Crònica del UE Cornellà 2-0 AEC Manlleu

El Manlleu s'ho va creure, i molt, però no va tenir premi. El gran esforç defensiu de la primera meitat va permetre fer un pas endavant a la segona. Moltes arribades sense encert, que va aprofitar el Cornellà per, en dues accions, sentenciar un partit on Ricard Seuma va acabar de porter.

Els dos davanters de la primera part van ser els primers en defensar / Viu el Manlleu

El partit
1a part
El Manlleu va sortir a la gespa de Cornellà amb les idees ben clares: defensar-se amb ungles i dents i intentar sorprendre el rival amb accions al contraatac. Jordi Dot va treure un equip amb tres centrals i dos carrilers, per intentar donar molta solidesa defensiva però sense renunciar a extrems.
Tot l'equip va fer una gran primera part. Fortet era el primer en defensar i Iván González l'últim. Es va veure un bloc compacte, fent que el Cornellà només aportés perill a pilota aturada.
Després d'uns primers 35 minuts de la primera part on el Cornellà tenia la pilota però sense crear un clar perill, el Manlleu es va estirar una mica i van arribar en forma de xuts llunyans de Seuma i Fortet. Aquest segon, va tenir la més clara en un u contra u davant el porter local Íñigo que va tapar molt bé i va refusar el perill.
El partit arribava al descans amb un Manlleu molt ben posat dins el camp i un Cornellà que es sentia superior però no les tenia totes.

11 del Manlleu a Cornellà / Viu el Manlleu

2a part
Si al final de la primera meitat el Manlleu es va començar a estirar, a la segona ho va fer quasibé del tot. Sense perdre l'ordre defensiu, els manlleuencs mica en mica agafaven el control del partit i arribaven de forma continuada a l'àrea rival, això si, sense tenir ocasions molt clares de gol. Al descans reapareixia Uri Martínez després de dos mesos sense jugar, i al minut 10, entrava al terreny de joc Manel Sala ja recuperat de la lesió.
Després d'uns bons moments del Manlleu i amb un Cornellà perdut, va arribar el gerro d'aigua freda. Centrada de Joel a la banda dreta i rematada de cap (si, de cap), de Baruc que feia el primer gol del partit. Semblava un cop dur per un Manlleu que no va deixar de creure i, just dos minuts després, Manel Sala va tenir la més clara del partit quan després d'un córner, es trobava la pilota a l'àrea petita i sense porter, però el seu xut el treia un defensa local sota pals.
A partir d'aquí si que el Manlleu li va costar arribar amb freqüència a la porteria local i el Cornellà va sentenciar. Penal clar del porter Iván González que a més veia la targeta vermella directa.
Amb tots els canvis fets, era Ricard Seuma l'encarregat de posar-se sota pals, però no va poder aturar el xut de Cazorla que feia el 2 a 0 definitiu.
A partir d'aquí el Cornellà va tenir alguna altre ocasió però no va fer més gols.

Putxi va fer un gran treball a la zona del mig del camp / Viu el Manlleu

Derrota injusta per un Manlleu que mereixia sumar algun punt. Es queda desè a la classificació amb 10 punts, un pèl despenjats de les zones de privilegis. La setmana vinent el Manlleu rebrà el Santboià al Municipal, sense Sergio Ginés que va veure la cinquena targeta groga ni tampoc amb Iván González. Això si, el Manlleu recuperarà els sancionats Barragán, Archi i Masó.

Fitxa tècnica

Cornellà: Íñigo, Joel Marín (Israel, 85'), Dani Martí, Pelegrí, Cazorla, David Garcia (C), Juvenal (Enric Vallès, 62'), Pep Caballé, Òscar Muñoz, Baruc i Juli (Chemi, 62')

Manlleu: Iván González, Marc Francolí, Juanjo (Masoliver, 73'), Gely (C), Fran Erencia, Manu Moreno, Seuma, Putxi, Iván Fernández (Uri Martínez, 45'), Sergio Ginés i Fortet (Manel Sala, 60')

Gols: 1-0, Baruc (70'); 2-0, Cazorla -p- (81')

Àrbitre: Vicente Muñoz Baquero. Regular. Va amonestar amb targeta groga els locals Juvenal (28'), Enric Vallès (74'), Joel Marín (84') i Pep Caballé (86'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Sergio Ginés (17'), Iván Fernández (27'), Manu Moreno (51'), Juanjo (56') i Marc Francolí (79'). Va amonestar amb targeta vermella directa el visitant Iván González (79')

MMVP del Cornellà - Manlleu
Els dos integrants de Viu el Manlleu donem punts a:

3 Punts a... GELY: Superlíder. Novament gran partit de Gely que es troba en un gran moment de forma. Liderant aquest cop l'eix de la defensa, ell era l'entrenador dins del camp. Manant als centrals i els carrilers, així com el mig i els de davant. Ell veia molt bé la disposició tàctica i va fer el que havia de fer: manar i defensar.

2 Punts a... JUANJO: Segur. Juanjo ha tornat de la greu lesió a un nivell molt bo. Molt segur en defensa, té una gran característica com és no complicar-se la vida. Sempre intenta sortir jugant, però a la mínima que està apretat no es complica. Important per un central. Molta seguretat al tall i també al joc aeri.

1 Punt a... SEUMA: Complementari. Tant Seuma com també Putxi tenien un paper complicat amb homes com Juvenal, Enric Vallès o Baruc. Però no es van amagar. Van començar el partit amb una mentalitat totalment defensiva però mica en mica entre ells dos van fer que el Manlleu anés guanyant terreny. Seuma, peça clau, va recuperar moltes pilotes tant amb els peus, com amb les mans quan va haver de fer de porter a falta de 10 minuts per acabar.

Gely no li va donar cap opció al màxim perill del Cornellà, Òscar Muñoz / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot

·"Sabíem que veníem en un camp molt difícil. Hem quedat 2 a 0 però penso que el Manlleu ha estat superior. Sobretot a la segona meitat hem tingut més ocasions, hem tapat molt bé el seu joc, estàvem bé a darrera, i a la segona part fins que no ha marcat en Baruc, el Cornellà estava nerviós i nosaltres si haguéssim estat més llestos i tècnics a la contra, el resultat hagués tombat a favor nostre."

·"Els he dit als jugadors que estiguin tranquils, que hem tingut el partit i que han treballat molt bé. La diferència ha estat que a dalt no hem estat fins. Si ho haguéssim estat, crec que el resultat hagués estat diferent."

·"En el tema dels àrbitres, prefereixo no dir res perquè perjudicaria a l'equip i al club. El mateix que vaig dir l'altre dia, ser de comarques és molt difícil, allà no coneixem a ningú i aquí es coneix molta gent. Em sentirà tothom, i més val no dir res. Felicitar-los per l'arbitratge que han fet."

·"En Manel Sala es veia en bon estat, ell ha decidit, esperem que hagi aguantat bé la mitja hora, que entreni bé i que la setmana que ve podem disposar d'ell."

divendres, 24 de gener del 2014

Prèvia J.22: UE Cornellà - AEC Manlleu

Segueix el partit al twitter:

@ViuelManlleu

Partit d'altura el que es viurà aquest diumenge al nou estadi municipal de Cornellà. Dos equips "grans" de la categoria que busquen el lloc que els pertoca entre els millors. El Manlleu visita un dels favorits de la categoria amb tres baixes molt importants, però amb ganes de seguir amb la bona dinàmica.

La radiografia de l'equip

El Manlleu jugarà diumenge davant el Cornellà amb un bon número de baixes. Per sanció després del desastrós arbitratge de diumenge passat davant el Masnou, no hi seran ni Archi ni Barragán, expulsats, ni tampoc Ramon Masó que va veure la cinquena targeta groga. En principi tampoc podrà jugar Manel Sala, lesionat.
Un partit on ja ho va dir el mateix Jordi Dot en roda de premsa el passat cap de setmana, el Manlleu hi té més a guanyar que no pas a perdre. Al davant, un rival rocós i amb molta qualitat tècnica individual. Tot un repte.
Un partit que porta un altre alicient com és el retrobament de Baruc amb els seus excompanys. El jugador osonenc serà una de les referències en atac del conjunt del Baix Llobregat.
Segurament les millors armes del Manlleu seran aprofitar les jugades a pilota parada, tal i com van fer la setmana. Entre això i el rigor defensiu el Manlleu podrà puntuar a Cornellà.
Un partit el qual Jordi Dot ja podrà tornar a comptar amb Putxi i Manu Moreno, sancionats la setmana passada i també amb Uri Martínez que torna després d'una lesió.

El nostre 11 titular

- Manel Sala, convocat. El davanter estrella del Manlleu pot tornar a entrar a una convocatòria després d'un partit de baixa. A la banqueta l'acompanyarà, possiblement, Uri Martínez i apostem per la continuïtat de Fortet en l'onze inicial.

- Francolí tornaria a la banda. Amb la tornada de Putxi al mig del camp, Francolí tornarà a ser un extrem pur per banda. El sacrificat respecte el partit anterior seria Joan Muntada.

- Parella de centrals inèdita. Juanjo i Fran Erencia formarien la parella de centrals titular a Cornellà, a causa de l'expulsió d'Archi davant el Masnou, i Gely ocuparia posició de migcampista.

- Reapareix Manu Moreno. Després d'un partit de sanció, torna un jugador que estava a gran nivell últimament. Ocuparà la plaça de lateral esquerra, desocupada per la sanció de Ramon Masó.

Els precedents
1a volta: Manlleu 0-1 Cornellà. 8 de setembre del 2013. Jornada 3
Un gol de cap d'Òscar Muñoz al minut 93 deixava el Manlleu amb un pam de nas, després de fer un bon partit. Recupereu la crònica del partit aquí.

La temporada passada: Cornellà 2-1 Manlleu (Baruc) 27 gener del 2013. Jornada 21
El Manlleu punxava per 2 a 1 al marcador. Els locals remuntaven un gol de Baruc. Esperem que el Manlleu no li toqui ara remuntar un gol de Baruc.

dijous, 23 de gener del 2014

J.22, Anàlisi del rival: UE Cornellà, per Jorge Vázquez (@JorgeVazLaf)

Una primera volta més... "normal"

Si comparem aquesta primera volta amb la de la temporada passada és pitjor perquè a la classificació hi ha 8 punts menys, hi ha 4 derrotes més, però com diu un aficionat que porta molts anys seguint a l’equip: la temporada passada va ser anormal, aquesta és més normal. L’equip no acabar de entrar a les places de play off, on s’esperava que estigués des de principi de temporada, però encara queden molts partits. Aquest any a diferencia del passat en alguns partits l’equip ha jugat per endur-se els 3 punts i només s’ha emportat 1 o 0, cosa que l’any passat marxava amb els 3 punts.

11 del Cornellà / Àngel Garreta - ceeuropa.cat

Els canvis a la plantilla s’han notat molt, Òscar Muñoz, que ha millorat i per molt, els seus números a 3ª es podria dir que ha fet oblidar a Enric. Amb Roger Matamala no ha passat el mateix, no ha jugat molt i es podria dir que ha estat el fitxatge menys rentable dels que van arribar a l’estiu. De fet, aquesta mateixa setmana s'ha fet oficial la seva baixa del club. En tots aquests partits el millor fitxatge que s’ha fet, per estrany que sembli, ha sigut el de posar a Dani Martí de central, juntament amb Pelegrí han donat molta solidesa defensiva a l’equip, ara s’encaixen menys gols, que era una de les característiques dels equips de Jordi Roger. A la part de davant, a part d’Òscar Muñoz, Baruc Nsue ha donat un altre aire al equip, jugador que està desaparegut durant 85 minuts, però que en 5 minuts et canvia un partit ell solet com va fer el dia del Cerdanyola.

Òscar Muñoz va donar els tres punts a l'afegit al seu equip a la primera volta / Viu el Manlleu

Amb la bona dinàmica que està agafant l’equip, el darrer partit contra el Cerdanyola per exemple fa un mes s’hagués perdut, crec que l’equip estarà a la zona de dalt, tots els equips passen per una fase dolenta durant la competició i crec que aquest Cornellà ja l’ha passat.

L'equip

Analitzant els números de la primera volta, l’equip no té problemes per guanyar a casa, només Palamós i Gramanet es van endur els 3 punts. El gran problema que té l’equip són els partits fora de casa, mentre que  Castelldefels i Europa van aconseguir en els minuts finals empatar i endur-se’n 1 punt. Òscar Muñoz és el màxim golejador amb 12 gols, en tota la temporada passada va fer 7, cap de penal. El segon seria Baruc, amb 5 gols. Òscar Muñoz és el jugador que més minuts ha jugat, amb 1828, el segueix el capità David amb 1764.

De la plantilla que hi havia en el partit d’anada, hi hagut pocs canvis, Raúl Capó va marxar al Rubí, i van arribar Xavi Pelegrí i Juvenal Edjogo que estaven sense equip. Didi lesionat és l’única baixa que té l’equip per aquest partit, així que un possible 11 seria:

Segurament és veurà un gran partit, sempre els Cornellà-Manlleu ho han estat, dos equips que volen jugar la pilota, així que ningú es quedia a casa, cap a Cornellà tots, es pot menjar al bar del camp o al centre comercial que hi ha al costat del camp, no hi ha excuses.