Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

divendres, 29 de novembre del 2013

Prèvia J.16: AEC Manlleu - UDA Gramenet





Segueix el partit al twitter:
@ViuelManlleu












El Manlleu s'enfronta aquest diumenge davant el cuer de tercera divisió, la Gramenet. Un partit trampa, on el Manlleu sap que ha de treure els 3 punts si o si i on els visitants tenen més a guanyar que no pas a perdre. Després de només disputar 45 minuts davant del Santfeliuenc (el partit es rependrà el 5 de desembre a les 20.30h), els manlleuencs buscaran una nova victòria (la segona consecutiva a casa) per escalar posicions i agafar bones sensacions.

La radiografia de l'equip
Sense sancionats, el Manlleu arriba al partit amb un major nombre d'efectius que no pas davant del Santfeliuenc. Jordi Dot recupera pel partit Putxi i Ramon Masó que tornen després de la sanció, però segueix sense poder comptar amb la baixa coneguda d'Uri Martínez i a més a més s'hi sumen les de Gely i Fortet. 
L'objectiu principal lògicament és guanyar, però sobretot recuperar l'efectivitat i les bones sensacions dels darrers partits. En l'últim partit a casa, el Manlleu va superar el Vilassar de Mar amb molt poc joc però amb una gran efectivitat i al cap i a la fi, es van sumar els 3 punts que és el que interessa. I el passat cap de setmana, davant del Santfeliuenc, en els 45 minuts disputats l'equip va demostrar que malgrat baixes importants tots els jugadors són importants fent la seva feina, i es va fer una molt bona primera part, amb l'error de no tenir l'efectivitat que es va tenir davant del Vilassar. Per tant, podríem barrejar bones sensacions dels dos últims partits i recuperar l'efectivitat del dia del Vilassar , i el bon joc i seguretat del dia del Santfeliuenc.

El nostre 11 titular




Jugadors habituals tornen a estar a disposició de Jordi Dot i això fa que es pugui preveure una alineació a la qual ja estiguem més acostumats. Masó i Putxi es postulen com a titulars en la seva tornada, però els principals dubtes segueixen estant al mig del camp. Aquest és el nostre 11 titular:

  • Ramon Masó i Manu Moreno, que es disputen una plaça al lateral esquerre, són el principal dubte en defensa. El bon rendiment de Manu les darreres setmanes i la possibilitat de Masó d'ocupar zones més avançades del camp fa possible la opció que la banda esquerra estigui composta pels dos jugadors. Tot i això, la nostra aposta és la de Masó de titular.  
  • Columna vertebral assegurada. Seuma és un dels jugadors més en forma del Manlleu i, amb la tornada de Putxi, formaran amb pràcticament total seguretat la base del mig del camp. 
  • Ivan Fernández. La presència del migcampista també depèn de si Manu Moreno entra en l'onze i Masó avança la seva posició. Tot i això, jugant a casa amb un partit que el Manlleu necessita guanyar ens decantem per una alineació més ofensiva i directe amb Ivan ocupant la mitjapunta.
  • Francolí i Ginés aportaran la mobilitat habitual i la capacitat d'adaptar-se a l'equip en cada canvi de sistema que es produeixi.   

Aquestes són les nostres apostes en el proper onze del Manlleu. Veurem diumenge quin és l'equip que posa a disposició Jordi Dot per intentar sumar 3 punts vitals. El partit, recordem, amb canvi d'horari, es disputarà a les 16 hores del proper diumenge.

La temporada passada...
Manlleu 1-0 Gramenet (Iván Fernández) 12-05-13, Jornada 37
Amb aquesta victòria a la penúltima jornada de lliga, el Manlleu aconseguia la classificació matemàtica pel playoff. Iván Fernández en va ser l'autor després de posar el peu i introduïr la pilota a la porteria contrària en una jugada embolicada. Al final, afició i jugadors van embogir celebrant l'accés a les eliminatòries de playoff.





dijous, 28 de novembre del 2013

J.16, Anàlisi del rival: U.D.A Gramenet, per Bala Grama (@BalaGrama)




A punt d'explotar

Aquest diumenge, la U.D.A Gramenet té un altre partit a vida o mort. De fet, serà el setzè partit important d'aquesta temporada, tants com les setze jornades que portem. I és que per la Grama, cada jornada que passa es un miracle. Després de tants anys d'anades i tornades, la desafecció de la ciutat i antics socis envers el club, la crisi, els escandalosos sous tant de jugadors com de treballadors del club, els nombrosos afers polític-ecónomics amb interessos especulatius pel mig de presidents que han fet, (o volgut fer), negoci mitjançant la Grama i un ajuntament que no ha volgut fer res ni saber res malgrat l'estreta relació de l'anterior alcalde de Sta. Coloma amb aquests, la Grama, sembla que pot arribar a la seva fi.
Fa anys que no rep cap ajuda del consistori (diuen que la Grama no ha complert el que se l'hi va demanar tot i que és cert que han estat els primers a posar pals a les rodes), i per acabar d'arrodonir, aquest any ha vist com li treien la concessió del Municipal de Sta. Coloma per donar-li a un empresari que fa anys va ser president de la mateixa Grama i que s'ha tret del barret una fundació per fomentar el futbol base amb nois i noies de tot arreu, molts precisament agafats de la Grama. Per si fos poc, l´actual president del club, Paco Hernández, s'ha malvengut la totalitat del futbol base amb una sèrie de condicions de les quals poques o cap ni una s'han complert. I, a més a més, de les suposades quantitats que va rebre, no ha donat cap tipus d'explicació. L'ùnic que es sap, és que "no hi ha un euro", diu el president. Va dir que es faria una assemblea al començar la temporada i una vegada més ha faltat a la seva paraula deixant que corri el temps.
Un grup de socis s'han posat a la directiva per ajudar i provar d'intentar salvar la situació però el que s'han trobat és molt poca transparència i molt poca col·laboració del president que no està per la feina. Ni els ensenyen com està l'economia del club, ni el contracte signat amb l'entitat que ha comprat el futbol base, ni res. La situació del club és molt delicada fins al punt que aquests directius a vegades renten fins i tot la roba i hi han greus problemes per les despeses més properes, com el transport pels desplaçaments. Una ruïna.
A part d'això, el soci, passa de tot i només es preocupa d´anar a veure el partit del primer o segon equip, potser per resignació, per no tenir cap tipus d'informació o simplement perquè han canviat de bàndol. S'ha de dir, que aquest nou club, una fundació amparada pel mateix ajuntament, s'ha fet no solament amb nois del futbol base sinó també amb tècnics, empleats i socis de la Grama i que, uns per desqüit, altres perquè no cobraven i altres única i exclusivament perquè han vist que era una oportunitat de "fer carrera". Com sempre, seria injust dir que tots aquests ho són, però hi han molts que s'omplien la boca de gramanetisme i amb l'olor fresca dels diners han canviat de parer.
Això, en quant a la part social i extra-esportiva. Podria parlar-ne molt i molt més. Hi ha molta merda en aquest sentit, però, de moment, deixem-ho córrer.

11 de la Gramenet al Nou Sardenya / Àngel Garreta - ceeuropa.cat












Molta ambició, pocs resultats

La situació esportiva no és molt bona. Últim a la classificació, no hem sortit de les posicions de descens des de el primer partit. Els homes de Toni Díaz Losquiño són un grup molt jove i inexpert que malgrat això dóna la cara a cada partit. Som l'únic equip amb la totalitat de la seva plantilla totalment nova, amb l'excepció de Roberto Morales, que ha tornat a l'equip mesos després de deixar-lo.
Es nota la manca d'experiència però també s´ha de dir que en molts partits han tingut molta mala sort i de vegades, arbitratges no gaire afortunats.
Cal destacar a gent com Rangel o Carlos Henarejos "Carlitos" (amb passat gramanetista) i que si tenen una certa experiència al futbol català o a Matias Irache, jugador que organitzava el joc de la Grama i que ha desaparegut sospitosament de les alineacions potser per problemes extra-esportius (no cobrar).
També hi ha Juanmi sota els pals, que ha fet una molt bona feina amb aturades de molt de mèrit, Edu Soler, al mig del camp fa un bon treball i Pedro Bilbao és uns dels homes més perillosos en atac.
Potser el que fa falta és que s'ho creguin una mica més i que confiïn en ells mateixos. Defensivament, hem de ser més consistents i durs, si cal, ja que patim molt en aquesta zona. Al davant tindrem que afinar la punteria perquè s'han fallat moltes oportunitats clares, potser per l'angoixa i la pressió de la posició a la classificació.
Si a tot això sumem les baixes per lesions de tres o quatre jugadors des de fa ja moltes jornades, la cosa es complica i molt.
No se li pot demanar més a uns jugadors que no cobren un euro, ni tan sols per poder anar als entrenaments o partits. Fa poc, Josep Mª Marce abandonava l'entitat perquè jugar a la Grama li costaven molts diners. Bastant que fan. Això fa que els pocs aficionats reconeguin l'esforç tant de jugadors com de cos tècnic.

Pel partit de diumenge davant l' A.E.C Manlleu, la Grama té les baixes segures de Roberto Morales i Edu Soler per sanció, i està per veure si podrà recuperar a alguns dels lesionats, Corpas, Poño, Pipo o Pol Ros. Moltes baixes per jugar a una plaça molt difícil i a la que caldrà afegir el fred. Tot i això, la Grama sortirà una vegada més a buscar la victòria, cosa que només ha aconseguit fora de casa, per la qual cosa l'objectiu no serà un altre que perforar la porteria de Barragán, un altre exgramanetista que triomfa fora de la U.D.A Gramenet. Un de més...


diumenge, 24 de novembre del 2013

"Les Grasses apaguen el Manlleu"

Santfeliuenc 0-0 Manlleu (sense acabar)


45 minuts és el que es va poder disputar del Santfeliuenc – Manlleu. Un problema en la il·luminació del camp va fer que, just quan l’àrbitre va assenyalar el descans, s’apagués un focus de cada una de les quatre torres de llum del camp. El problema no es va solucionar i l’àrbitre va decidir suspendre un enfrontament que, a falta de confirmació de la Federació, es disputarà el dimecres 11 de desembre a les 20.30 hores.

El Manlleu havia fet uns bons primers minuts, molt seriosos, en els que va perdonar a un Santfeliuenc inferior. Amb un doble pivot inèdit, format per Seuma i Francolí, l’equip no es va amagar tot i les nombroses baixes que tenia. Una jugada d’estratègia en un servei de córner rematada per Seuma va ser una de les ocasions més clares. Poc després però, Fran Erencia encara en va tenir una de millor. Després d’una centrada de Manu Moreno, el central va quedar en posició franca per afusellar la porteria local, però el seu xut va rebotar al cos del porter.


Aquestes van ser les ocasions més clares d’uns 45 minuts que van deixar l’equip de Jordi Dot amb un gust agredolç. Dolç per les bones sensacions de l’equip i agre per no haver convertit cap ocasió. Caldrà veure com acaba l’enfrontament el proper 11 de desembre.

divendres, 22 de novembre del 2013

Prèvia J15: FC Santfeliuenc - AEC Manlleu



Segueix el partit al twitter:

@ViuelManlleu
El Manlleu visita dissabte el camp de Les Grasses per enfrontar-se al Santfeliuenc. Partit complicat davant un rival complicat, que a un sol punt del playoff, està sent l'equip revelació de la categoria tot just l'any del seu ascens. S'haurà de lluitar contra un equip realment complicat, un camp petit i un públic rival que està molt a sobre del seu equip. Però el Manlleu arriba amb les piles carregades i ple de moral, per intentar aconseguir els seus dos objectius: Sumar la segona victòria consecutiva i seguir invictes a domicili.


La radiografia de l'equip
Reforçat anímicament arriba el Manlleu per jugar davant del Santfeliuenc. La victòria davant del Vilassar el passat cap de setmana donava molta moral a uns jugadors acostumats a marxar tristos cada setmana del Municipal. A fora però, ja sabem que les coses estan anant millor. El Manlleu és l'únic equip de la Tercera Divisió que no coneix la derrota fora de casa i vol seguir allargant la ratxa a Sant Feliu de Llobregat
Un Manlleu que compta amb les baixes segures d'Uri Martínez per lesió i Putxi i Ramon Masó per sanció a més a més de la quasi segura baixa de Gely també per lesió. La gran notícia arriba agafada de la mà de Juanjo Sanmartín, el qual ja recuperat de la seva greu lesió al genoll, i torna a entrar a una convocatòria després de nou mesos lesionat.
Maldecaps doncs per Jordi Dot per organitzar un possible 11. El qui està clar que jugarà serà Manel Sala, que es troba en un gran moment sent a hores d'ara el davanter més en forma de la categoria. Ha de seguir amb la plena confiança que té i seguiran arribant gols del killer manlleuenc,.
Una setmana més, volem remarcar que serà important aprofitar les ocasions que es tinguin per marcar, però, sobretot, i en la línia del que comenta Jordi Dot a sala de premsa, s'ha de vigilar i donar més dificultats a l'equip rival per fer un gol al Manlleu. La setmana passada, contra el Vilassar, es va donar un altre cas.
Solidesa defensiva i efectivitat en atac, juntament amb el saber contrarrestar elnnombre de baixes amb jugadors que ja estan mostrant un bon rendiment. 

Malauradament ahir no vam tenir cap article sobre el rival del Manlleu, el Santfeliuenc. Hem comentat que està sent l'equip revelació de la temporada, i hem de tenir en compte jugadors com Bolaños, Josele o Pacheco que porten molt perill i sobretot a casa seva. 

Demà, a les 18h, partit per seguir la bona dinàmica d'un Manlleu que necessita els 3 punts per confirmar la recuperació.

El nostre 11 titular



Hi han nombroses i importants baixes aquesta jornada (Uri Martínez, Gely, Ramon Masó i Putxi), per tant, toca que jugadors agafin responsabilitats i facin un pas endavant.
Aquest és l'onze titular pel qual apostem pel partit davant el Santfeliuenc.

·Entra Manu Moreno per Ramon Masó. Degut a l'expulsió de Masó en el partit davant del Vilassar, entrarà Manu Moreno al lateral. Un jugador amb recorregut i que s'entén molt bé a Sergio Ginés, que també el pot ajudar a agafar confiança.

·Mig del camp inèdit. Sense Gely i Putxi, el mig del camp del Manlleu queden en mans de dos homes que poc en coincidit com a doble pivot. Seuma i Iván Fernández surtiran d'inici per intentar guanyar el mig del camp sobretot en el terreny físic. Amb un Seuma més conservador i un Iván més atrevit el Manlleu buscarà desequilibrar amb un joc molt fàcil a la zona del mig del camp.

·Fortet, parella de Manel Sala. Amb abscència de mitjos, el joc del Manlleu hauria de canviar. I el canvi provoca una parella de dos davanters a davant com poden ser Fortet i Manel Sala. El segon segur que jugarà, i el primer també és molt que probable. Camp petit, Fortet ha d'aportar principalment joc aeri en pilotes llargues o jugades a pilota parada i sobretot despenjar pilotes per Manel Sala o per les incorporacions dels extrems.

·Perquè el pas del 4-2-3-1 al 4-4-2? Molt senzill. Falta de recursos pot suposar un canvi de plantejament tàctic i, en aquest cas, apostem perquè el Manlleu surti amb un 4-4-2 amb els extrems donant ajudes constants als mitjos, ja que per exemple, a Seuma li costa més tirar endavant i a Iván Fernández li costa més tornar un cop s'ha incorporat a l'atac. 
Veurem si serà finalment aquest el sistema que utilitzen els místers del Manlleu.


Tot apunt doncs, per veure un nou bon partit de la Tercera Divisió.
Recordem, dissabte a les 18h, Santfeliuenc - Manlleu.

dimarts, 19 de novembre del 2013

1X1, J14: Manlleu - Vilassar


Manlleu 2-1 Vilassar



Barragán: Desaparegut. Que el porter no aparegui sempre és una bona senyal per qualsevol equip. Barragán no va haver d’intervenir en cap ocasió clara. El gol va ser un xut a boca de canó sense que hi pogués fer res.

Masoliver: Capità. Amb l'abscència de Gely, Masoliver tornava a ser el capità. I ho feia retrobant-se amb la seva millor versió al lateral dret. Després de mesos pencant en una recuperació molt espessa ha arribat la seva recompensa de la titularitat i, com era d'esperar, està sent un mur molt difícil de superar.

Archi: Garantia. El central manlleuenc porta un any a un molt bon nivell. El referent en l’eix de la defensa cada jornada, va mantenir una setmana més ferma a tota la línia defensiva.

Fran Erencia: Guardaespatlles. Central molt complementari amb Archi. Poc a poc més compenetrats, aporta aspectes en que el seu company té menys presència, com el joc aeri. Mica en mica formen una parella més sòlida.

Masó: Desordenat. Massa accelerat quan li faltava pausa i erràtic en alguna presa de decisió, Ramon Masó no va disputar el seu millor partit. Va acabar expulsat per tallar un contraatac i es perd el proper partit a Sant Feliu.

Putxi: Apagafocs. És un pilar clau en l’aspecte defensiu, un autèntic pulmó que arriba on l’equip ho necessita. A vegades li fa falta pausa en la creació, en l’elecció de la passada, però la seva tasca és imprescindible.

Seuma: Rossegador. Un òs dur a pelar. Enorme treball físic al mig del camp per un home que poc se'l veu però que fa, i molt. Feina bruta? Potser si. Però l'entrega i la qualitat a l'hora de fer-la és innegable. Gran partit del manlleuenc.

Ivan Fernández:  Destrempat. Ho va intentar jugant en la mitja punta. Actiu en la pressió, el vam veure trepitjant àrea en diverses ocasions, però amb poca convicció. Va disposar d’una bona ocasió que va enviar fora.

Francolí: Imprecís. L’extrem es va mostrar incansable en la pressió, com de costum, però l’hi manca un punt de confiança en la creació en atac. Els resultats i la situació de l’equip poden ser un factor a tenir en compte, però a base de treball, i amb la qualitat que té, els fruits arribaran. Si l’equip agafa una bona dinàmica, segur que el seu rendiment hi jugarà un paper clau.

Sergio Ginés: Desafortunat. Sergio Ginés no va estar fi en l’1 contra 1. Ve de ser un dels homes més desequilibrants de les darreres setmanes, però aquest no va ser el seu partit. Tot i això, la qualitat que aporta en cada centrada i desplaçament és un valor afegit per l’equip.

Manel Sala: Pletòric. Manel Sala torna a passa per un molt bon moment de forma. Ahir, novament, va ser l'únic que va aportar un perill real a la porteria visitants i ho va transformar en dos gols, un al minut 15 i l'altre al 87, quan l'equip més ho necessitava.

Manu Moreno: Solució. Quan l’equip el necessita, Manu Moreno sempre hi és. Va sortir per mantenir la solidesa defensiva de l’equip quan s’havia de guardar el resultat i va rendir amb solvència.


Fortet: Inèdit. Va entrar al temps de descompte al lloc d’un ovacionat Manel Sala. 

Putxi en el moment de l'assistència del primer gol / ViuelManlleu


CONTRACRÒNICA, J14: "A fogonades"


Manlleu 2-1 Vilassar

Era el primer dia de fred al Municipal i es va notar. Poc ambient de futbol en els moments previs a l’enfrontament i un partit tens, en el que els nervis dels dos equips i la importància dels tres punts prioritzaven l'eficiència per sobre la brillantor en el joc. El partit estava en perill de veure’s arrossegat per aquest fred fins que dues fogonades de Manel Sala el van decidir. Els Àngels Caiguts s’hi van sumar amb una darrera fogonada en forma de bengales, que deixaven clar que ells, en qualsevol condició, sempre hi son.

Manel Sala, heroi davant el Vilassar / ViuelManlleu


El locutor de Ràdio Manlleu, Dionís Cruselles, ja va avisar abans del partit de les seves intencions de cantar un gol. Amb la gravació del programa “Quina Penya!” de Barça TV a la tribuna del Municipal, el comentarista estrella manlleuenc va simular la narració d’un gol de Messi contra el Madrid, davant del somriure sorprès de Jordi Dot des de peu de camp. Manel Sala sembla que també el va sentir i no va tardar en despertar. Dins la monotonia d’uns primers minuts sense dominador, va fer un pas endavant per imposar-se amb el cos a un defensa, punxar una pilota que semblava perdre’s per la línia de fons i amb un instant obrir-se angle i enviar una fuetada dins la porteria del vell conegut Imanol. Ivan Fernández i el mateix Manel Sala ho van tornar a intentar per un Manlleu que, sense fer un gran partit, es va mostrar superior a un Vilassar molt inofensiu.

La segona part va canviar. La por de l’equip a perdre va fer sobrevolar velles sensacions al Municipal. L’equip va fer un pas enrere i va cedir el domini a un Vilassar que generava sensació de perill sense disposar de grans ocasions. La intranquil·litat va durar fins que Manel Sala ho va decidir, finalitzant individualment un contraatac entre ell i Seuma, un altre dels destacats del partit. La seva voluntat i capacitat tàctica al mig del camp cada dia són més necessàries en aquest Manlleu. Abans d’acabar, els Àngels Caiguts van fer acte de presència. Després d’animar durant tot el partit, una bengala va ser el seu canal de comunicació per reivindicar-se davant tota la gent de Manlleu. El gol final de Pau Gené va ser un càstig mínim per una mala segona part.

Va quedar clar que, actualment, la realització del Manlleu està, en gran mesura, als peus del davanter. Dos gols i tres punts. Ja arribaran els dies més virtuosos. De moment,  hem d’anar sumant.

dilluns, 18 de novembre del 2013

"Al ritme de Manel Sala"
Crònica del AEC Manlleu 2-1 UE Vilassar de Mar


Manel Sala ja porta 8 gols aquesta temporada / Viu el Manlleu




L'AEC Manlleu aconsegueix el segon triomf a casa de la temporada al derrotar per 2 gols a 1 al Vilassar de Mar. Victòria balsàmica en el que era un dels partits més importants de la temporada amb, novament, un estel·lar Manel Sala, autor dels dos gols manlleuencs. Així doncs, victòria per intentar recuperar la moral pels partits al Municipal i, a més a més, per recuperar bones sensacions per acabar de la millor manera el 2013.


El partit
1a part:
El partit va començar molt fred. Sense control de la pilota per part de cap equip i amb un Vilassar que volia jugar la pilota des del porter i un Manlleu que amb una bona pressió evitava el joc en curt dels visitants. Al minut 5, Manel Sala començava a avisar i enviava un xut que sortia desviat per sobre la porteria de l'exmanlleuenc Imanol. Al minut 15, no va perdonar. Centrada de Putxi des de la banda dreta de l'atac i al segon pal, el killer manlleuenc punxava la pilota amb un bon control orientat i xutava amb la dreta un xut sec i ras impossible pel porter visitant. Manel Sala tirava del carro i obria la llauna ben d'hora pel Manlleu
A partir d'aquí, joc poc vistós i poques ocasions. Al minut 27, Manel Sala veia com li anulaven un gol per fora de joc després d'una jugada d'estratègia i al minut 35, Iván Fernández enviava un xut ras que llepava el pal. Per altra banda, el Vilassar tenia molts problemes per crear joc i amb prou feines va arribar a l'àrea de Barragán.
El partit arribava al descans amb el marcador favorable al Manlleu però amb una sensació estranya ja que es tenia el partit controlat però en qualsevol jugada aïllada els visitants podíen donar algun espant.


Putxi va ser l'autor de l'assistència del primer gol / Viu el Manlleu




 

2a part:
A la segona meitat el joc encara va ser menys vistós. El primer en crear perill era el Vilassar mitjançant Mendo, que amb tot a favor enviava un xut que sortia alt a la porteria manlleuenca. Amb aquesta bona ocasió els visitants es van créixer i el  Manlleu va veure com s'anava tancant i tancant davant un rival que apretava però que es trobava mancat de recursos per crear un perill real a la porteria de Barragán. Bona defensa del Manlleu que evitava situacions clares pels visitants i al contraatac, els homes de Jordi Dot no van estar gens encertats.
Per complicar una mica més les coses, al minut 75 Ramon Masó veia la segona targeta groga i el Manlleu es quedava amb 10. El Vilassar ho intentava més amb el cor que amb el cop però no va poder finalitzar cap jugada. 
I aleshores, per calmar els ànims dels jugadors, cos tècnic i aficionats va aparèixer Manel Sala. Recuperació de Seuma al mig del camp perquè el davanter del Manlleu conduís la pilota fins a la frontal on, amb un xut fort i col·locat a l'escaire, marqués el segon gol al minut 87 sentenciant així el partit. Explosió de ràbia de Manel Sala que sabia que en moments difícils ell havia d'aparèixer.
El Manlleu sentenciava el partit tot i que al minut 92, el Vilassar mitjançant Pau Gené marcava el gol de l'honor degut a l'excessiva relexació defensiva dels manlleuencs. El gol venia precedit del final del partit.

Victòria doncs molt important per un Manlleu que puja fins la dotzena posició amb 17 punts a 7 punts del playoff i amb 5 de marge respecte la zona de descens. La nota negativa del partit contra el Vilassar ha estat l'expulsió de Ramon Masó i la cinquena targeta groga de Putxi que es perdran el partit de dissabte que ve al camp del Santfeliuenc així com també les baixes conegudes d'Uri Martíez i Juanjo. El dubte serà Òscar Gely.


Sergio Ginés no va tenir el seu millor dia / Viu el Manlleu


Fitxa tècnica
Manlleu: Barragán, Masoliver (C), Archi, Fran Erencia, Masó, Putxi, Seuma, Iván Fernández (Manu Moreno, 73'), Sergio Ginés, Marc Francolí i Manel Sala (Fortet, 89').

Vilassar: Imanol, Jose (Adri, 77'), "Peque", Fuentes, Edu Camps (C), Edu, Guillem, Ricky (Pau Gené, 60'), Samu (Jona, 60'), Joan Vives i Mendoza.

Gols: 1-0, Manel Sala (15'); 2-0, Manel Sala (87'); 2-1, Pau Gené (92')

Àrbitre: Pau Garcia Fuster. Suficient. Va amonestar amb targeta groga els locals Iván Fernández (73'), Marc Francolí (78') i Putxi (88'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Edu Domingo (58'). Va amonestar amb doble targeta groga i, per tant, amb targeta vermella el local Ramon Masó (37' i 74').



L'MMVP del Manlleu - Vilassar:
Els dos components de Viu el Manlleu donem punts a:

3 Punts per... MANEL SALA: Pletòric. Manel Sala torna a passa per un molt bon moment de forma. Ahir, novament, va ser l'únic que va aportar un perill real a la porteria visitants i ho va transformar en dos gols, un al minut 15 i l'altre al 87, quan l'equip més ho necessitava.

2 Punts per... SEUMA: Rossegador. Un òs dur a pelar. Enorme treball físic al mig del camp per un home que poc se'l veu però que fa, i molt. Feina bruta? Potser si. Però l'entrega i la qualitat a l'hora de fer-la és innegable. Gran partit del manlleuenc.

1 Punt per... MASOLIVER: Capità. Amb l'abscència de Gely, Masoliver tornava a ser el capità. I ho feia retrobant-se amb la seva millor versió al lateral dret. Després de mesos pencant en una recuperació molt espesa ha arribat la seva recompensa de la titularitat i, com era d'esperar, està sent un mur molt difícil de superar.


Manel Sala, millor jugador del Manlleu davant del Vilassar / Viu el Manlleu

Les declaracions de Jordi Dot
Jordi Dot, entrenador del Manlleu / Viu el Manlleu


·"El més important eren els tres punts. Tinc molt clar que el que és prioritari és sumar de tres en tres deixant de banda si es juga o no es juga bé. Ells sortien des de darrera, no ens han fet ocasions, però ens han fet córrer."

·"En Manel a la primera que té fa gol. I a la segona que té fa gol. No ha estat el millor partit del Manlleu però ara mateix m'és igual, avui el que més importava era la victòria."

·"En Manel és l'home referència. Ell té això, que no perdona i hem d'esperar que en Sergio, en Marc, en Fortet, l'Uri quan es recuperi, han de fer un pas endavant i a final de temporada han d'intentar fer uns números personals."

·"El que no pot ser és que ens marquin al final. Han fet dues ocasions en tot el partit, i el gol ve d'un servei de banda que no es pot permetre mai de la vida. Però bé, l'equip ha resistit i aconseguim tres punts i espero que trenquem aquest malefici de no guanyar a casa."

·"Que els jugadors vegin també que a vegades les coses no són tant maques i que al final és important sumar de tres en tres. Que s'alliberin, que estiguin tranquils, seguir amb la intensitat defensiva que la Tercera Divisió t'obliga a no fer cap errada, i que ofensivament ja vindran partits millor."





divendres, 15 de novembre del 2013

Prèvia J.14: AEC Manlleu - UE Vilassar




Segueix el partit al twitter:

@ViuelManlleu






El Manlleu encara aquest proper diumenge un dels partits més importants de la temporada. Rep el Vilassar al Municipal d'esports amb la necessitat de sumar 3 punts que els permetin agafar aire i sobretot recuperar la confiança. Bixes importants, la d'Uri Martínez que no tornarà fins el 2014, i avui mateix hem sabut la més que probable baixa de Gely pel partit de diumenge. 

Radiografia de l'equip
A excepció de les baixes esmentades de Gely i Uri Martínez a més de la coneguda de Juanjo, Jordi Dot podrà comptar amb tots els seus homes per jugar davant del Vilassar de Mar. Partit complicat, amb un rival que passa pel millor moment de la temporada (tot i estar en zona de descens) i que no posarà les coses gens fàcil. El Manlleu vol apagar el foc que hi ha al Municipal després de 5 derrotes en 6 partits. Dit de manera més vulgar, l'equip vol "callar boques" i guanyar un partit que li suposaria una gran injecció de confiança i de moral. 
Els manlleuencs arriben al partit després de treure un punt de la seva visita a Rubí i sabent que la victòria contra el Vilassar és important tant per allunyar-se de la zona de descens com per arrencar amb una bona dinàmica en un dels trams importants de la temporada.
Poques baixes, però destacades les del Manlleu, la última, Òscar Gely que es lesionava en l'entrenament d'ahir dijous i és baixa més que probable per diumenge, un lloc que segurament serà substituït per Iván Fernández.
De cara el partit, és important mantenir i recuperar la solidesa defensiva, i sobretot que es tradueixi a la pràctica el que deia Jordi Dot al final de la setmana passada, que els equips contraris els costés una mica més fer gol. I, evidentment, aprofitar les ocasions que es tinguin a davant que ja sabem que en aquesta categoria un gol és realment important.

Una petita final pel Manlleu doncs aquest partit de diumenge contra el Vilassar, que ha de servir per marcar una mica quin ha de ser el camí que ha de seguir l'equip.

El nostre 11 titular


·Masó al lateral i Iván a la mitja punta. La setmana passada, vam veure a la primera part com Sergio Ginés jugava de mitja punta. No va estar-hi gaire còmode, i per això, aquesta setmana apostem perquè un jugador d'aquesta posició com és Iván Fernández hi entri com a titular al lloc de Gely. Això suposaria la baixa de Manu Moreno al lateral, lloc que l'ocuparia Ramon Masó.

·Seuma, d'inici. Contra el Rubí va ser un canvi crucial per agafar aire. Ara, apostem que aporti oxigen des del principi. Ocuparà la posició de doble pivot al costat de Putxi.


La temporada passada...

Manlleu 2-1 Vilassar de Mar (Baruc i Manel Sala) Jornada 15, 9-12-2012
Els visitants s'avançaven ben d'hora al partit, però primer Baruc de penal i després Manel Sala als últims minuts donaven la volta al marcador.

dijous, 14 de novembre del 2013

J.14, Anàlisi del rival: UE Vilassar de Mar, per Pep Vidal (@masnoublog



La Unió Esportiva Vilassar de Mar arribarà a Manlleu probablement en el millor moment de la temporada. Malgrat que l'equip continua en zona de descens, les conclusions dels darrers tres partits han estat positives al marge dels resultats. Tot i així, el balanç global de les tretze jornades de competició no ha estat l'esperat i comença a ser urgent un canvi de dinàmica per no despenjar-se de la lluita per la permanència, el que és l'objectiu clar del club.

El Vilassar està en zona de descens després de 13 jornades / Àngel Garreta

Moltes coses han canviat a l'equip respecte la temporada passada. Començant per la banqueta, on Toni Fuentes va rellevar Manel Moya després de tres temporades al càrrec introduïnt un fort canvi d'estil. El nou tècnic va venir acompanyat de fins a set jugadors del seu anterior club (el Vilassar de Dalt) i va realitzar un gran nombre d'incorporacions, l'última de les quals ha estat Dani Arqués, arribat aquesta mateixa setmana del Mollet. En resum, només l'ex porter del Manlleu Imanol, el central Peque, el capità Edu Domingo i els joves Adri Escribano, Guille i Jonathan continuen al conjunt vilassarenc.

El Vilassar encara no ha sumat cap punt a domicili / Àngel Garreta

Després d'una pretemporada força esperançadora, l'equip va tenir un estrany inici amb tres partits consecutius a casa en els que va ser incapaç d'estrenar el compte de victòries. Tot i la golejada en el derbi contra el Masnou fa un mes i mig, continuats errors greus en defensa i la malastrugança en els minuts finals van portar als de Toni Fuentes a la zona de descens, en la que hi porta immers tres setmanes. Precisament en aquests tres darrers partits el joc ha millorat considerablement mereixent més en tots ells (fins i tot en la visita al Nou Sardenya) i concretant, per fi, la segona victòria de la temporada diumenge passat al Xevi Ramon contra el Cerdanyola.

Acabar de capgirar aquesta situació passa per poder treure alguna cosa positiva de la complicada visita a Osona. Els maresmencs són fins ara l'únic equip de la Tercera Divisió que no ha sumat ni un punt a domicili i, per tant, el favorit és el Manlleu però en aquesta categoria les sorpreses són constants. L'alta moral dels jugadors després de trencar amb una ratxa de cinc derrotes serà una de les principals bases per intentar trencar els pronòstics.

dimarts, 12 de novembre del 2013

1X1, J.13: Rubí-Manlleu


Rubí 1-1 Manlleu


Barragán: Afectat. El fort vent va jugar un paper clau a Can Rosés. A la primera part no es va notar, ja que era favorable, però a la represa va ser un factor determinant. El gol de l’empat prové d’un xut que, desviat pel vent, el porter no pot blocar i acaba als peus d’Ernest Forgas.

Masoliver: Retornant. Encara en procés d’adaptació, demana temps per demostrar la seva millor versió. Va fer un bon partit, complidor en línies generals i patint més, com tota la defensa, en l’inici de la segona part.

Archi: Senzill. Novament gran partit del defensa. Sobretot a la segona meitat, quan sabia que tenien el vent en contra. La senzillesa va regnar al cap d'Archi, que no es va complicar ni un pèl a l'hora de refusar pilotes que fàcilment s'enverinaven amb el vent.

Fran Erencia: Suficient. La seva presència en el joc aeri dóna un important valor afegit al Manlleu en cada pilota centrada. Tot i això, en ocasions, tan ell com la defensa pequen de fer un pas massa enrere per defensar i això l’equip ho nota.

Manu Moreno: Solvent. Amb la dura competència a la posició de lateral ha vist reduïts els seus minuts, però sempre que l’equip el necessita compleix. Correcte en l’aspecte defensiu i amb ajudes puntuals en l’atac de l’equip.

Putxi: Temòmetre. La seva ubicació al terreny de joc marca la situació del Manlleu. En l’inici del segon temps es va centrar més en tasques defensives, provocant que l’equip fes un pas enrere perjudicial. Tot i això, al tram final va ser un dels que va estirar l’equip i va subministrar més pilotes a la línia atacant.

Gely: Picapedrer. Novament, gran desgast físic de Gely al mig del camp. Res a retreure, partit molt complet ajudant la defensa i recolzant l'atac. Bon estat de forma del capità del Manlleu.

Masó: Consistent. Treball i qualitat tècnica mai falla en les actuacions de Ramon Masó. El passat diumenge va fer un bon partit actuant d’extrem esquerra, tan ajudant a Manu en defensa, com aportant al mig del camp i arribades a la línia de fons. Quan se li va acabar la gasolina va ser substituït.

Sergio Ginés: Intermitent. Més desubicat en la primera meitat, l’extrem manlleuenc va guanyar protagonisme després de l’empat del Rubí i disposant d’alguna ocasió per marcar. Sempre creant perill, li falta acabar de concretar les seves ocasions amb una diana que li doni més confiança.

Francolí: Regular. L’extrem manlleuenc va mostrar un nivell acceptable en atac i important en defensa. Molt actiu en la pressió, la seva entrega va ser innegable. Al tram final va crear una bona ocasió per marcar el segon.

Manel Sala: Perillós. L'home gol del Manlleu va tornar a mullar a Rubí i amb quin golàs. Busca amb insistència les pilotes i a Rubí, a falta de pilotes, va demostrar el grau d'intel·ligència que té al camp. Perillós per a qualsevol defensa.


Seuma: Revitalitzant. Aporta un plus important d’intensitat al mig del camp. Quan l’equip patia més a la segona part, la seva entrada va ajudar a l’equip a no tancar-se al darrere, controlar la circulació de la pilota i tenir més arribades a l’àrea rival.

CONTRACRÒNICA, J13: "La por a perdre"


Rubí 1-1 Manlleu


La teoria el joc d’un equip es plasma en els resultats.  La realitat, però, també ens ensenya que els resultats influeixen en el joc del conjunt. I un exemple clar el trobem en el partit de diumenge passat a Rubí. El Manlleu va sortir i va fer un partit dels que sap jugar. Seriós, sense cometre errades i neutralitzant un dels equips més en forma de la lliga. A més, es va trobar amb una genialitat de Manel Sala. A la represa, però, l’equip va demostrar més por a perdre del què és habitual. I és que la necessitat de resultats determina, inconscientment,  el joc de qualsevol conjunt.

Foto: Viu el Manlleu

Ni el fort vent del Vallès va poder treure del partit un Manlleu molt seriós. Des de la pressió a dalt fins a la solidesa de la línia defensiva. Primera part amb poc futbol, d’aquelles avorrides, que es va desequilibrar amb un detall. Un míssil que ningú esperava que s’activés a 45 metres de la línia de gol i que va acabar perforant la porteria de Del Rio. El gol va deixar tocat un Rubí que a partir d’aquí va ser inferior al Manlleu. Sergio Ginés i, sobretot, Manel Sala en dues ocasions, van tenir el segon gol a les seves botes, però l’equip segueix perdonant.

A la segona meitat les coses ja es van posar en contra del Manlleu. La primera de totes va ser el vent, que en cada arribada a la zona de Barragán dificultava la predicció de la trajectòria de l’esfèrica. Però el factor més determinant va ser el temor a perdre l’avantatge. Després de veure l’ensopida primera part, el Manlleu va fer un pas enrere esperant aguantar les envestides locals com si fos una paret. Però no ho era i després d’alguns avisos rubinencs, una pilota endimoniada acabava refusada per Barragán als peus d’un davanter rival, que empenyia a plaer el gol de l’empat. Aquí van sortir jugadors experimentats del Manlleu a fer el pas endavant. Homes com Gely o Ginés van aparèixer per donar sortides a la resta de companys i empènyer el Manlleu a la recerca dels tres punts. Tot i els intents dels dos equips, però, el marcador no es va moure.

El Manlleu va sumar un punt . L’equip passa gana i necessita més teca, sumar de tres en tres, per tornar a ser el Manlleu que tots volem. Diumenge que ve, la primera final a casa.

dilluns, 11 de novembre del 2013

"Partit ensopit, punt insuficient"
Crònica del UE Rubí 1-1 AEC Manlleu

Òscar Gely lluita la pilota amb el capità local / Viu el Manlleu


Manlleu i Rubí empaten a 1 gol en un partit força trist. El vent ha jugat a favor amb un equip diferent a cada part i ha condicionat bastant el ritme del partit. Al minut 18, Manel Sala avançava el Manlleu amb un gol espectacular de falta directa, i Ernest empatava pels locals al primer quart d'hora de la segona part.

Empat just vist el partit, però punt insuficient per un Manlleu que necessita urgentment sumar de tres en tres.


El partit
1a part
La primera part del partit de ben segur que no es recordarà. El Manlleu va sortir els cinc primers minuts a mossegar i a buscar el gol sense presses però sense descans. 
El joc passava molt per dalt, i el Manlleu, amb el vent a favor, buscava pilotes llargues tant per Manel Sala, Masó, Francolí o Ginés, aquest últim actuant com a mitjapunta, uns atacants amb molta categoria. Però la defensa rubinenca es mostrava molt segura i no deixava cap mena d'espais al darrera.
Al minut 18, Manel Sala controlava una pilota d'esquenes a porteria i era objecte de falta. Era molt lluny de la porteria, entre 30 i 40 metres ben bons. Però ni pensa-s'ho. Obús espectacular del mateix Manel Sala, que engaltava un xut sec, fort, i amb efectes estranys que feia impossible l'estirada del porter local. La pilota entrava, amb l'ajuda del vent, amb una velocitat endimoniada a tot l'escaire de la porteria del Rubí. 
Els locals no van crear perill en tota la primera part, només s'acostaven mitjançant la pilota parada. Per altra banda, el Manlleu gaudia d'una claríssima ocasió al minut 24, quan Manel Sala, sol davant del porter, enviava la pilota entre el pal i fora una bona centrada de la mort de Marc Francolí. 
El partit arribava a la mitja part amb victòria momentània d'un Manlleu que estava fent un partit seriós.


Francolí, Archi i Putxi encara no es creien el gol  que havia fet Manel Sala / Viu el Manlleu


2a Part
El Rubí  va sortir més endollat a la segona meitat. Sabent que tenien el vent a favor, l'havien d'aprofitar tal i com va fer el Manlleu en els primers 45 minuts. Els locals van sortir amb un altre aire i s'apropaven a l'àrea de Barragán. Després d'uns primers compassos de segon temps, al minut 60 arribava l'empat del Rubí. Collado entrava lliure de marca pel vèrtex de l'àrea i engaltava un xut que refusava Barragán, però ho feia malament i el deixava al cor de l'àrea perquè el golejador de tercera divisió, Ernest, marqués a plaer l'empat. 
Els locals estaven forts i el Manlleu havia de tenir el cap clar, i el va tenir. Molt sòlid defensivament, però amb falta d'encert ofensiu. Molt poques arribades fins al final del partit per part d'un Manlleu que li va costar molt generar ocasions a diferència d'altres partits. Al final no es va patir, i es va acabar els últims 10 minuts atacant i buscant superioritat sobretot per les bandes, però les centrades no trobaven rematador.

Al final, el Manlleu suma un altre punt i ja són  7 jornades, des del 29 de setembre, que no es guanya (1-0 vs. Europa). La setmana que ve, partit vital i importantíssim davant el Vilassar de Mar.



Als últims minuts el Manlleu buscava el perill amb centrades / Viu el Manlleu
Fitxa tècnica:

Rubí: Del Río, Samu, Torres, Raul Capó, Fontanils, Cervantes, Vila (Zambudio, 65'), Roger (C), Ernest, Pla (Muela, 70') i Collado (Héctor, 78').

Manlleu: Barragán, Masoliver, Archi, Fran Erencia, Manu Moreno, Putxi, Gely (C), Ginés, Francolí, Ramon Masó (Seuma, 65') i Manel Sala.

Gols: 0-1, Manel Sala (18'); 1-1, Ernest Forgas (60')

Àrbitre: Xavier Bertomeu Garcia. Correcte. Va amonestar amb targeta groga el local Raul Capó (39'). Va amonestar amb targeta groga els visitants Archi (28'), Barragán (55') i Manu Moreno (66')


L'MMVP del Rubí - Manlleu:
Els dos components de Viu el Manlleu donem els punts a:

3 Punts a... MANEL SALA: Perillós. L'home gol del Manlleu va tornar a mullar a Rubí i amb quin golàs. Busca amb insistència les pilotes i a Rubí, a falta de pilotes, va demostrar el grau d'intel·ligència que té al camp. Perillós per a qualsevol defensa.

2 Punts a... GELY: Picapedrer. Novament, gran desgast físic de Gely al mig del camp. Res a retreure, partit molt complet ajudant la defensa i recolzant l'atac. Bon estat de forma del capità del Manlleu.

1 Punt a... ARCHI: Senzill. Novament gran partit del defensa. Sobretot a la segona meitat, quan sabia que tenien el vent en contra. La senzillesa va regnar al cap d'Archi, que no es va complicar ni un pèl a l'hora de refusar pilotes que fàcilment s'enverinaven amb el vent.

Manel Sala, millor jugador del Manlleu a Rubí / Viu el Manlleu





Les declaracions de Jordi Dot:










·"Crec que és un empat just. El vent ha provocat que cada equip tingués el control una part. A la primera part hem tingut millor control nosaltres, i a la segona ells ens han fet tirar enrere."

·"Me'n vaig amb la sensació que l'equip ha competit molt bé, però em resumeixo amb dues coses. Hem tingut el 0-2 i no l'hem aprofitat un parell de cops, i el partit hagués canviat. No hem estat eficaços, és molt complicat jugar amb el vent en contra i en definitiva crec que és un empat just."

·"Fins i tot amb els partits a casa tots són partits igualats. Aquests detalls ens estan costant molt aquest any. El que hem de millorar és que els rivals han de fer alguna cosa més per fer-nos gols."